Remus Truica si Printul Paul, sub control judiciar

de I.C.     HotNews.ro
Vineri, 20 mai 2016, 20:28 Dosare Anticoruptie


Remus Truica
Foto: Agerpres
Magistratii Curtii de Apel Brasov au inlocuit, vineri, masura arestului la domiciliu pentru Remus Truica si Printul Paul, cu masura preventiva a controlului judiciar pentru 60 de zile, informeaza Agerpres.

"S-a inlocuit masura arestului la domiciliu cu masura controlului judiciar pentru Remus Truica si Printul Paul, s-a mentinut masura controlului judiciar pentru celelalte persoane implicate in dosar si s-a respins propunerea de arestare pentru Tal Silberstein, Benyamin Steinmetz si Moshe Agavi", a declarat, pentru AGERPRES, purtatorul de cuvant al Curtii de Apel Brasov, judecatorul Razvan Dicu.

Sedinta in Camera Preliminara a inceput vineri la ora 12,00 si s-a incheiat la ora 16,30, iar pronuntarea magistratilor a avut loc doua ore mai tarziu.

Inainte de intrarea in sedinta, avocatul Printului Paul, Liviu Turcu, a declarat ca se asteapta la o masura preventiva mai blanda.

"Am dori inlocuirea masurii preventive de arest la domiciliu cu o masura mai blanda sau controlul judiciar, pentru ca exista aceasta posibilitate. Este la latitudinea judecatorului. Oricum, nu mai are nici un motiv sa spuna ca influentam sau mai stiu eu ce. DNA ce putea sa ceara decat prelungirea masurii preventive?! Sa fim seriosi. Procurorul nu o sa fie niciodata de partea noastra pentru ca nu a fost niciodata", a spus Turcu.

Intrebat cand va incepe efectiv procesul in acest dosar, sursa citata a explicat ca mai dureaza pana va incepe pentru ca deocamdata sunt in procedura de Camera Preliminara si acest lucru poate sa dureze foarte mult avand in vedere numarul mare de inculpati in dosar.

"Sunt multe cereri si exceptii. Sunt multe nereguli facute aici si urmeaza de acum sa le lamurim pe toate, si pentru asta imi este foarte greu sa estimez un timp. Cred ca poate sa dureze si un an, va spun sincer, procedura pe Camera Preliminara, avand in vedere ca vine si perioada de vara si termenele vor fi mai lungi, cu siguranta pana la toamna nu se vor termina aceste lucruri pentru ca sunt multe termene, exceptii, multe nereguli, sunt foarte multe abuzuri din punctul meu de vedere savarsite in acest dosar. Ia spuneti-mi ce parere aveti. Exista vreo sansa ca dumneavoastra daca incheiati vreun contract de cesiune sa savarsiti vreo infractiune? Faptul ca ati incheiat un contract de cesiune, gata, trebuie sa stati cu frica in san ca vine si va aresteaza cineva? Este inadmisibil asa ceva. Si cum sa vii sa invoci in acuzare o decizie din anul 1941 data de regimul fascist. Si asta sta la baza acuzarii? Pai ce facem acum? In zilele noastre noi legiferam actele si deciziile regimului fascist si avem impresia ca suntem in democratie? Si pe baza asta il acuzam pe Printul Paul si spunem ca nu avea dreptul sa mosteneasca? Ce vorbesti? Cum nu avea dreptul sa mosteneasca?", a afirmat avocatul Printului Paul, punctand ca dosarul este plin de neregului si o sa se vada pe parcurs, dupa procedurile in Camera Preliminara.

Printul Paul a declarat ca a realizat si el ca este multa dezinformare in dosar, dar a adaugat ca are incredere ca instanta va lamuri toate problemele.

Dupa pronuntarea magistratilor, avocatul lui Remus Truica, Bogdan Cimbru, a declarat la iesirea din instanta. "In ceea ce-l priveste pe Remus Truica, masura controlului judiciar este suficienta. Nu exista temeiuri care sa conduca la o masura de gravitatea arestului preventiv la acest moment procesual, urmand etapa de Camera Preliminara si etapa cercetarii judiciare", a spus avocatul.

Printul Paul s-a aratat multumit de schimbarea masurii preventive din arest la domiciliu cu controlul judiciar, afirmand ca va fi si mai multumit cand se va realiza ca nu este vinovat de loc.

Remus Truica si Printul Paul s-au aflat in arest la domiciliu din luna decembrie 2015.

Omul de afaceri Remus Truica, Printul Paul, Dan Andronic, au fost trimisi in judecata, in urma cu doua zile, de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, alaturi de alte persoane, in dosarul "Ferma Baneasa". Remus Truica este acuzat de constituire de grup infractional organizat, trafic de influenta si spalare de bani, ambele in forma continuata, complicitate la abuz in serviciu si dare de mita, iar Printul Paul, pentru cumparare de influenta si spalare de bani, ambele in forma continuata.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























662 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    Da-i in ma-sa pe Truica si pe Printul Paul ! (Sâmbătă, 21 mai 2016, 2:00)

    Susufler0 [utilizator]

    Stirea e cu totul alta !!!

    Aici nu-i vorba ca ai doi amintiti mai sus au scapat de arestul la domiciliu iar ceilalti suspecti romani au ramas sub puterea controlului judiciar ci, ca s-a respins cererea procurorului DNA ca Tal Silberstein, Benyamin Steinmetz si Moshe Agavi sa fie arestati preventiv.

    Pai, si toate inregistrarile "scapate" in mass-media, din care rezulta ca ei, cei trei oameni de afaceri evrei sunt beneficiarii interesati ai operatiunii "Ferma Baneasa", ca au finantat aceasta "afacere", acest "tun", mai bine zis, impreuna cu celelalte probe pe care DNA le are impotriva lor, nu sunt suficiente ca sa se dispuna arestarea ?

    Ori, te pomenesti, ca in afara inregistrarilor, DNA nu mai are nimic impotriva magnatilor evrei ? Mi-e greu sa cred asa ceva, refuz sa cred asa ceva si atunci , nu ma pot gandi decat la faptul ca, in cazul lor, Instanta o fi apreciat ca inregistrarile facute de catre SRI, sunt nule ca probe, ca urmare a declararii neconstitutionalitatii acelui articol buclucas din codul penal.

    PS. Ia sa vedem, contesta respingerea masurii procurorii DNA Brasov ? In cazul asta, ce va face ICCJ ? Prima data cand Curtea de Apel Brasov, in "naivitatea"ei a admis cererea de arestare, Iulian Dragomir de la ICCJ, a anulat-o. Acum, culmea ar fi ca respingerea masurii de catre Curtea de Apel Brasov, (intre timp, "bazata", se pare, desi Iulian Dragomir inca nu si-a motivat decizia de respingere a masurii arestarii preventive, pt a vedea judecatorii brasoveni unde au gresit), sa fie admisa.

    PPS. Glumesc, evident, lucrurile cred ca s-au reglat la alt nivel, din pacate ! De... asta e semnul ca am intrat in "lumea buna", in alta liga, cum ar spune Bogdan Chiriac

    PPPS. Apropo, mai stie cineva ceva despre omul asta ? Mai exista ?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by