Fostul director al Complexului Energetic Oltenia, trimis in judecata de DNA pentru abuz in serviciu

de Alina Neagu     HotNews.ro
Joi, 9 iunie 2016, 12:39 Dosare Anticoruptie


Ion Laurentiu Ciobotarica, fost director general executiv al SC Complexul Energetic Oltenia (CEO) SA Tirgu Jiu, Daniel Antonie, fost director la Divizia Miniera SC CEO SA Tirgu Jiu si Dorina Jianu, fost director Legislatie si Guvernanta Corporativa in cadrul SC CEO SA Tirgu Jiu, au fost trimisi in judecata de procurorii DNA, sub control judiciar, pentru abuz in serviciu, anunta Directia Nationala Anticoruptie, intr-un comunicat.

Cei trei sunt acuzati ca au adus Complexului Energetic Oltenia un prejudiciu de 128.100 lei, reprezentand contravaloarea platilor compensatorii acordate in mod nelegal unui fost membru al Directoratului CEO SA.

Ion Laurentiu Ciobotarica si Daniel Antonie au fost trimisi in judecata pentru abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, iar Dorina Jianu pentru complicitate la abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.


Ce spune rechizitoriul procurorilor:


La data de 22 decembrie 2015, inculpatii Ciobotarica Ion Laurentiu, in calitate de presedinte al Directoratului SC CEO SA Tg. Jiu si Antonie Daniel, in calitate de membru al Directoratului SC CEO SA Tg. Jiu, au aprobat si acordat in mod nelegal, unei persoane, o compensatie financiara constand in 5 remuneratii fixe lunare avute de aceasta din urma in calitate de membru al aceluiasi Directorat, respectiv 128.100 lei.

Cei doi au beneficiat de sprijinul inculpatei Jianu Dorina, director al Directiei Juridice si Guvernanta Corporatista, care a intocmit o opinie juridica favorabila punctului de vedere al acestora.

Concret, inculpatul Ciobotarica Laurentiu, in intelegere cu inculpata Jianu Dorina, nu a facut altceva decat sa amestece/sa suprapuna in mod intentionat diverse prevederi legale si situatii de fapt pentru a crea confuzie si a da o aparenta de legalitate actiunilor lor ilicite.

Anterior, aceasta activitate infractionala a fost precedata de nenumarate demersuri initiate de inculpatul Ciobotarica Laurentiu care, inca de la numirea sa in functie, a incercat sa se debaraseze de persoana compensata financiar in conditiile de mai sus, astfel incat sa aiba posibilitatea numirii unei alte persoane agreate in aceeasi functie.

De mentionat este faptul ca cei trei inculpati au avut reprezentarea faptului ca in atributiile Directoratului SC CEO SA nu intra aprobarea si plata vreunui gen de remuneratie, aceasta competenta apartinand altui organism din cadrul societatii respective.

Actionand in aceasta maniera, inculpatii au cauzat agentului economic cu capital de stat un prejudiciu de 128.100 lei, reprezentand contravaloarea platilor compensatorii acordate in mod nelegal fostului membru al Directoratului CEO SA.

Procurorii au instituit masura sechestrului asigurator asupra mai multor bunuri mobile si imobile ce apartin celor trei inculpati.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Gorj cu propunerea de a se mentine masurile preventive si asiguratorii luate dispuse in cauza.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

1089 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    Se "incalzesc" Ciurel & Sova & Ponta ! (Joi, 9 iunie 2016, 14:47)

    Plagarus [utilizator]

    Sigur vor fi selectionati in nationala penalilor,cu toate ca spera in dezincriminarea abuzului in serviciu


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by