Presedintele CJ Mures, dupa ce DNA l-a acuzat de luare de mita si spalare de bani: Mi se imputa lucruri absolut halucinante

de Alina Neagu     HotNews.ro
Miercuri, 20 aprilie 2016, 17:54 Dosare Anticoruptie


Presedintele Consiliului Judetean Mures, Ciprian Dobre, a declarat, miercuri, dupa anuntul facut de Directia Nationala Anticoruptie ca a dispus extinderea si efectuarea in continuare a urmaririi penale fata de el pentru luare de mita si spalare de bani, ca acuzatiile formulate de procurori sunt foarte grave si ca i se imputa lucruri "absolut halucinante", potrivit Agerpres.

"Am aflat despre urmarirea penala cu o jumatate de ora inainte de comunicatul de presa. E o presupusa fapta care s-ar fi petrecut in urma cu 8 ani. Eu am fost foarte transparent in acel moment, am primit o donatie intr-un cont deschis la o banca, pe care l-am folosit in campania electorala din 2008 (...) Nu am o explicatie, insa eu nu cred in intamplari, nu cred ca e intamplator. Acuzatiile sunt foarte grave... Dar ati vazut ca lucrurile sunt absolut halucinante, ca nu as fi atacat niste hotarari ale CL Targu Mures. Nici nu stiu macar despre ce hotarari este vorba. Ei spun ca am beneficiat de acea donatie in luna 23 aprilie 2008, iar eu nu mai eram prefect din 10 aprilie 2008. La data aceea eram prefect demisionar. Acuzatiile sunt dure si nu am o explicatie pentru ele. Am facut totul la vedere", a declarat Ciprian Dobre.

Presedintele Consiliului Judetean Mures, Ciprian Dobre, este urmarit penal de procurorii DNA pentru luare de mita, spalare de bani si folosirea influentei ori autoritatii in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, fapte savarsite in calitate de prefect al judetului.

Potrivit unui comunicat al DNA, in perioada 30 noiembrie 2006 - 27 septembrie 2007, Consiliului Local Targu Mures a emis cinci hotarari care vizau, in esenta, concesiuni de terenuri, aprobarea pretului de achizitie a unui teren situat in municipiu, aprobarea unui studiu de fezabilitate, toate fiind aprobate pentru a sprijini interesele unui om de afaceri.

DNA sustine ca, in acelasi context, la 23 aprilie 2008, Ciprian Dobre, in calitate de prefect al judetului, care avea obligatia de a verifica si, dupa caz, de a ataca hotararile Consiliului Local neconforme prevederilor legale, a primit de la omul de afaceri suma de 120.000 lei, intr-un cont personal deschis in mod expres pentru astfel de 'incasari'.

"Din suma astfel incasata, suspectul a retras in numerar 23.389 lei, iar o transa de 40.000 lei a fost directionata catre o asociatie care avea sediul la aceeasi adresa unde functionau firmele controlate de omul de afaceri. La 16 iunie 2009, suspectul Dobre a inserat in declaratia de avere faptul ca a primit suma de 120.000 lei cu titlu de 'donatie', in conditiile in care acest aspect trebuia mentionat intr-un document similar intocmit anterior", arata procurorii anticoruptie.

Anchetatorii au constatat ca, incepand cu anul 2008, Ciprian Dobre, in calitate de prefect si presedinte al organizatiei judetene a unei formatiuni politice, si-a folosit influenta si autoritatea conferite de functiile publice si politice detinute in vederea obtinerii de sume de bani pentru a fi folosite atat in interes personal, cat si in vederea finantarii campaniilor electorale.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1113 vizualizari

  • +2 (2 voturi)    
    LOL (Miercuri, 20 aprilie 2016, 18:15)

    Ricochet [utilizator]

    "Mi se imputa lucruri absolut halucinante"

    Ai dracu hoti, mereu li se pare "halucinant" faptul ca DNA-ul le contesta dreptul de a primi bani spaga :)

    "Pai de aia am intrat eu in politica, ma, ca sa traiesc din leafa aia care n-ajunge nici pentru tigari?"


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by