Mihail Vlasov, achitat in prima instanta intr-un dosar de dare de mita

de V.M.     HotNews.ro
Luni, 4 aprilie 2016, 16:40 Dosare Anticoruptie


Mihail Vlasov
Foto: Agerpres
Fostul presedinte al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, Mihail Vlasov, a fost achitat de Curtea de Apel Bucuresti in dosarul in care este acuzat ca ar fi dat mita unui parlamentar pentru ca acesta sa promoveze un anumit proiect de act normativ, decizia nefiind definitiva, anunta Mediafax.

Magistratii de la Curtea de Apel Bucuresti sustin ca nu exista probe potrivit carora Mihail Vlasov ar fi savarsit infractiunea de dare de mita. Procurorii DNA pot face apel in termen de 10 zile de la comunicare.

Fostul presedinte al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei a fost trimis in judecata in luna iunie a anului 2015, fiind acuzat ca in 26 februarie 2013, in calitate de presedinte al Colegiului de Conducere al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), i-a cerut unui deputat "sa ii sustina interesele", prin promovarea unui proiect de act normativ intitulat "Lege privind registratorii comerciali si activitatea de inregistrare in registrul comertului", preciza DNA la trimiterea in judecata.

Potrivit DNA, Mihail Vlasov isi dorea adoptarea unui act normativ prin care Camera de Comert si Industrie a Romaniei sa poata prelua Oficiului National al Registrului Comertului. Deputatul respectiv era membru in Comisia juridica a Camerei Deputatilor, comisie permanenta competenta sa avizeze propunerile legislative, inainte ca acestea sa fie supuse votului in plen.

In acest dosar a fost audiata, la ultimul termen si Alina Gorghiu, copresedinte PNL, care a precizat ca il cunoaste pe Mihail Vlasov si ca a semnat sustinerea proiectului, pe care insa nu l-a citit in amanunt.

Mihail Vlasov a fost condamnat in iunie 2015 la cinci ani de inchisoare, intr-un alt dosar, pentru trafic de influenta.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1931 vizualizari

  • +11 (13 voturi)    
    Ce rusine! "Nu exista probe" (Luni, 4 aprilie 2016, 16:46)

    Maniu [utilizator]

    dar a fost cineva interesat sa afle cati bani a pierdut in cazinouri tovarasul Vlasov si de unde i-a avut? Cat juca pe noapte cum justifica? Nu va e rusine!
  • +15 (19 voturi)    
    Curtea de Apel in Vacanta (Luni, 4 aprilie 2016, 16:48)

    UnOarecareRoman [utilizator]

    Ceva e putred la Curtea de Apel Bucuresti. Achitari pe banda rulanta in ultima vreme. La care se adauga atacul fara precedent asupra Cameliei Bogdan...
    • +8 (12 voturi)    
      O citez pe Ondine Ghergut (Luni, 4 aprilie 2016, 16:56)

      omezu [utilizator] i-a raspuns lui UnOarecareRoman

      "Decizia a fost dată de buna prietenă a judecătoarei Viorica COSTINIU, Adriana BĂJAN, sancționată disciplinar de CSM întrucât a uitat sa se pronunțe pe starea de arest a unui inculpat.
      Băjan și Costiniu s-au mai remacat în 2013 prin presiunile făcute printre judecătorii de la CAB să voteze revocarea Alinei Ghica din CSM"
  • 0 (2 voturi)    
    Cetatenia romana (Luni, 4 aprilie 2016, 20:39)

    Snitzelvienez [utilizator]

    Cum a luat asta cetatenia romana?. Stiu ca in anumite tari cetatenia poate fi retrasa in cazul unor infractiuni foarte grave
  • 0 (0 voturi)    
    ...se lucreaza incet dar sigur... (Luni, 4 aprilie 2016, 21:15)

    Observatore [utilizator]

    ... pt imacularea acestui individ . Mai un pic si va fi declarat intruchiparea cinstei .
  • 0 (0 voturi)    
    Daca exista CSM !! de ce nu se autosesizeaza ? (Luni, 4 aprilie 2016, 21:31)

    andreesanu [utilizator]

    C S M ar trebui sa faca APEL !!! la ce se intimpla la Curtea de Apel Bucuresti !!! .
    Tot mai mult justitia se afunda in hotariri dubioase .
    Ce-i circul asta dea justitia ???.
    Ati asteptat sa uite romanii ?? ,sa se astearna praful pe dosar si l-ati si clasat ???


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by