Vicepresedintele CJ Vaslui, Vasile Mihalachi, condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendare

de V.M.     HotNews.ro
Luni, 4 aprilie 2016, 21:34 Dosare Anticoruptie


Vicepresedintele Consiliului Judetean (CJ) Vaslui, Vasile Mihalachi (PSD), a fost condamnat, luni, la doi ani de inchisoare cu suspendare, de magistratii de la Tribunalul Iasi, pentru comiterea infractiunii de abuz in serviciu, informeaza Agerpres.

Mihalachi este acuzat ca, in anul 2008, pe vremea cand detinea functia de presedinte al CJ Vaslui, alaturi de Liviu Butnaru, director al Agentiei Judetene Vaslui a Autoritatii Rutiere Romane, de Vasile Vieriu, director executiv adjunct in cadrul Directiei Tehnice a Consiliului Judetean Vaslui si Danut Ropota, referent in cadrul Agentiei Judetene Vaslui a Autoritatii Rutiere Romane, in calitate de membri ai Comisiei Paritare Vaslui pentru atribuirea traseelor de transport public judetean de persoane, prin incalcarea atributiilor de serviciu si a legislatiei in vigoare care reglementeaza transportul public judetean, a determinat inlaturarea unor societati comerciale - operatori de transport public rutier - de la atribuirea unor trasee de transport, firme care fie au castigat licitatiile in mod legal, fie au fost impiedicate sa participe la alte licitatii.

Potrivit portalului instantei iesene, in aceeasi cauza, fostul director al ARR Vaslui, Liviu Butnaru, a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendare, iar ceilalti doi inculpati, Vasile Vieriu si Danut Ropota, la cate un an de inchisoare cu suspendare.

Decizia magistratilor ieseni nu este definitiva.


Potrivit procurorilor DNA, prin actiunile inculpatilor "au fost lezate interesele legale ale operatorilor de transport public care au incercat in mod onest sa dobandeasca dreptul de a desfasura serviciul de transport public pe raza judetului Vaslui, fiind creat un avantaj patrimonial injust pentru operatorii favorizati in suma totala de 2.659.845 lei, reprezentand sumele obtinute din operarea traseelor atribuite nelegal".

Initial, dosarul a fost inaintat spre solutionare Judecatoriei Vaslui, dar magistratii acestei instante au declinat dosarul Tribunalului Vaslui, competent sa judece astfel de infractiuni, potrivit noului Cod Penal. Ulterior, inculpatii au solicitat stramutarea dosarului. Cererea a fost aprobata de Curtea de Apel Iasi, dosarul fiind scos de pe rolul Tribunalului Vaslui si inaintat celui de la Iasi. Vasile Mihalachi se afla la conducerea CJ Vaslui de 12 ani, detinand un mandat de vicepresedinte in perioada 2004 - 2008, unul de presedinte al institutiei in perioada 2008 - 2012 si un nou mandat de vicepresedinte incepand cu luna iunie a anului 2012.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

560 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by