In ziua votului, Ghita ar fi contactat deputatii din toate partidele cerandu-le sa respinga cererile DNA de incuviintare a retinerii si a arestarii, sustine un deputat PSD

de I.C.     HotNews.ro
Luni, 4 aprilie 2016, 12:45 Dosare Anticoruptie


Sebastian Ghita in banca
Foto: Hotnews
Un deputat PSD, cu identitate protejata, le-a declarat procurorilor ca Sebastian Ghita si-ar fi santajat colegii pentru ca acestia sa respinga cererile DNA de incuviintare a retinerii si a arestarii, precizandu-le ca in ziua votului Ghita "a contactat, personal, deputatii de la toate formatiunile", relateaza Mediafax.

"In ziua votului, Ghita Sebastian Aurelian a contactat, personal, deputatii de la toate formatiunile politice si i-a rugat sa nu voteze cererea, promitandu-le direct sau lasandu-le sa se inteleaga ca atunci cand au nevoie, usa televiziunii RTV le este deschisa, avand in vedere si faptul ca urmeaza doua campanii electorale anul acesta. A fost de la sine inteles ca, in cazul unui vot in favoarea arestarii observat, consecintele erau dezastruoase pentru cel in cauza", a precizat parlamentarul cu identitate protejata in fata procurorilor anticoruptie.

De asemenea, deputatul a precizat in declaratia pe care a dat-o la DNA ca votul ar fi putut fi observat in contextul in care presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a permis filmarea procedurii de vot de la balcon, lucru care, potrivit parlamentarului, nu se mai intamplase niciodata pana atunci, ceea ce ar fi inseamnat ca "exista posibilitatea ca din cele patru camere, una sa fie a postului Romania TV sau chiar a lui personala, scopul fiind de a monitoriza votul fiecarei persoane care trecea pe la urne", se arata in declaratie.

"A fost prima data de cand sunt parlamentar cand s-a permis la un vot cu bile sa fie lasate camerele la balcon pentru a avea vizibilitate maxima. Ghita Sebastian Auresian foloseste televiziunea sa ca o forma de santaj pentru oamenii politici, iar toata forta financiara si relationala detinuta o foloseste ca mijloc de a obtine in schimb avantaje persoanale de orice natura", mai sustine martorul cu identitate protejata.

Totodata, colegul de partid al lui Sebastian Ghita le-a mai spus procurorilor ca il cunoaste personal pe acesta, precizand ca "Ghita Sebastian Aurelian a avut in ultima perioada si are la acest moment atata putere financiara si relationala incat deciziile lui au fost si sunt respectate de conducerea Partidului Social Democrat si ma refer aici, in principal la Victor Ponta si Liviu Dragnea. Astfel, Ghita Sebastian Aurelian a putut sa impuna, in perioada mandatului lui Victor Ponta din aprilie 2012 pana in noiembrie 2015, fara probleme, numirea, mentinerea sau revocarea in functii publice importante a unor persoane la nivel judetean sau central. Aceasta forta a lui Ghita Sebastian Aurelian era si este potentata de detinerea postului de televiziune Romania TV unde are posibilitatea sa promoveze imaginea unor politiciei sau sa-i distruga", se mai arata in declaratia data in dosar.

Sebastian Ghita a fost instiintat vineri de procurorii DNA Ploiesti ca trebuie sa plateasca o cautiune de 13 milioane de euro, suma reprezentand 10 % din averea parlamentarului, estimata la aproximativ 130 de milioane de euro. Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX ca la stabilirea cautiunii s-a avut in vedere gravitatea faptelor, starea materiala si faptul ca patru persoane cercetate in acest dosar au fost arestate preventiv. Masura a fost luata dupa ce plenul Camerei Deputatilor a respins cererile DNA de retinere si arestare a parlamentarului.

Intrebat de acuzatiile pe care i le aduce colegul de partid, Sebastian Ghita a declarat, la iesirea de la audieri, ca "imi este interzis sa va ofer orice fel de informatie. Nu am voie sa spun nimic. Procurorul mi-a spus ca nu am voie sa vorbesc, am scris acele lucruri si nu am voie sa le incalc. Ma simt interzis".

