Victor Ponta, la DNA Ploiesti ca martor in dosarul lui Sebastian Ghita

de I.C.     HotNews.ro
Luni, 4 aprilie 2016, 9:55 Dosare Anticoruptie


Victor Ponta
Foto: Agerpres
Fostul premier Victor Ponta a sosit luni dimineata, in jurul orei 9:50, la Directia Nationala Anticoruptie Ploiesti unde, potrivit Digi 24, a fost citat ca martor in dosarul lui Sebastian Ghita.Victor Ponta a parasit sediul DNA dupa mai putin de o ora, fara a face declaratii.

"Am fost chemat ca martor, dupa cum sigur ati aflat pe surse, si nu am voie sa comentez", a declarat Ponta la intrarea in sediul DNA Ploiesti.

Numele fostului premier apare in dosarul lui Sebastian Ghita, in declaratia inculpatului Liviu Tudose, care le-a spus procurorilor ca Victor Ponta i-ar fi oferit functii la Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor si la Departamentul de Lupta Antifrauda, precizeaza Mediafax.

Liviu Tudose spunea ca il cunostea pe Ghita ca fiind "fanfaron" si ca a fost pus in situatia de a il da afara din casa de mai multe ori, iar cu Victor Ponta s-a intalnit la Guvern. Magistratul le-a detaliat judecatorilor cum a ajuns in biroul premierului de la acel moment, Victor Ponta. "L-am cunoscut pe Victor Ponta in august 2013 cand a venit fara sa stiu ca este invitat la nunta la care am fost nas. La acel moment conform uzantelor l-am intampinat in calitate de nas si am avut niste discutii comune¬ , a explicat Tudose, precizand ca ulterior Sebastian Ghita i-ar fi transmis "Victor vrea sa te vada".

La data de 20 ianuarie 2014, acesta a mers la sediul Guvernului unde ar fi avut o scurta discutie cu premierul.

"Am fost surprins de dorinta dumnealui de a ma vedea si la acel moment nu am stiut pentru ce. Mentionez faptul ca dupa ce Ghita Sebastian mi-a spus ca fostul prim-ministru, Victor Ponta, dorea sa ma vada, m-am dus intr-o zi de luni la Palatul Victoria si m-am gandit inclusiv la discutia de la nunta cu privire la invitatia pe care i-o facusem la un concert de pian. In cursul discutiei de 1-2 minute pe care am avut-o cu primul-ministru acesta m-a intrebat cum ar fi daca mi-ar propune un post la DLAF sau la ONPCSP. I-am spus ca in principiu as fi de acord, dar conditionat de cunoasterea unor minime date (¬). Eu am perceput aceasta intrevedere cu fostul prim-ministru ca o chestiune neserioasa, mai mult decat atat pentru ca eram surprins si am si verificat pe internet situatia posturilor pentru Oficiul de Spalare a Banilor si am constatat ca toate posturile au fost complete. Nu am verificat si la DLAF¬, detalia procurorul.







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























3995 vizualizari

  • +13 (15 voturi)    
    Free Romania by P$D ! (Luni, 4 aprilie 2016, 9:57)

    un domn [utilizator]

    hai sa vedem Brutaria ashezamant social al P$D !
  • +11 (13 voturi)    
    Doamne ajuta! (Luni, 4 aprilie 2016, 10:01)

    sachei [utilizator]

    .
  • +18 (20 voturi)    
    Ponta,să nu-l torni pe Ghiță. (Luni, 4 aprilie 2016, 10:09)

    asavreau [utilizator]

    Ai auzit?Nici Ghiță nu te-a turnat.Hai pupați-vă!Treaba voastră unde.
  • +16 (18 voturi)    
    /// (Luni, 4 aprilie 2016, 10:11)

    hmara [utilizator]

    Majoritatea celor chemati ca martori ies ca inculpati.
    Doamne ajuta sa nu faci exceptie !
  • +12 (14 voturi)    
    Nu se poate,adica cum martor, (Luni, 4 aprilie 2016, 10:32)

    xrogo [utilizator]

    daca in calitate de PM i-a oferit foloase necuvenite unui procuror,numai martor,nu inculpat?
    • +9 (11 voturi)    
      Nu cred ca il vor inculpa pe Plagiator. (Luni, 4 aprilie 2016, 10:50)

      Cataleya [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

      Deocamdata, ar fi vorba doar de o propunere facuta de Ponta acelui procuror. Cam slabe "probele". Dar poate ca procurorii stiu mai multe decat a transpirat in spatiul public. Sa nu uitam ca Plagiatorul a fost invitat ca martor chiar si in dosarul propriei sale familii (mama, sora, cumnat) si tot ca martor a ramas.
    • +14 (16 voturi)    
      Pai stai putin (Luni, 4 aprilie 2016, 11:05)

      Cataleya [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

      Propunerea in sine n-ar fi o problema.
      Este arhicunoscuta (si declarata public, atat de Macovei cat si de Basescu) povestea cum Basescu a contactat-o telefonic pe Macovei si i-a propus functia de ministru al justitiei.
      Dar, in cazul de fata, intalnirea dintre Ponta si Tudose a fost aranjata de Ghita, iar propunerile lui Ponta par a fi fost o rasplata pt "serviciile" pe care acel procuror i le-ar fi facut lui Ghita si mafiei din Prahova. In acest caz, da, problema e mai spinoasa pt Plagiator.
  • +5 (7 voturi)    
    Deocamdata ar fi un bun inceput, fie si daca (Luni, 4 aprilie 2016, 12:59)

    Susufler0 [utilizator]

    Ponta ar recunoaste ca l-a chemat pe Tudose la Guvern... chiar si doar pt a spune bancuri. Probele se strang incet-incet si una cate una si se coroboreaza.
    PS In final il pot duce pe Mitoman direct in bulau. Doamne-ajuta !
  • +1 (1 vot)    
    Pontahausen este bun de ''cosul"DNA in multe cauze (Luni, 4 aprilie 2016, 22:06)

    Plagarus [utilizator]

    Omerta lui Ghitza,nu se potriveste cu jocul de picioare al " doctorului " WcP. !
    Famiglia este in pericol incorpore : Hertanu Iulian-cumnat, Hertanu Alexandra - sora, Naum Cornelia-mamuca !
    Cumnatul lui Viorel Ponta catre Sebastian Ghita: " Sper sa pot sa-ti multumesc asa cum se cuvine pentru tot ce-ai facut pentru mine si familia mea. Iti multumesc ca existi prieten drag "


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by