VIDEO Nicusor Constantinescu a fost dus cu ambulanta de la spital la Curtea de Apel, unde se judeca cererea DNA de arestare preventiva a sa

de R.M.     HotNews.ro
Vineri, 20 mai 2016, 16:40 Dosare Anticoruptie


Nicusor Constantinescu (arhiva)
Foto: Agerpres
Nicusor Constantinescu a fost transportat vineri cu ambulanta de la Spitalul Judetean Constanta, unde era internat, pentru a fi dus la Curtea de Apel, unde se judeca unul dintre dosarele sale, anunta Observator de Constanta.

In urma cu o zi, DNA Constanta a propuns instantei ca Nicusor Constantinescu sa fie arestat preventiv pentru ca nu si-a respectat obligatiile impuse de controlul judiciar, acesta lipsind la toate termenele de judecata "cu rea credinta" si internandu-se la Sanatoriul Techirghiol unde a refuzat sa fie audiat.

Jandarmii au pus vineri in aplicare mandatul de aducere emis de catre magistratii care au cerut audierea lui Constantinescu inainte de a se propunta cu privire la cerere procurorilor de arestare a fostului sef al Consiliului Judetean Constanta.

"Cum sa ma simt? Nu vedeti cum sunt? Oricum m-am externat acum doua ore, dar vad ca a fost nevoie si de un mandat de aducere, nu am inteles de ce. Cert este ca nici un lucru bun nu ramane nepedepsit in Romania. Sunt luat ca infractorii. Asta este Romania anului 2016", a spus acesta, la iesirea din unitatea spitaliceasca, potrivit Replicaonline.ro.

Acesta l-a amenintat pe procurorul de caz ca va "raspunde" pentru modul in care instrumenteaza cazul sau: "Fara probe, cum e in dosarul asta, fara expertize, fara martori, fara nimic! Dar astazi se judeca altceva, se judeca arestarea mea. La cererea domului procuror Bodean. Procurorul Bodean DNA Zorro Dobrogea Romania. Va raspunde intr-o zi pentru faptele lui!".

In sala de judecata, unde a intrat intr-un carucior cu rotile, Nicusor Constantinescu a spus ca nu poate da declaratii, deoarece se simte rau.



Procurorii sunt nemultumiti de faptul ca "de la data de 29 martie 2016 pana in prezent, Constantinescu Nicusor Daniel, cu rea credinta, a lipsit de la toate termenele de judecata, motivand faptul ca este nedeplasabil ca urmare a unei interventii chirurgicale la un picior, fiind internat ulterior, pentru recuperare, la Sanatoriul Balnear Techirghiol".

Instanta de judecata chiar a incercat sa il audieze pe inculpat in incinta sanatoriului, dar acesta din urma nu a fost de acord. Desi inculpatul pretindea ca nu se putea deplasa, pana in prezent acesta a parasit de mai multe ori Sanatoriul Balnear Techirghiol pentru a-si rezolva diverse 'probleme personale'.

De exemplu, la data de 14 mai 2016, inculpatul Constantinescu Nicusor Daniel a participat la sarbatorirea a 25 de ani de la absolvirea facultatii, implicandu-se foarte activ in organizarea evenimentului respectiv prin: invitarea si cazarea unor persoane, stabilirea numarului participantilor, angajarea unei formatii care sa asigure fondul muzical, etc.

Mai mult intr-o publicatie locala au fost publicate ulterior fotografii realizate in aula facultatii in care inculpatul apare pozitionat pe unul dintre cele mai de sus randuri ale salii.

Din referatul procurorilor se desprinde concluzia ca, in perioada respectiva, inculpatul Constantinescu Nicusor Daniel a fost perfect capabil din punct de vedere fizic sa se deplaseze in afara sanatoriului balnear atunci cand interesele personale i-au dictat-o, insa a refuzat de mai multe ori sa se prezinte in instanta pentru a participa la procedura in cadrul careia chiar el a insistat sa fie audiat, urmarind cu rea credinta tergiversarea cauzei".






