Liviu Dragnea, urmarit penal de DNA in dosarul fostei sale sotii, pentru instigare la abuz in serviciu si instigare la fals intelectual

de Alina Neagu     HotNews.ro
Miercuri, 6 aprilie 2016, 14:00 Dosare Anticoruptie


Liviu Dragnea
Foto: Guvernul Romaniei
Presedintele PSD Liviu Dragnea este urmarit penal de procurorii DNA pentru instigare la abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, in forma continuata si instigare la fals intelectual, in forma continuata, intr-un nou dosar, cel in care si fosta sa sotie, Bombonica Prodana, este urmarita penal pentru abuz in serviciu, informeaza Directia Nationala Anticoruptie, intr-un comunicat. Dosarul vizeaza fapte din perioada 2006-2012, cand Liviu Dragnea era presedintele Consiliului Judetean Teleorman.

Potrivit procurorilor DNA, in perioada iulie 2006 - decembrie 2012, "suspectul Dragnea Nicolae Liviu, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, respectiv de presedinte al organizatiei judetene a unui partid politic, cu intentie, a determinat-o pe inculpata Alesu Floarea, la acea vreme director executiv al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman sa isi incalce atributiile de serviciu prin mentinerea in functie si implicit plata drepturilor salariale pentru doua angajate ale aceleiasi institutii.

In realitate cele doua persoane si-au desfasurat activitatea la sediul organizatiei judetene Teleorman a partidului politic al carui presedinte era suspectul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urma.


Aceasta conduita infractionala a fost de natura sa aduca persoanelor respective avantaje patrimoniale necuvenite, respectiv plata drepturilor salariale in cuantum total de 91.362 lei precum si operarea in carnetul de munca a vechimii in munca corespunzatoare."

Liviu Dragnea a fost citat, miercuri, la DNA in noul dosar. Dragnea a declarat, la iesirea din sediul DNA, ca a fost chemat in calitate de suspect in dosarul fostei sale sotii, Bombonica Prodana, urmarita penal pentru abuz in serviciu.

"Sunt suspectat ca doua angajate de la Protectia Copilului n-ar fi venit la serviciu in 2006 si eu as fi permis acest lucru. Am calitatea de suspect. Sotia mea nu a facut nicio angajare, nici nu a intervenit la conducere.Eu zic ca sotia mea, cand vine (la DNA - n.red.) sa discute cu procurorul, n-are atata experienta, sa vorbeasca cu dumneavoastra (presa - n.red.). In doua-trei zile o sa primesc continutul (dosarului de la DNA - n.red.), sa vad despre ce e vorba", a declarat Liviu Dragnea, la iesirea din sediul DNA.

"Acolo nu am ce sa comentez, e un dosar de mare coruptie"
, a comentat ironic Liviu Dragnea, pe 30 martie, in legatura cu dosarul in care este urmarita penal fosta sa sotie si in care procurorii l-au pus acum sub urmarire penala.


Bombonica Prodana, fosta sotie a lui Liviu Dragnea, este urmarita penal de procurorii DNA pentru abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit. Fapta ar fi fost comisa in calitate de coordonator al Complexului de servicii destinate copilului si familiei si sef serviciu Secretariat din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Teleorman, potrivit DNA.

Procurorii DNA sustin ca, in  perioadele 3 martie - 1 august 2008 si 3 iulie 2009 - 1 august 2010, prin incalcarea cu stiinta a atributiilor de serviciu, desi a cunoscut faptul ca doua subordonate incadrate in functii de referent nu s-au prezentat la serviciu si nu au respectat prevederile contractului individual de munca si fisa postului, Bombonica Prodana (fosta Dragnea) nu a intreprins niciun demers de sanctionare a persoanelor respective.

In acelasi dosar mai sunt urmariti penal de procurorii DNA Floarea Alesu, la data faptelor director general al DGASPC Teleorman, si Jenica Dumitru, la data faptelor sef Serviciu Resurse Umane, Juridic si Contencios din cadrul aceleiasi institutii, pentru abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit in forma continuata si instigare la fals intelectual in forma continuata.

