Darius Valcov si Minel Prina raman sub control judiciar

de R.M.     HotNews.ro
Miercuri, 13 aprilie 2016, 18:53 Dosare Anticoruptie


Darius Valcov la DNA
Foto: Mediafax
Fostul ministru al Finantelor, Darius Valcov, precum si fostul primar al municipiului Slatina, Minel Prina, inculpati pentru infractiuni de coruptie intr-un dosar pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), raman sub control judiciar, conform deciziei luata de magistratii acestei instante miercuri, relateaza Agerpres.

Potrivit solutiei pronuntata miercuri de magistratii ICCJ, se 'mentine masura preventiva a controlului judiciar luata fata de inculpatii Valcov Darius-Bogdan, Prina Minel Florin, Susala Lucian Petrut, Timofte Petre Bogdan si Tomescu Constantin Cristian'. Decizia privind mentinerea controlului judiciar, pronuntata miercuri in sedinta publica, poate fi contestata.

Tot miercuri, magistratii ICCJ au amanat cauza si au fixat un nou termen de judecata pe 24 mai.

Dosarul aflat pe rolul ICCJ, in care Valcov, Prina, Susala, Timofte si Tomescu sunt inculpati are ca obiect infractiuni de coruptie iar ca obiecte secundare traficul de influenta, falsul in inscrisuri sub semnatura privata, spalarea de bani, evaziune fiscala.

In luna mai 2015, fostul ministru al Finantelor Darius Valcov a fost trimis in judecata de procurorii DNA in dosarul in care este acuzat de savarsirea infractiunii de trafic de influenta. Valcov a fost acuzat de DNA de trafic de influenta pentru ca ar fi primit aproximativ doua milioane de euro de la Theodor Berna, administratorul companiei Tehnologica Radion, firma care a derulat contracte cu Compania de Apa Olt pentru extinderea retelelor de apa si canalizare din orasele Slatina, Scornicesti si Potcoava.

Darius Valcov mai este trimis in judecata pentru fapte de coruptie si intr-un dosar avand ca obiect luarea de mita, aflat la Tribunalul Olt, in Camera preliminara si in care urmatorul termen este pe 20 aprilie.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























468 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by