Surse judiciare: Omul de afaceri Tiberiu Urdareanu este denuntatorul din dosarul lui Ludovic Orban

de Alina Neagu     HotNews.ro
Miercuri, 20 aprilie 2016, 11:44 Dosare Anticoruptie


Tiberiu Urdareanu
Foto: AGERPRES
Omul de afaceri Tiberiu Urdareanu este cel care l-a denuntat pe Ludovic Orban la DNA in dosarul in care fostul candidat la Primaria Capitalei este urmarit penal pentru cumparare de influenta. Urdareanu ar fi inregistrat discutia in care fostul lider liberal ii cerea bani pentru a isi plati aparitiile televizate in campania pentru alegerile locale din 5 iunie, scrie Mediafax, citand surse judiciare. Potrivit surselor citate, Urdareanu a avut asupra sa echipament tehnic la una dintre intalnirile pe care le-a avut cu Ludovic Orban, inregistrandu-l pe acesta cand ii cerea 50.000 de euro, bani care urmau sa ajunga la doi patroni de televiziune, Sorin Oancea, directorul B1 Tv, si Cozmin Gusa, actionarul postului Realitatea Tv, pentru a isi asigura aparitiile televizate in timpul campaniei electorale.

Inregistrarea ambientala facuta de Tiberiu Urdareanu a fost depusa ca proba in dosar.

Sursele citate au precizat ca Ludovic Orban ar fi incercat sa negocieze promovarea electorala si cu o alta televiziune, insa costurile erau prea mari.

Potrivit procurorilor, Urdareanu a acceptat intelegerea "in considerarea functiei de conducere pe care Orban Ludovic o detine in cadrul unui partid si a potentialului de interventie al acestuia in domenii de interes in afacerile controlate de acest om de afaceri".

Sorin Oancea, director general al postului de televiziune B1 Tv si Cozmin Gusa, actionar al postului Realitatea Tv, au fost audiati ca martori in acesta cauza, ambii sustinand ca nu au cerut si primit bani de la Ludovic Orban.

Ludovic Orban nu a intrat in posesia banilor pe care i-a solicitat lui Urdareanu, fiind necunoscut motivul pentru care ulterior nu s-a mai intalnit cu omul de afaceri.

Tiberiu Urdareanu este judecat, alaturi de primarul din Iasi, Gheorghe Nechita, pentru ca i-ar fi dat mita edilului pentru implementarea de catre UTI, firma pe care o detine, a sistemului de management al traficului din Iasi. Dupa deschiderea dosarului, omul de afaceri a facute mai multe denunturi pentru a isi reduce pedeapsa.

Un alt dosar deschis in urma denuntului formulat de Urdareanu este cel al primarului Craiovei, Lia-Olguta Vasilescu.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























6213 vizualizari

  • +3 (5 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 20 aprilie 2016, 13:27)

    [anonim]

  • +1 (1 vot)    
    Circuitul banilor in natura! (Miercuri, 20 aprilie 2016, 17:48)

    ccteddy [utilizator]

    Concluzionand supararea procurorilor e pe 50000EUR care nu s-au dat! Nimic despre sutele de milioane atribuite catre UTI pe lucrari care au fost subcontractate 100% catre erdantii din licitatii. Aici nu se mai sesizeaza procurorii pentru ca spaga a avut finalitate :-)


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by