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1733 vizualizari

  • +14 (16 voturi)    
    Chiar nimeni... (Vineri, 20 mai 2016, 16:52)

    Atcika [utilizator]

    Chiar nimeni nu vede in tara asta cum Nicusor Constantinescu sfideaza justita ? Chiar nimeni n-are curajul sa-l duca la inchisoare, acolo unde ii e locul?Cit o sa-si mai bata joc de lege? Ori e bolnav, si atunci zace intr-in spital, ori nu e bolnav, si atunci in Romania legea este doar pentru cei fara nici o putere?
    • +3 (5 voturi)    
      Se vede (Vineri, 20 mai 2016, 17:23)

      aqualung [utilizator] i-a raspuns lui Atcika

      Se vede, nu-ți face griji. Presa vede. Procurorii văd. Sunt sigur că și judecătorii văd. Asta contează acum.
      • +5 (5 voturi)    
        bolnav (Vineri, 20 mai 2016, 18:18)

        m1ha1 [utilizator] i-a raspuns lui aqualung

        Ca ieri se trata in SUA cu mici impotriva cancerului, astazi se opereaza la picior.
  • +12 (14 voturi)    
    porcusor constantinescu.. (Vineri, 20 mai 2016, 16:53)

    pehash [utilizator]

    spui PSD / USL si tragi apa...

    solutia este simpla - arestarea si confiscarea extinsa a averii.
  • +12 (14 voturi)    
    Niste boabe de porumb (Vineri, 20 mai 2016, 16:54)

    Martinezu [utilizator]

    si nu mai era nevoie de ambulanta.
    • +8 (10 voturi)    
      Fii serios! (Vineri, 20 mai 2016, 17:34)

      Cataleya [utilizator] i-a raspuns lui Martinezu

      Pt unul de teapa lui Nicusor Constantinescu e nevoie de cateva zeci de hectare de porumb, ca sa-l faci sa se urneasca.
  • +6 (8 voturi)    
    Treceti-l pe Mazare,nu pe perfuzii (Vineri, 20 mai 2016, 17:03)

    Plagarus [utilizator]

    Cati ani de "ambulator " va primii buhoiul asta ?
  • +7 (9 voturi)    
    Prosteala (Vineri, 20 mai 2016, 17:04)

    arpi [utilizator]

    Cati bolnavi nevinovati care asteapta o interventie si nu au bani de o atenție si acest infractor nesimtit e in stare sa-si manance singur mana numai sa scape de judecata.......Vrem doar ca justitia sa-si faca treaba cu adevarat...
  • +9 (11 voturi)    
    imi inchipui drama din ambulanta (Vineri, 20 mai 2016, 17:18)

    Ursul prepolar [utilizator]

    O hemoragie de injuraturi la adresa DNA.
  • +9 (11 voturi)    
    Nicusor Constantinescu- Porcu nu realizeaza (Vineri, 20 mai 2016, 17:30)

    Susufler0 [utilizator]

    ca vremea lui s-a dus !
    Rad si curcile de el, de amenintarile pe care le profereaza la adresa procurorului de caz. Mazare, de exemplu, are mult mai multa minte. A realizat cum stau
    lucrurile si s-a potolit. Nu se mai ia de procurori si de judecatori ca acum 1 an, 1 an si jumatate. Nicusor, insa se crede tot ca pe vremea cand stergea pe jos cu cei de la DNA Constanta.

    PS. Dupa primul an de stat la bulau o sa inceapa sa inteleaga si mi-e ca, dupa ce o s-o incaseze de pe la vreun transferat, o sa inteleaga chiar bine de tot chestia aia cu "Fosta-i lele, cat ai fost / Si-ai ramas far' nici-un rost."
    • +6 (6 voturi)    
      Si totusi... (Vineri, 20 mai 2016, 17:52)

      Atcika [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

      Si totusi, nu intra la inchisoare sub nici un motiv...de ani de zile se incearca acest lucrur, dar nimeni nu reuseste nicicum sa-l priponeasca...


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by