Senatorul Marius Ovidiu Isaila, condamnat la 4 ani inchisoare cu executare

de I.C.     HotNews.ro
Marţi, 12 aprilie 2016, 12:48 Dosare Anticoruptie


Marius Isaila
Foto: Senatul Romaniei
Senatorul UNPR Marius Ovidiu Isaila a fost condamnat de Inalta Curte de Casatie si Justitie la patru ani inchisoare cu executare, intr-un dosar in care a fost trimis in judecata de DNA pentru trafic de influenta si instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata, informeaza Agerpres.

Potrivit deciziei instantei, Marius Isaila a primit doua pedepse de 3 si 2 ani inchisoare pentru trafic de influenta si o pedeapsa de un an inchisoare pentru instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata. Instanta a contopit cele trei pedepse si a adaugat un spor de un an inchisoare, astfel incat senatorul va executa in final 4 ani inchisoare, plus 2 ani interzicerea exercitarii drepturilor prevazute de art.66 lit.a, b si g Cp.

De asemenea, judecatorii au mentinut controlul judiciar pe cautiune fata de Marius Isaila si au dispus confiscarea sumei de 180.000 euro.

In acelasi dosar, consilierul parlamentar Cristian Stefan Ene a fost condamnat la 2 ani inchisoare cu suspendare si efectuarea de 100 de zile munca neremunerata in folosul comunitatii, plus confiscarea sumei de 20.000 euro.

Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu apel.

Marius Ovidiu Isaila a fost trimis in judecata de catre DNA in iulie 2014, fiind acuzat de trei infractiuni de trafic de influenta, doua in forma continuata si una in forma simpla, si o infractiune de instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata. Alaturi de acesta a fost trimis in judecata si consilierul parlamentar Cristian Stefan Ene, pentru trei infractiuni de trafic de influenta, doua in forma continuata si una in forma simpla.

Potrivit DNA, in prima parte a anului 2012, Marius Ovidiu Isaila, la acel moment sef serviciu in Ministerul Finantelor Publice, si Cristian Stefan Ene, in intelegere cu inculpatul Catalin Cristescu, au convenit sa intervina in vederea blocarii controlului efectuat de catre ANAF la firma unui denuntator care le-a solicitat ajutorul in acest sens.

''Dupa ce Isaila Marius Ovidiu si Ene Cristian Stefan i-au pretins inculpatului Cristescu Catalin suma de 200.000 euro, sustinand ca vor realiza interventiile pe langa functionarii ANAF, acesta din urma a transmis mai departe solicitarea catre denuntator, care a remis suma pretinsa in mai multe transe. Astfel, o suma de 20.000 euro urma sa ii revina lui Cristescu Catalin, iar restul de 180.000 euro au fost remisi mai departe celorlalti doi inculpati. Dupa remiterea sumei de 200.000 euro, deoarece controlul continua, Cristescu Catalin le-a transmis celorlalti doi inculpati nemultumirea si ingrijorarea denuntatorului. Acestia au pretins o noua suma - 150.000 euro, platibili in mai multe transe, pretinzand ca este vorba de un nou control'', se arata in rechizitoriu.

In august 2013, Marius Ovidiu Isaila si Cristian Ene i-au pretins lui Catalin Cristescu suma de 20.000 euro pentru a interveni pe langa diferiti functionari publici, in vederea sprijinirii acestuia sa promoveze concursul ce urma sa aiba loc in toamna anului 2013, pentru ocuparea unei functii de inspector in cadrul ANAF - Directia Generala Antifrauda Fiscala, sustin procurorii.

In acelasi scop, pentru a realiza interventii pe langa diferiti functionari publici si decizionali din structurile de resort - in vederea favorizarii aceluiasi inculpat la concursul ce a avut loc la data de 29 martie 2014 pentru ocuparea unor functii in cadrul ANAF, Directia Generala Antifrauda Fiscala - Isaila, prin intermediul lui Ene, i-a pretins o noua suma, in cuantum tot de 20.000 euro.

Dupa remiterea celor 20.000 de euro de catre Cristescu, Isaila, pentru a ascunde primirea banilor, a instigat la intocmirea unui fals contract de imprumut intre ceilalti doi inculpati, precizeaza DNA.

Conform DNA, in cursul anului 2013, Isaila si Ene au promis unui om de afaceri realizarea de interventii pe langa functionari din cadrul Primariei sector 3 si la alte entitati juridice, pentru ca societatea acestuia sa obtina incheierea unor contracte de lucrari.

''Folosul celor doi inculpati, urmare a acestor 'interventii', a constat in nerestituirea unui imprumut, in suma de 25.000 euro, pe care inculpatul Isaila Marius Ovidiu il contractase de la omul de afaceri, parte din suma de bani imprumutata fiind folosita de inculpatul Ene Cristian Stefan", precizeaza sursa citata.

In timpul anchetei, Catalin Cristescu si-a recunoscut vinovatia si a fost de acord cu propunerea procurorilor de a primi o pedeapsa de 2 ani inchisoare cu suspendare.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2483 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    maruntis (Marţi, 12 aprilie 2016, 21:49)

    seth399 [utilizator]

    4 ani abia zgarie suprafata shoriciului acestui traseist


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by