Managerul spitalului judetean Constanta a fost arestat pentru 30 de zile. Capatina a fost retinut miercuri cand primea 10.000 euro

de G.S.     HotNews.ro
Joi, 19 mai 2016, 16:19 Dosare Anticoruptie


Danut Capatina
Foto: Captura Youtube.com / Dobrogea Tv
Managerul Spitalului Judetean de Urgenta Constanta, Danut Capatina, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, joi, in urma unei decizii a Tribunalului Bucuresti in dosarul in care DNA il acuza de luare de mita, transmite Mediafax.

Danut Capatina, managerul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, sub acuzatia de luare de mita in forma continuata, printr-o decizia luata joi de Tribunalul Bucuresti. 

Managerul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta, este urmarit penal de Directia Nationala Anticoruptie pentru luare de mita, in forma continuata. 

Capatina a fost retinut miercuri seara de procurori, dupa ce in decursul zilei  a fost surprins in flagrant dupa ce a primit de la persoana denuntatoare 10.000 euro

Este al doilea dosar pentru managerul SCJU Constanta, Capatina fiind trimis in judecata de DNA in noiembrie 2014 pentru tentativa de abuz in serviciu.

Procurorii arata ca in perioada 2011 - 2015, intre Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta, reprezentat de Danut Capatina Danut, si o societate comerciala s-au incheiat un acord cadru si mai multe contracte pentru prestarea serviciilor IT, constand efectiv in: oferirea suportului informatic pentru managementul activitatii (licente de aplicatii si diferite programe), disponibilitate volum de calcul si stocare date, asigurarea serviciilor de consultanta de specialitate privind implementarea sistemelor, mentenanta, configurarea si adaptarea in functie de nevoile specifice ale spitalului si instruirea utilizatorilor.

Valoarea totala a serviciilor ce urmau a fi prestate in cadrul acordului era de aproximativ 556.800 euro (fara TVA) - aproximativ 139.200 euro (fara TVA)/an. 

Potrivit DNA, pentru "buna derulare" a contractelor si pentru a nu exista intarzieri la plata facturilor pentru serviciile prestate,  Danut Capatina ar fi pretins si ar fi primit, lunar, cu titlu de mita, de la reprezentantii firmei respective (denuntatori in cauza) initial suma 2.300 euro, majorata ulterior la 2.900 euro.

Platile s-ar facut, la indicatia managerului SCJU Constanta, in baza unor contracte de "consultanta" incheiate de societatea respectiva cu doua companii offshore, ce apartineau managerului unitatii medicale, desi firma respectiva nu a beneficiat niciodata de asemenea de servicii, arata procurorii in ordonanta de retinere.

Procurorii anticoruptie sustin ca, prin aceasta modalitate, Capatina ar fi primit in perioada 2012 - august 2015, suma totala de 77.412 euro la care se mai adauga 8.000 euro primiti cash.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























883 vizualizari

  • +3 (3 voturi)    
    Gunoaie (Joi, 19 mai 2016, 16:45)

    Cataleya [utilizator]

    Astia ar trebui condamnati la pedepse minime de 10 ani de puscarie. Cand unul fura ciment sau computere e una. Dar cand se joaca cu vietile bolnavilor este de-a dreptul abject!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by