Procurorii DNA i-au impus primarului din Urziceni obligatia de a nu-si exercita functia

de I.C.     HotNews.ro
Marţi, 12 aprilie 2016, 17:59 Dosare Anticoruptie


Procurorii DNA au dispus, marti, prelungirea masurii controlului judiciar pe o perioada de 60 de zile fata de Constantin Sava, primarul municipiului Urziceni, impunandu-i totodata obligatia de a nu-si exercita functia.

Edilul este cercetat pentru instigare la infractiunea de abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, potrivit unui comunicat al DNA transmis Agerpres.

"In datele de 4 iunie 2014 si 6 ianuarie 2015, inculpatul Sava Constantin, in calitate de primar al municipiului Urziceni, a determinat o subordonata din cadrul primariei, sa dispuna 'sistarea' popririi instituite asupra conturilor bancare ale unei societati comerciale, pentru sumele de 50.539,52 lei, respectiv 102.919,13 lei, fara ca societatea comerciala sa indeplineasca conditiile legale privind suspendarea sau incetarea executarii silite", se precizeaza in comunicat.

Procurorii au apreciat ca, actionand in acest mod, Sava a produs primariei un prejudiciu de peste 150.000 de lei, precum si o vatamare a drepturilor si intereselor legitime ale municipiului Urziceni.

"Prezenta cauza a fost declinata de la o alta unitate de parchet, la data de 12 februarie 2016, fata de inculpat fiind deja luata masura controlului judiciar. Inculpatului Sava Constantin i s-a atras atentia ca, in caz de incalcare cu rea-credinta a obligatiilor care ii revin, masura controlului judiciar se poate inlocui cu masura arestului la domiciliu sau masura arestarii preventive", se mai arata in comunicatul DNA.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

764 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by