UPDATE Dan Adamescu, patru ani si patru luni de inchisoare cu executare / Decizia e definitiva

de R.M.     HotNews.ro
Vineri, 27 mai 2016, 14:36 Dosare Anticoruptie


Dan Adamescu
Foto: Hotnews
Inalta Curte de Casatie si Justitie l-a condamnat definitiv vineri pe omul de afaceri Dan Adamescu la 4 ani si 4 luni inchisoare cu executare, intr-un dosar de coruptie privind solutii favorabile in dosare de insolventa, anunta Agerpres.

Instanta suprema a respins apelul declarat de Dan Adamescu si a mentinut sentinta data de Curtea de Apel Bucuresti in februarie 2015.

In acelasi dosar, omul de afaceri Iosif Armas, fost deputat PSD, a fost condamnat la 1 an si 4 luni inchisoare cu suspendare.

Mircea Moldovan, unul dintre judecatorii mituiti de omul de afaceri Dan Adamescu, a primit pedeapsa cea mai grea din dosar, respectiv 12 ani si 2 luni inchisoare, cu mult mai putin decat cei 22 de ani inchisoare dati de Curtea de Apel Bucuresti.

Condamnati au fost si alti trei fosti judecatori de la Tribunalul Bucuresti: Ion Stanciu - 3 ani si 4 luni inchisoare cu executare; Elena Roventa - 4 ani si 6 luni inchisoare cu executare; Ciprian Sorin Viziru - 4 ani si 6 luni inchisoare cu executare.

In iunie 2014, procurorii DNA i-au trimis in judecata pe oamenii de afaceri Dan Adamescu si Iosif Armas, acestia fiind acuzati ca au dat mita unor judecatori de la Tribunalul Bucuresti pentru a obtine solutii favorabile in instanta pentru firme ale lor aflate in insolventa.

Potrivit DNA, cei patru judecatori au pretins si primit sume de bani sau bunuri in scopul de a indeplini/nu indeplini sau a intarzia un act privitor la indatoririle de serviciu in legatura cu contestatiile la tabelul preliminar al creantelor, desemnarii preferentiale a unor administratori judiciari, atribuirii preferentiale a unor dosare de insolventa, pentru a-si exercita influenta pe langa alti magistrati de la diverse instante din Bucuresti sau din tara, utilizand informatii detinute prin prisma atributiilor de judecator.

De exemplu, in schimbul unor sume de bani, bunuri ori servicii, judecatorul Mircea Moldovan se angaja sa atribuie preferential unor societati/practicieni in insolventa anumite ''dosare bune''. Prin sintagma ''dosare bune'' in materie de insolventa se intelege, din punctul de vedere al lichidatorului sau administratorului judiciar, cauze cu active valoroase de valorificat, ceea ce genereaza obtinerea unor venituri substantiale de catre societatea de insolventa, sustin procurorii.

In alte cazuri, oferta s-a materializat in prezentarea importantei dosarelor pe care le-a avut sau le avea repartizate spre judecata, demersurile fiind exercitate in scopul de a-l determina pe beneficiar sa ofere sume de bani, in perspectiva desemnarii ca administrator judiciar.

Potrivit rechizitoriului, judecatorul Moldovan a primit bani si bunuri in valoare de 29.935 lei, iar Ion Stanciu a primit, in cursul lunilor iunie 2013 si decembrie 2013, suma de 15.000 euro de la Dan Adamescu si de la o alta persoana, prin intermediul si cu ajutorul Monicai Borza, pentru a pronunta o hotarare favorabila intr-un dosar, respectiv de a accepta deschiderea procedurii insolventei SC Baumeister SA, coordonata de Adamescu, si in schimbul numirii unei anumite societati de insolventa drept administrator judiciar.

De asemenea, Mircea Moldovan a primit ca mita, printr-un intermediar, un pachet cu produse alimentare (carne de vita/miel) de la fostul deputat PSD Iosif Armas, in schimbul ajutorului dat de magistrat intr-un dosar de insolventa, ce privea SC Argirom International SA.

Si judecatorii Elena Roventa si Ciprian Viziru au primit bani pentru a pronunta hotarari favorabile in mai multe dosare.

