DNA organizeaza luni si marti un grup de lucru international cu tema "Coruptia in sistemul de sanatate"

de G.S.     HotNews.ro
Luni, 23 mai 2016, 9:05 Dosare Anticoruptie


Directia Nationala Anticoruptie, in calitatea sa de membru al Retelei Europene Impotriva Coruptiei EPAC/EACN si detinator al Vicepresedintiei acestei retele, cu sprijinul Ambasadei Olandei, organizeaza in perioada 23 - 24 mai 2016, la Bucuresti, un Grup de lucru avand ca tema "Coruptia in sistemul de sanatate - prevenire si investigare. Experienta, bune practici si provocari", informeaza DNA.

In fiecare an, membrii EPAC/EACN organizeaza o conferinta profesionala si un numar de grupuri de lucru. 

"Scopul prezentului grup de lucru este de a oferi un cadru profesional de dialog in care se discuta exemple de studii de caz si de bune practici in lupta impotriva coruptiei in sectorul medical, din perspectiva practicienilor anticoruptie, luand in considerare diferitele competente pe care aceste organizatii le au fie in domeniul prevenirii, stabilirii de politici anticoruptie, fie al investigarii faptelor de coruptie", se spune un comunicatul Directiei.

Discutiile vor fi impartite in doua paneluri  

A.Prima zi a grupului de lucru: Cele mai bune practici in stabilirea de politici publice, in prevenirea si controlul administrativ al coruptiei in sistemul de sanatate si 

B.A doua zi a grupului de lucru: Cele mai bune practici in investigarea coruptiei in sistemul de sanatate.  

Vor participa reprezentanti ai autoritatilor anticoruptie si ai institutiilor politienesti din 9 state membre si non-membre UE (Austria, Azerbaidjan, Estonia, Germania, Lituania, Republica Moldova, Romania, Serbia, Spania) precum si reprezentanti ai Comisiei Europene, ai Retelei Europene privind Frauda si Coruptia in Sistemul de Sanatate. 

Deschiderea lucrarilor Grupului de lucru va avea loc luni ora 9.00, la Cercul Militar din Bucuresti. 

EPAC/EACN reprezinta o platforma cu reprezentare europeana la care adera autoritati anticoruptie din tari membre ale UE si ale Consiliului Europei, oferind practicienilor un cadru de cooperare, pentru realizarea schimbului de expertiza si informatie profesionala. 

Din anul 2010, Directia Nationala Anticoruptie este reprezentata la nivel de vicepresedinte al EPAC/EACN, functie detinuta de doamna Anca Jurma, procuror sef al Serviciului de Cooperare Internationala, Informare si Programe, mai transmite DNA.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























783 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by