In cauza mai sunt cercetati pentru fals intelectual in forma continuata Constantin Claudiu Balaban, la data faptei sef al Complexului de servicii destinate copilului si familiei din municipiul Alexandria, si Ionut Remus Boboc, la data faptei sef al Serviciului Administrativ, Patrimoniu, Tehnic si Aprovizionare din cadrul DGASPC Teleorman.

"In perioada iulie 2006 - 2013, inculpatele Alesu Floarea si Dumitru Jenica, in calitatile mentionate mai sus, cu incalcarea atributiilor de serviciu, au dispus in mod ilegal mentinerea in functii si implicit plata drepturilor salariale pentru patru angajati din cadrul DGASPC Teleorman. Acestea, in conditiile in care cunosteau faptul ca, desi cei patru au figurat in mod scriptic ca angajati in cadrul institutiei respective, ei nu s-au prezentat efectiv la serviciu si nu au prestat vreo activitate", potrivit DNA.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























7695 vizualizari

  • +21 (21 voturi)    
    Velodrome du Teleorman (Miercuri, 6 aprilie 2016, 14:02)

    un domn [utilizator]

    era fain sa avem F1 in Romania...
  • +17 (17 voturi)    
    Bombonica Prodana (Miercuri, 6 aprilie 2016, 14:08)

    mitg [utilizator]

    Oare o fi dat o declaratie de dragoste vis-a-vis de fostul ei sot?
  • +21 (21 voturi)    
    poate iese... (Miercuri, 6 aprilie 2016, 14:08)

    Gicu2 [utilizator]

    ...dar cu catuse. si sa nu mai faca nicio declaratie ca nu e necesar.
    • -10 (16 voturi)    
      Ce va mai plac catusele, (Miercuri, 6 aprilie 2016, 14:59)

      xrogo [utilizator] i-a raspuns lui Gicu2

      iar in privinta declaratiilor,inca nu s-a suprimat dreptul la opinii !!!
      • +6 (10 voturi)    
        Dracnea e caz de ghilotina (Miercuri, 6 aprilie 2016, 16:02)

        Haskal [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

        dar ne multumim si cu bratari.
  • +16 (16 voturi)    
    Si ce familie potrivita parea a fi (Miercuri, 6 aprilie 2016, 14:28)

    Ochii_pe_voi [utilizator]

    El hot, ea hoata. El corupt, ea corupta.
  • +11 (11 voturi)    
    comentariu (Miercuri, 6 aprilie 2016, 14:57)

    LiviuDrula1 [anonim]

    Minciunile si hotiile liderilor PSD ies oincet incet la iveala. Cum poate sa conduca un partid un om urmarit penal in multe dosare ? macar daca ar avea bunul simt sa se retraga dar nu o va face ( asa e neamul lui si a Bombonicai total lipsit de caracter Toate acestea au si un aspect pozitiv- in anul alegerilor romanii incep sa priceapa ce inseamna PSD- consecinta va fi ca acest partid va fi in cadere libera - sa ne ajute Dumnezeu ca sa auzim de PSD numai din istoria neagra a Romaniei la fel ca PCR de fapt din care provine
  • +9 (11 voturi)    
    psd - coruptie generalizata (Miercuri, 6 aprilie 2016, 14:58)

    FlorinMiron1 [anonim]

    un amic imi zicea mai demult : o solutie ar fi arestarea generala a psd . stau si ma intreb ar fi ??
    • +9 (9 voturi)    
      Dilema (Miercuri, 6 aprilie 2016, 15:01)

      Ochii_pe_voi [utilizator] i-a raspuns lui FlorinMiron1

      Oare poate exista vreun pesedist cinstit?
      • +5 (5 voturi)    
        rspuns Dilema (Miercuri, 6 aprilie 2016, 15:15)

        LiviuDrula1 [anonim] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

        Categoric NU - se vede dupa numarul de dosare penale si dupa modul cum au condus Romania
      • +3 (3 voturi)    
        Nicidecum (Miercuri, 6 aprilie 2016, 15:27)

        Arminius [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

        Nu exista, asa cum nu exista nici roman cinstit si nici om fara de pacat. Ai si intrebari ceva mai complexe?
      • +3 (3 voturi)    
        Stii cum e... (Miercuri, 6 aprilie 2016, 15:47)

        eek [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

        ...daca ar exista un psdist cinstit, s-ar face automat vinovat de complicitate ca membru intr-un grup cu o majoritate necinstita.
        Deci nu-s.
    • +4 (4 voturi)    
      raspuns FlorinMiron (Miercuri, 6 aprilie 2016, 15:13)