Potrivit DNA, elementele definitorii ale activitatii infractionale a celor patru judecatori ai Sectiei a VII - a civila s-au structurat pe mai multe paliere: intalniri periodice, aparent protocolare sau profesionale, chiar in incinta Tribunalului Bucuresti, in fata cladirii TB sau in proximitatea instantei; intalniri periodice discrete, manifestate sub forma plimbarii cu masina prin Bucuresti pentru a putea fi discutate aspectele infractionale, modul conspirat de comunicare, atunci cand vorbeau la telefoanele mobile; identificarea dosarelor de insolventa ''bune'' in care sa fie desemnati sau cele in care judecatorii puteau pronunta solutii favorabile mituitorilor si cumparatorilor de influenta.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























7786 vizualizari

  • +11 (15 voturi)    
    Subtire (Vineri, 27 mai 2016, 14:49)

    Pac-pac [utilizator]

    Si judecatorii au uitat ca din cauza nemernicului asta s-a sinucis avocatul lui...
    http://anticoruptie.hotnews.ro/stiri-anticoruptie-17326746-avocatul-lui-dan-adamescu-sinucis-40-minute-dupa-aflat-anchetarea-celor-patru-judecatori-turnat-adamescu-procurorilor-dna.htm
    • +1 (1 vot)    
      Mda (Vineri, 27 mai 2016, 16:58)

      TheLionKing [anonim] i-a raspuns lui Pac-pac

      Dar avocatul nu era un nemernic? Avocatul s-a sinucis cand si-a dat seama ca era procoratura pe fir.

      Cand a nenorocit furnizorii avea un tupeu...
  • +13 (17 voturi)    
    foarte putzin.... (Vineri, 27 mai 2016, 14:58)

    un domn [utilizator]

    confiscarea averii ? nimic ?...slab...
  • +7 (9 voturi)    
    Bravo DNA! (Vineri, 27 mai 2016, 15:37)

    andreitr [utilizator]

    Alt mafiot pus la păstrare, Lui adamescu & co -concediu- plăcut la Beciul Domnesc. Nu de alta dar la cât de mult au furat merită să se și -odihnească- puțin....
    • -3 (3 voturi)    
      nu o sa fie la beciul domnesc (Vineri, 27 mai 2016, 17:18)

      bancher [utilizator] i-a raspuns lui andreitr

      acolo se duc doar cei arestati preventiv, pana se judeca procesul (Vanghelie, Oprescu, Mazare).
      Dan Adamescu e condamnat definitiv, va merge la penitenciarul de pe raza domiciliului.
  • +3 (5 voturi)    
    ce mai judecator si Adamescu asta.... (Vineri, 27 mai 2016, 15:43)

    bancher [utilizator]

    sa ia mita carne de vita si miel...chiar ca isi merita soarta.
    • +3 (3 voturi)    
      pardon, am vrut sa spun ,,ce mai judecator (Vineri, 27 mai 2016, 16:06)

      bancher [utilizator] i-a raspuns lui bancher

      este Mircea Moldovan''.
    • +1 (1 vot)    
      Bilete la Super Bowl trebuia să ia?! :) (Vineri, 27 mai 2016, 22:07)

      Harald [utilizator] i-a raspuns lui bancher

      Ăsta era nivelul omului, a crescut în vremuri grele, așa că a face rost de produse alimentare era pentru el un bun scop în viață.
  • -5 (7 voturi)    
    Un alt privat care tine in carca bugetari (Vineri, 27 mai 2016, 16:53)

    newlook [utilizator]

    Un alt privat slab, numai piele si os, care tine in carca bugetari grasi, rotofei.
    Mai sa-mi pice o lacrima !
    • +1 (1 vot)    
      Hhahahaa, buna asta! (Sâmbătă, 28 mai 2016, 21:40)

      dbdb [utilizator] i-a raspuns lui newlook

      e "privat" d-ala de curte, el a avut un regim special.
  • +4 (4 voturi)    
    mamaia (Vineri, 27 mai 2016, 17:02)

    levierul [utilizator]

    parca si vad la vara: parcarea de la REX Mamaia va fi plina de sandero de anaf
  • +3 (3 voturi)    
    Aici e evident ca s-au platit niste polite ! (Vineri, 27 mai 2016, 17:29)

    Susufler0 [utilizator]

    De exemplu, la CAB Moldovan a primit 22 de ani de puscarie, pt fapte comparabile cu cele ale celorlalti 3 judecatori sindici judecati in acelasi dosar. La ICCJ, polita s-a mai indulcit !

    PS.O sa va povestesc cu alta ocazie cum de judecatorii ajung sa isi platesc polite de asemenea natura !
  • 0 (0 voturi)    
    Sobolan miliardar (Joi, 2 iunie 2016, 0:27)

    silviu_dumitrescu [utilizator]

    Daca ai inscris in codul genetic conditia de sobolan, poti sa ajungi si miliardar in Euro = nu te ajuta cu nimic.
    Tu ramai un sobolan, oricat de multi bani ai avea si asa o sa si mori ...
    Ce trista si ce penibila degradare a omului ...


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by