Sebastian Ghita a depus bunuri imobile, bunuri mobile si opere de arta in valoare de 86.652.513,50 lei in contul cautiunii de 13 milioane de euro stabilite de procurorii DNA

de Alina Neagu     HotNews.ro
Joi, 28 aprilie 2016, 19:05 Dosare Anticoruptie


Sebastian Ghita
Foto: AGERPRES
Procurorii DNA Ploiesti au admis cererea lui Sebastian Ghita "de constituire a cautiunii in limita sumei de 59.417.133 lei, prin depunerea de garantii reale imobiliare si mobiliare asupra mai multor bunuri imobile, bunuri mobile reprezentand echipamente ce apartin unei societati comerciale si opere de arta, toate in valoare de 86.652.513,50 lei", informeaza joi Directia Nationala Anticoruptie, intr-un comunicat.

Pe 18 aprilie, procurorii DNA Ploiesti au respins cautiunea depusa de deputatul Sebastian Ghita, in conditiile in care garantiile depuse de acesta nu acopereau suma de 13 milioane de euro.

Masura controlului judiciar pe cautiune a fost dispusa de procurorii DNA Ploiesti la data de 31 martie, dupa ce Camera Deputatilor a respins cererile privind retinerea si arestarea parlamentarului. Termenul initial pentru depunerea cautiunii era 6 aprilie, insa Ghita a cerut si obtinut prelungirea pana la data de 11 aprilie a termenului.

'Inculpatul va depune, pana la data de 6 aprilie 2016, o cautiune in valoare de 59.417.133 lei (reprezentand 10% din valoarea bunurilor si lichiditatilor banesti - cu exceptia terenurilor si cladirilor neevaluate in bani - declarate de inculpat in ultima sa declaratie de avere inregistrata la Parlamentul Romaniei - Camera Deputatilor) ori va constitui o garantie reala mobiliara sau imobiliara in limita sumei de bani determinata, ce va fi consemnata pe numele inculpatului, la dispozitia Directiei Nationale Anticoruptie', se arata intr-un comunicat al DNA.

Deputatul este urmarit penal in acest dosar pentru doua infractiuni de folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, doua infractiuni de dare de mita, santaj, cumparare de influenta si conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

In acelasi dosar mai sunt cercetati penal procurorii Liviu Tudose si Aurelian Mihaila, fostul subsecretar de stat in MAI, Viorel Dosaru, si fostul sef al DGA Prahova Constantin Ispas. Acestia sunt acuzati ca au permis accesul deputatului la informatii dintr-un dosar care nu erau destinate publicitatii, scopul constand in zadarnicirea unei anchete penale, dar si in protejarea intereselor unor persoane si firme cercetate in cauza respectiva.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1311 vizualizari

  • +2 (2 voturi)    
    banii nostri (Joi, 28 aprilie 2016, 19:36)

    Gigi42 [utilizator]

    Bani facuti din contracte cu statul pe softuri nefolositoare.
  • +2 (2 voturi)    
    Faină treabă (Joi, 28 aprilie 2016, 20:01)

    Bintea Haiducul [utilizator]

    Întreb și io : de unde pl/m are un săracu' dreacu' ca Ghiță atâta avere ?
  • 0 (2 voturi)    
    Acum chiar ca ar fi fost bine pt el daca amicul (Joi, 28 aprilie 2016, 20:30)

    Susufler0 [utilizator]

    pe care l-a imprumutat cu cca 100 de milioane de euro ii restituia macar 10% din imprumut. Dar se vede ca nu a sosit inca momentul "tunului"... pardon, am vrut sa spun boom-ului... imobiliar, ca sa vanda si amicul ceva cu profit si sa-i restituie, bla...bla...bla... Din cauza asta,uite, a trebuit Ghitza sa se stramtoreze.
    PS. Daca mai porneste DNA cateva dosare impotriva lui si procurorii il mai "altoiesc cu niste cautiuni din astea piparate, il baga in faliment pe saracul Sebi, nu alta.
    PPS. Oare asta sa fie planul colateral al DNA ?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by