      LiviuDrula1 [anonim] i-a raspuns lui FlorinMiron1

      Solutia prietenului Dvs este f corecta Toti PSD trebuiesc arestati si sa le confiste toata averea obtinuta prin furt. Nu cred ca exista PSD - ist cinstit Chiar daca initial o fi fost vreunul a invatat cum sa devina excroci de la tovarasii de partid. Sa nu uitam ca multi PSD provin din vechiul PCR.
    • +1 (1 vot)    
      ti-am dat minus (Miercuri, 6 aprilie 2016, 16:59)

      Martinezu [utilizator] i-a raspuns lui FlorinMiron1

      pentru indoieli!
  • +1 (3 voturi)    
    Liviutz insoara-te la loc comanda (Miercuri, 6 aprilie 2016, 15:02)

    Plagarus [utilizator]

    Marturiseste ca tu esti cinstit si "dansa -i " hoatza !
    " Cinstea " ta este un principiu al salvării
  • +4 (4 voturi)    
    Doar un fleac... (Miercuri, 6 aprilie 2016, 15:15)

    Grigore Barsan [utilizator]

    (sper să-l ciuruiască)
  • +7 (7 voturi)    
    "Baronul", descurcaret ca de obicei ! (Miercuri, 6 aprilie 2016, 15:47)

    Susufler0 [utilizator]

    De ce sa plateasca PSD Teleorman salariu la doua fete care fac birocratia atat de necesara unui partid, cand poate sa-l plateasca o institutie a statului la care este sefuta nevasta "Baronului" ?
    PS. Cine putea visa in 2006 ca abuzul in serviciu si instigarea la fals intelectual vor fi descoperite in 2016 de catre DNA ?
  • +5 (7 voturi)    
    acum Dragnea. cine mai urmeaza? (Miercuri, 6 aprilie 2016, 16:08)

    Roman_Cetatean [utilizator]

    Credeti ca e unicul caz cu functionari platiti de la buget, prin diverse institutii/primarii/ministere/agentii care nu aveau treaba cu job-ul si stateau de fapt "la partid"?!

    Doar eu si mai stiu doua cazuri din Ministerul Educatiei, unul din ei-Victor Ionescu, in PNL, mare nulitate, omniabsent dar acum reprezentant al PNL pt diaspora.

    Astept(am) sa il vedem si candidat pe la alegeri ca deh...
  • +3 (3 voturi)    
    Niste inbogatiti din furt (Miercuri, 6 aprilie 2016, 17:36)

    burebista [utilizator]

    Niste sarantoci care au intrat in politica pt a putea sa fure .
  • +3 (3 voturi)    
    PSD-ALDE = NOI FURAM ROMANIA ! (Miercuri, 6 aprilie 2016, 17:41)

    JohnDreptate [anonim]

    Din nou un DOSAR de CORUPTIE si HOTIE la Procurorii DNA !

    PSD nu sa poate lasa de FURT -nu stiu altceva !!!
  • +2 (2 voturi)    
    De la Iliescu li se trage. (Miercuri, 6 aprilie 2016, 19:35)

    asavreau [utilizator]

    Ion Iliescu a lansat în dec.1989 lozinca//sărac și cinstit//.Dacă spunea//bogat și cinstit//,poate membrii PSD nu se mai ocupau de tot felul de pungășii ca să-și facă avere de nababi.Au creat impresia de săraci sprijinitori ai celor necăjiți pe care i-au furat de i-au nenorocit.Și în tot PSD-ul nu mai găsești nici-un om sărac.Și nici cinstit.PSD-ul ar trebui desființat.Este un nonsens.Observ că au tupeu și vin cu candidați pentru alegerile locale,unul mai hoț ca altul.Bogați din lefuri mici la stat,cu diplome universitare false,luate tot pentru a fura,primesc niște sporuri la leafă pentru doctorate și masterate despre care nici nu știu ce înseamnă.Hai să nu-i mai votăm,să le spargem gașca.Să-i vedem la muncă.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by