Sebastian Ghita este acuzat de dare de mita, santaj, doua infractiuni de folosire, in mod direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii, cumparare de influenta si conducerea fara permis.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























4529 vizualizari

  • +7 (9 voturi)    
    Eu daca... (Luni, 4 aprilie 2016, 13:01)

    Gigi Kent [utilizator]

    Eu daca eram in locul deputatilor santajati, amenintati samd votam pentru arestare ... asa d'al dracu. Da' vad ca mimozele din Parlament s-au lasat impresionate. Bine ca macar il toarna dupa ... un pic de curaj ramas mai au.
  • +3 (5 voturi)    
    Cam slabut (Luni, 4 aprilie 2016, 13:08)

    Cataleya [utilizator]

    Daca deputatul respectiv ramane singurul care declara asa ceva, DNA nu prea are ce face.
    Daca, insa, vor mai aparea si alte denunturi care sa confirme santajul lui Ghita, atunci e clara treaba.
    Banuiesc ca , odata pus sub control judiciar, convorbirile lui Ghita sunt automat puse sub urmarire. Altfel interdictia de a lua legatura cu X sau Y nu si-ar mai avea rostul.
    Degeaba ii interzici unui individ sa nu se intalneasca sau sa nu telefoneze cu anumite persoane daca nu supraveghezi acest lucru.
  • +6 (8 voturi)    
    O lege ca politicienii sa nu aiba afaceri MEDIA ? (Luni, 4 aprilie 2016, 13:19)

    liviul2006 [utilizator]

    Cred ca ar fi cel mai bine asa, sa nu exista politician care sa aiba afaceri/actiuni in MEDIA. Mi se pare un conflict de iterese foarte GRAV. ANI face chestii de jucarie pe langa ce fac politicienii cu televiziunile.

    Ce separatie este acum intre societatea civila si clasa politica ? Exista intr-adevar una, in sensul ca societatea civila aproape ca nu exista, pentru ca clasa politica are si manipuleaza majoritatea MEDIE-ei. Inclusiv Digi, la care ma uit cel mai des.
    • +3 (3 voturi)    
      :( (Luni, 4 aprilie 2016, 14:34)

      HalikiBuliki1 [anonim] i-a raspuns lui liviul2006

      Problema e ca vor gasi o cale sa ocoleasca legea, asa cum Ghita isi controleaza toate firmele prin offshore-uri.
      • +1 (1 vot)    
        Da, dar va fi de 2 ori mai vinovat ;) (Marţi, 5 aprilie 2016, 11:48)

        liviul2006 [utilizator] i-a raspuns lui HalikiBuliki1

        una este sa fii la gri, alta sa fii la negru... Deocamdata toti sunt la alb... :(

        Acum se vede ce individ periculos si fara scrupule este. Incepe sa fie la fel ca Vantu.

        La Ghita se vede cel mai clar ca este capul unui caracatite mafiote. Majoritatea infractorilor sunt cam saraci cu duhul, insa el este cu un IQ ceva mai mare.

        Insa dupa declaratia cu "nascut sa creez" mi-am dat seama ca are acea prostie nascuta din mandrie tipica prostilor imbatati de putere (gen cosorul lui Moceanu)
  • +11 (13 voturi)    
    Santajist (Luni, 4 aprilie 2016, 13:23)

    Soljenitin [utilizator]

    Santajist ordinar, precum prorusul mizerabil de ponta.
  • +2 (4 voturi)    
    individul (Luni, 4 aprilie 2016, 13:49)

    nesuferitu [utilizator]

    este in stare de orice, stiind foarte bine ce-a facut si ce-l asteapta in justitie. si nici pretenu' Ponta (cotoiul jumulit) nu s-ar simti prea bine cu el la bulau...
  • +1 (3 voturi)    
    Praduitorilor (Luni, 4 aprilie 2016, 13:53)

    mbog [utilizator]

    Ooo... Ce-ai facut ma nene maaa...
    Saracul Ghita, dupa ce ca era sa ii taie aia curentu ca avea conturile blocate si nu putea sa plateasca, acum mai e si interzis.
    Eu cred ca are cineva ceva cu el.
  • -1 (5 voturi)    
    CE PENIBIL (Luni, 4 aprilie 2016, 14:43)

    sasalovici [utilizator]

    Asta mai lipsea, sa luam de buna declaratia "parlamentarului cu identitate protejata"!!!

    Daca nu isi asuma cu nume si prenume, poate sa fie tot atat de bine o intoxicare, ca sa aiba site-urile media ce sa mestece.

    Plus, ce atata tam-tam cu arestarea preventiva? Daca nu le convine, sa-l trimita in judecata si sa-l condamne definitiv, nu sa se tina de show-uri.
  • +2 (4 voturi)    
    RTV (Luni, 4 aprilie 2016, 14:50)

    AlinRadu1 [anonim]

    Ca a facut chestiile astea, nu cred ca mira pe nimeni.
    Dar eu ma tot intreb, cine mama dracu se uita la RTV? Ce influenta are televiziunea aia? Eu ma gandeam ca oamenii usor influentabili se uita la a3. Mai are loc si mizeria lu ghita?
    • +2 (2 voturi)    
      Nu oamenii usor inflentabili se uita la B1TV (Luni, 4 aprilie 2016, 15:31)

      xrogo [utilizator] i-a raspuns lui AlinRadu1

      si mai putin la Realitate,c-acolo apare unul,cica e analizt politic,Gusa-i zice,si cand apare el toti reporterii fac temenele !!!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by