ANI: 30 de alesi locali sunt in incompatibilitate sau in conflict de interese

de V.M.     HotNews.ro
Vineri, 27 mai 2016, 19:04 Dosare Anticoruptie


Agentia Nationala de Integritate (ANI) anunta, vineri, ca 30 de alesi locali sunt in stare de incompatibilitate sau in conflict de interese de natura administrativa si penala, patru dintre acestia fiind primari, opt viceprimari, un consilier judetean, 15 consilieri locali si doi fosti consilieri.

Potrivit unui comunicat transmis de Agentia Nationala de Integritare (ANI) si citat de Mediafax, cei patru primari aflati in incompatibilitate au detinut simultan functiile de primar, viceprimar, membri in Consiliile de Administratie ale unor scoli si/sau administratori ai unor societati pentru care au semnat ordine de plata in urma carora au obtinut foloase atat in interes propriu, cat si pentru rude sau apropiati.

Este vorba despre Catalin Iosif Cristian, primar al comunei Criciova, judetul Timis, care a detinut simultan functia de viceprimar si ulterior pe cea de primar, cat si functia de administrator de firma si comerciant persoana fizica.

O alta persoana in cauza este Coman Vasile, primar al orasului Viseu de Sus, judetul Maramures, care, in perioada exercitarii mandatului, a semnat ordine de plata in beneficiul unor societati, prin care s-a produs un folos material atat pentru el, cat si pentru sotia acestuia, in valoare totala de peste 63.000 de lei.

De asemenea,Voican Ion, primar al comunei Balilesti, judetul Arges, a detinut simultan functiile de primar si membru in Consiliul de Administratie al Scolii Gimnaziale Balilesti, fapt pentru care s-a constatat incompatibilitatea.

Ultimul dintre primarii evaluati este Zamfir Marian, primar al comunei Maia, judetul Ialomita, care a detinut simultan functiile de primar si membru al Consiliului de Administratie al Scolii Gimnaziale Barbu Catargiu Maia.

In ceea ce priveste consilierii locali evaluati, ANI a constatat ca, in perioada exercitarii mandatetor, acestia au participat la adoptarea unor hotarari favorabile societatilor comerciale pe care le detineau sau la care erau administratori sau asociati. Printre neregulile constatate de ANI se numara si concesiunea unor terenuri, contracte de exploatare si de furnizare de produse, achizitii directe de servicii si transferul unor sume de bani.

Persoanele in cauza au fost informate despre declansarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum si de drepturile de care beneficiaza, mai precizeaza ANI.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

347 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by