Mircea Tudor, presedintele MB Telecom - companie romaneasca premiata la Salonul de la Geneva, urmarit penal de DNA

de Alina Neagu     HotNews.ro
Vineri, 17 iunie 2016, 14:59 Dosare Anticoruptie


Mircea Tudor
Foto: Agerpres
Mircea Tudor, presedintele MB Telecom - companie romanesca ce a castigat doua mari premii la Salonul de Inventii de la Geneva - este urmarit penal de procurorii DNA pentru cumparare de influenta si evaziune fiscala, el fiind acuzat ca a platit 6 milioane de lei unui avocat din Teleorman, pentru a fi ajutat sa castige licitatii organizate de Autoritatea Nationala a Vamilor. Mircea Tudor trebuie sa plateasca o cautiune de un milion de lei, pana la data de 30 iunie, anunta DNA, intr-un comunicat.

Mircea Tudor s-a prezentat vineri la sediul DNA, unde a fost citat. El nu a dat declaratii presei.

Mircea Tudor este castigatorul premiului EY Entrepreneur Of The Year Romania 2014.

MB Telecom este o companie din domeniul tehnologiilor de scanare radioactiva. Produsele realizate de MB Telecom vizeaza piata globala.

Romania curata scrie ca Mircea Tudor este bun prieten, vecin si nasul adjunctului procurorului general al Romaniei, Bogdan Licu (acesta a ocupat, pentru o perioada scurta, si functia de procuror general interimar).

Omul de afaceri l-a imprumutat pe procurorul Licu cu 300.000 de euro. Cu acesti bani, Licu si-a cumparat un apartament intr-un ansamblu rezidential pe care il inchirieaza cu 18.000 de euro pe an, potrivit declaratiei de avere a magistratului.

In acelasi dosar mai este urmarit penal Liviu Andreias, la data faptei avocat in Baroul Teleorman, (in prezent aflat in detentie), pentru trafic de influenta.

Ce spune ordonanta procurorilor DNA in acest caz:


Suspectul Ardeias Liviu, in intervalul noiembrie 2010- aprilie 2011, a primit, in doua transe, in mod indirect (prin intermediul unor operatiuni comerciale fictive), suma de 6.000.000 de lei de la inculpatul Tudor Mircea (asociatul si administratorul unei societati comerciale) promitand in schimb ca va interveni la anumiti functionari din cadrul unor autoritati, in vederea obtinerii documentelor despre care sustinea ca ar fi fost necesare adjudecarii, de catre societatea lui Tudor Mircea, a unor contracte cu Autoritatea Nationala a Vamilor privind sisteme de securizare.

Suspectul Ardeias Liviu ar fi incasat comisionul de 6 milioane de lei (aproximativ 1,5 milioane euro), ca procentaj din contractele incheiate cu Autoritatea Nationala a Vamilor, pe baza a doua facturi emise de cabinetul de avocatura. Imediat ce i-au intrat banii in cont, acesta i-a ridicat de la casieria bancii.

Banii au fost primiti indirect, prin intermediul unor operatiuni comerciale simulate desfasurate intre societatea lui Tudor Mircea si cabinetul avocatului Ardeias Liviu, prima transa in cuantum de 3.800.000 lei, la data de 29 noiembrie 2010, iar cea de-a doua transa de 2.200.000 lei, la data de 27 aprilie 2011.

Suma de 6 milioane lei incasata de catre Ardeias Liviu de la societatea lui Tudor Mircea a fost inregistrata in contabilitatea acelei societati drept cheltuiala cu achizitii de prestari servicii, desi suma ar fi fost folosita, in realitate, pentru plata influentei susmentionate. In acest fel, s-a creat un prejudiciu la bugetul de stat in suma de 960.000 lei (echivalentul a 227.492 euro), reprezentand impozit pe profit pe care societatea respectiva era obligata sa il plateasca statului.

Inculpatului Tudor Mircea si suspectului Ardeias Liviu li s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 309, respectiv 307 Cod de procedura penala.

Precizam ca Ardeias Liviu a mai fost trimis in judecata, alaturi de alte persoane, de catre procurorii anticoruptie, la 11 aprilie 2013, fiind condamnat definitiv la 6 ani inchisoare cu executare, la 25 noiembrie 2015, de Inalta Curte de Casatie si Justitie, pentru tentativa de inselaciune. Intr-un alt dosar a fost trimis in judecata, la 17 iunie 2013, pentru infractiuni de evaziune fiscala, fiind condamnat definitiv, la 3 mai 2016, la 5 ani inchisoare.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























3992 vizualizari

  • -1 (1 vot)    
    Marele inventator cu afaceri numai cu statul Roman (Vineri, 17 iunie 2016, 17:15)

    PopescuRobert [anonim]

    Interesant e ca Mircea Tudor, facea afaceri numai cu statul Roman. E un fel de ghita , doar ca pentru contracte cu vama. Zero afaceri cu privatul, numai afaceri cu statul roman si in afara de acele copii (numite inventii popmpos de el) nu a reusit sa vanda nimic in afara...poate doar in Africa
    Trebuie curatat sistemul de astfel de oameni.
  • 0 (0 voturi)    
    @popescuRobert (Sâmbătă, 18 iunie 2016, 11:15)

    Elena-tache [utilizator]

    Cum ai tras tu concluzia ca lucreaza doar cu statul roman? Si arata-ne si noua un alt scanner de avioane oriunde in lume ca sa te credem ca al lui este o copie. Un comentariu inutil si slab documentat!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by