Ludovic Orban a fost trimis in judecata de procurorii DNA

de R.M.     HotNews.ro
Marţi, 17 mai 2016, 14:43 Dosare Anticoruptie


Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie l-au trimis in judecata, sub control judiciar, pe liberalul Ludovic Orban, acuzat de savarsirea infractiunii de folosire a influentei in scopul obtinerii unor foloase necuvenite.

Potrivit procurorilor, in data de 1 martie 2016, cand era candidatul PNL la primaria capitalei, Ludovic Orban "a contactat un om de afaceri pe care il cunostea, solicitandu-i sprijin financiar pentru campania electorala".

In 20 martie, cu ocazia unei noi intrevederi, Orban i-ar fi pretins omului de afaceri 50.000 euro in numerar, "cu precizarea ca va trebui sa remita banii unor persoane pe care le-a mentionat, cu functii de decizie in cadrul a doua posturi de televiziune,pentru a fi promovata imaginea" sa.

Omul de afaceri a acceptat sa efectueze plata sumei de 50.000 euro avand in vedere "potentialul de interventie al acestuia in domenii de interes pentru afacerile" controlate de el.

Agentia Mediafax scria atunci, citand surse judiciare, ca Tiberiu Urdareanu ar fi denuntatorul din dosarul lui Ludovic Orban. Acesta ar fi inregistrat discutia in care liberalul ii cerea bani ca sa isi plateasca aparitiile televizate.

In acest dosar au fost audiati ca martori Sorin Oancea, director general al postului de televiziune B1 Tv, si Cozmin Gusa, actionar al postului Realitatea Tv, ambii sustinand ca nu au cerut si primit bani de la Ludovic Orban.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Inalta Curte de Casatie si Justitie, cu propunere de a se mentine masura preventiva dispusa in cauza, respectiv cea a controlului judiciar.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1724 vizualizari

  • -1 (1 vot)    
    PE cand si condamnarea (Marţi, 17 mai 2016, 15:07)

    Ochii_pe_voi [utilizator]

    Ca de trimiterile in judecata de catre DNA suntem satui. Praf in ochi. Circ pentru creduli si atit
  • +1 (1 vot)    
    O sa vina repede pt ca dosarul e simplu ! (Marţi, 17 mai 2016, 16:03)

    Susufler0 [utilizator]

    De altfel, in mai putin de 5 saptamani DNA l-a "livrat" "Impartitorilor de dreptate" de la ICCJ. Oricum, dosarul n-o sa mai paraseasca cladirea in care a intrat.

    PS. Mai mult decat judecata in cele 2 faze, fond si calea de atac, o sa dureze-cred- redactarea hotararii de la fond si timpii "morti" reprezentati de vacantele judecatoresti.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by