DNA l-a retinut pe directorul Casei de Cultura a Sindicatelor din Sibiu, care ar fi fost prins in flagrant cand lua o mita de 5.000 de euro

de G.S.     HotNews.ro
Miercuri, 13 aprilie 2016, 13:20 Dosare Anticoruptie


DNA Alba Iulia a dispus inceperea urmaririi penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand cu data de 12 aprilie 2016, a lui Mihai Marius Vingerzan director al Casei de Cultura a Sindicatelor din Sibiu, acuzat de luare de mita, informeaza Directia Anticoruptie.

In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:  

In perioada 2015-2016, Vingerzan Marius Mihai, in calitate de director al Casei de Cultura a Sindicatelor Sibiu, a pretins de la un om de afaceri (martor denuntator) suma totala de 20.000 euro din care a primit, in transe, sumele de 5.500 euro si 2.000 lei, in legatura cu indeplinirea atributiilor de serviciu privind: 

- incheierea, in cursul anului 2015, a unui contract de inchiriere intre Casa de Cultura a Sindicatelor Sibiu si firma omului de afaceri pentru o chirie lunara modica (500 euro/luna) raportat la dimensiunile spatiului precum si pozitionarea acestuia, 

- efectuarea demersurilor necesare pentru incheierea unui act aditional prin care a fost prelungita durata initiala a contractului de la 10 ani la 20 de ani, in sensul obtinerii avizului Asociatiei Nationale a Caselor de Cultura a Sindicatelor din Romania (din care face parte si Casa de Cultura a Sindicatelor Sibiu). 

In acelasi context, la data de 12 aprilie 2016, Vingerzan Marius Mihai a primit de la omul de afaceri o alta transa in suma de 5.000 euro, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante. 

Lui Vingerzan Marius Mihai i s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala. 

Miercuri, Vingerzan Marius Mihai este prezentat Tribunalului Alba cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1958 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by