Mircea Pop, fostul sef al CNADNR, acuzat de Agentia Nationala de Integritate de conflict de interese

de Red. Stiri     HotNews.ro
Marţi, 5 aprilie 2016, 8:59 Dosare Anticoruptie


​Mircea Pop, fostul sef al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) in perioada 2012-2013, este acuzat de Agentia Nationala de Integritate (ANI) ca s-ar fi aflat in conflict de interese pentru ca si-ar fi favorizat propria firma.

ANI a sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Cluj-Napoca, potrivit unui comunicat al institutiei.

ANI sustine ca Mircea Pop ar fi atribuit in 2013 un contract unei companii de consultanta pentru  proiectare si supervizare a lucrarilor de constructie a autostrazii Arad-Timisoara-Lugoj si a Variantei de ocolire Arad, in conditiile in care propria sa firma, DP Consult SA, era subconsultant in acest proiect.

ANI sustine ca, desi Mircea Pop si-a cesionat actiunile detinute DP Consult S.A., in perioada cat a fost director general al CNADNR "avea obligatia de a nu participa la luarea unei decizii care sa produca direct sau indirect un folos patrimonial pentru S.C. DP Consult S.A".


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

329 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by