Iohannis: Lupta anticoruptie se desfasoara cu intensitate mare, spre disperarea coruptilor

de R.M.     HotNews.ro
Joi, 21 aprilie 2016, 13:39 Dosare Anticoruptie


Presedintele Klaus Iohannis a declarat joi, la Palatul Cotroceni, ca Directia Nationala Anticoruptie (DNA) isi face foarte bine treaba si ca nu exista imixiuni politice in lupta impotriva coruptiei, "spre disperarea coruptilor'', mscrie Mediafax.

Intrebat ce parere are despre faptul ca mai multi politicieni spun inainte de inceperea campaniei electorale ca sunt "comandamente" de la DNA care se implica in lupta politica, presedintele a spus: "Lupta impotriva coruptiei se desfasoara chiar cu intensitate mare, spre disperarea coruptilor, evident. Faptul ca suntem in pre-campanie n-are nicio relevanta pentru felul in care DNA lupta impotriva coruptiei si impotriva coruptilor", a afirmat presedintele intr-o conferinta de presa la Palatul Cotroceni.

Presedintele a mai spus ca are o parere "foarte informata" si ca este foarte multumit de felul in care isi face DNA treaba.

"Am o parere destul de informata, foarte informata despre cum se desfasoara lupta anticoruptiei. Sunt foarte multumit, DNA isi face treaba foarte bine, nu exista niciun fel de imixtiuni politice in felul in care isi face DNA treaba si nu exista nicio institutie a statului care sa se amestece in treaba DNA sau in felul in care DNA isi face treaba", a subliniat seful statului.

De asemenea, Iohannis a adaugat ca faptul ca suntem in pre-campanie electorala doar face mai vizibil felul in care "unii si altii sunt chemati la DNA" si ca acest lucru este o dovada ca se desfasoara cu toata "intensitatea".

"Lupta DNA nu este una politica, ci este o lupta foarte importanta pentru Romania", a conchis presedintele.

Primarul municipiului Tirgu Mures, Dorin Florea, a fost pus sub invinuire de procurorii DNA miercuri pentru luare de mita, alaturi de fiul sau si de un om de afaceri.

In aceeasi zi presedintele Consiliului Judetean Mures, Ciprian Minodor Dobre, a fost pus sub invinuire de procurorii anticoruptie pentru luare de mita, spalare de bani si folosirea influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite, fapte pe care le-ar fi comis cand ocupa functia de prefect al judetului.

A doua nominalizare a PNL pentru Primaria Capitalei, Ludovic Orban, a fost pus sub control judiciar de DNA fiind acuzat ca a solicitat unui om de afaceri suma de 50.000 de euro pentru campania electorala din vara anului 2016.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1480 vizualizari

  • -6 (8 voturi)    
    Unde ? Unde este lupta? (Joi, 21 aprilie 2016, 13:44)

    Frank777 [utilizator]

    Mai sunt bilete?
  • +3 (3 voturi)    
    Bravo Iohannis! (Joi, 21 aprilie 2016, 14:28)

    andreitr [utilizator]

    Președintele angajat principial împotriva corupției. Intr-un oarecare timp vom avea o țară ca afară. Hai Iohannis! Hai DNA!
  • -1 (1 vot)    
    fumigene.?? (Joi, 21 aprilie 2016, 17:20)

    nedumeritul [utilizator]

    Cat timp avem probleme serioase privind transparenta coruptii vor "juca pe masa" De asemenea in coditii de lipsa de transparenta statul de drept nu poate functiona.. Pentru clica coruptilor cei care sunt anchetati sunt mici pierderi colaterale...
    De la 1989 transparenta s-a inrautatit continuu....


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by