Neculai Ontanu si-a amenintat subalternii cu demiterea daca vor trimite acte catre DNA - motivare decizie

de R.M.     HotNews.ro
Joi, 31 martie 2016, 17:22 Dosare Anticoruptie


Neculai Ontanu (foto arhiva)
Foto: Agerpres
Neculai Ontanu a cerut angajatilor sa nu trimita actele cerute de DNA fara a i se cere acordul in prealabil, amenintandu-i cu demiterea, se arata in motivarea deciziei de arestare a edilului suspendat al Sectorului 2, citata de Mediafax.

Din motivarea deciziei de arestare preventiva a lui Neculai Ontanu reiese ca la data de 23 martie procurorii DNA au cerut Primariei Sectorului 2 punerea la dispozitie in regim de urgenta a autorizatiilor de constructie emise Loredanei Radu si documentatia care a stat la baza emiterii titlului de proprietate catre Ionescu Ioan Tudor, beneficiar al unui teren din Sectorul 2. La acel moment edilul "a emis o adresa catre Compartimentul arhiva, prin care le punea in vedere (n.r. angajatilor) sa nu elibereze niciun document fara respectarea procedurii care presupunea aprobarea sa personala, sub sanctiunea tragerii la raspundere", se arata in document.

Toma Sutru, secretar al Consiliului Local al Sectorului 2, le-a declarat magistratilor ca Neculai Ontanu "a transmis in mod direct angajatilor de la departamentul de arhiva si administratie publica sa nu comunice documentele solicitate fara acordul sau expres, amenintandu-i ca in caz contrar vor fi destituiti. Ulterior, inculpatul a parasit sediul primariei, astfel incat solicitarii nu i s-a putut da curs in termenul stabilit de organele de urmarire penala. Abia dupa ce ofiterii de politie din cadrul DNA au contactat in mod nemijlocit cabinetul primarului si au insistat ca documentele sa fie transmise conform solicitarii, iar inculpatul a fost citat in calitate de suspect, acesta si-a dat acordul ca inscrisurile sa fie eliberate", se precizeaza in dosarul DNA.

Pentru interventia sa, Toma Sustru ar fi primit de la Cristian Borcea, denuntator in dosar, 2.000.000 de euro. La audieri, acesta a recunoscut partial savarsirea faptei. Una dintre probe consta intr-o interceptare telefonica realizata la data de 23 martie de procurorii DNA, intre Toma Sutru si Neculai Ontanu, care "confirma indubitabil, nu numai ca ambii il cunosc pe Borcea, pentru ca, desi nu-l indica nominal ¬ca-mi amintesc ca in perioada aia, el cand venea pe aicea¬¬, dar si ca acesta era implicat in retrocedarea terenului din Barbu Vacarescu ¬venea toata ziua pe aici¬pe aia cu Ionescu¬, se arata in motivare.

Judecatorii sustin ca declaratia lui Neculai Ontanu potrivit careia l-a cunoscut pe Cristian Borcea cu "ocazia participarii sale la meciurile echipei de fotbal Dinamo, ¬dar nu ca invitat, ci ca simplu microbist si sustinator¬¬, vin in vadita opozitie cu atitudinea martorului denuntator care i l-a prezentat la unul din meciuri ¬simplu pe Dragos si pe alte persoane care se aflau in acel moment in tribune¬. Aceasta prezentare, conform cutumei sportive, nu putea fi facuta decat la tribuna oficiala a stadionului, unde inculpatul, neangrenat in niciun fel din punct de vedere sportiv, nu putea fi prezent decat in baza unei invitatii din partea clubului Dinamo", se arata in motivarea Curtii de Apel Bucuresti.

Sorin Astratini, martor in dosar, le-a declarat procurorilor la audieri ca "relatia de amicitie dintre Ontanu si Borcea era de notorietate, fiind si motivul pentru care martorul Dobrescu Dragos a renuntat la colaborarea cu Locic Marius, pentru ca ¬nu a putut rezolva la Primaria Sectorului 2 dosarul de retrocedare a lui Ionescu Ioan Tudor¬.

In ceea ce o priveste pe Loredana Radu, avocat, arestata si ea in dosar, judecatorii arata ca facea parte dintr-un anturaj apropiat lui Neculai Ontanu intrucat "este nepoata colegului sau de partid, Oprea Gabriel (ambii activau la acel moment in cadrul P.S.D., in care Oprea Gabriel detinea o functie de conducere, fiind, totodata, si conducator de doctorat al inculpatului), alaturi de care urma sa infiinteze partidul U.N.P.R".

In dosar sunt mai multe declaratii potrivit carora Neculai Ontanu a fost cel care a indicat cumparatorii celor doua terenuri, avand in vedere ca unul dintre beneficiari, Aurel Radu, "face si el parte din anturajul proprietarului actual al terenului dobandit de inculpata Radu Loredana, respectiv Oprea Gabriel cu care a fost ¬coleg de armata si asociat la un moment dat intr-o firma¬, se arata in dosar.

Loredana Radu a declarat judecatorilor ca a achizitionat terenul din bulevardul Barbu Vacarescu avand intentia de a ii creste valoarea insa "la un an dupa achizitionarea acelui teren, i l-am vandut unchiului meu, Oprea Gabriel la dorinta acestuia. Unchiul meu mi-a oferit 400.000 euro pe acel teren si recunosc ca eu am vrut sa-l vand unui alt potential client cu o suma, probabil, mai mare, dat fiind potentialul zonei si faptul ca avea o pozitionare, pe care eu o consider foarte frumoasa. Unchiul meu mi-a achitat integral banii si consider ca si asa am iesit in castig. Unchiul meu, in baza proiectului pe care l-am pus la dispozitie, a edificat o structura de rezistenta, iar, ulterior, a donat-o fiicei sale, Tudor Ana Maria. In prezent, terenul impreuna cu structura ridicata pe el se gaseste la vanzare¬.

Primarul suspendat al Sectorului 2, Neculai Ontanu, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile in data de 25 martie, fiind acuzat de luare de mita. In acelasi dosar, judecatorii au mai dispus arestarea avocatei Loredana Radu, fost aparator al lui Victor Ponta, aceasta fiind acuzata de complicitate la luare de mita si spalare de bani, dar si a lui Toma Sutru, secretar al Consiliului local al Sectorului, dosarul avand noua volume.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























3138 vizualizari

  • +6 (8 voturi)    
    Ontanu...... (Joi, 31 martie 2016, 17:33)

    Ponta [utilizator]

    Rebutul asta communist este pe faras. Cui ii mai este frica de el???
    La parnaie cu prostanul si gata.
  • +5 (5 voturi)    
    Inclin sa cred ce zice DNA (Joi, 31 martie 2016, 18:08)

    Gustav666 [utilizator]

    Daca omul asta a fost in stare sa intre cu masina Politiei Locale in incinta arestului IGP...
  • +9 (9 voturi)    
    ! (Joi, 31 martie 2016, 18:40)

    Natasa [utilizator]

    Ei se simt puternici pentru ca isi stiu unii altora hotiile! Si Ghita se crede zeu pentru ca are un Ponta in spate, Ontanu il are pe varul Oprea si pe nepotica lui avocata, Udrea pe Basescu, Firea pe pandele al ei etc! E o increngatura de hoti si hotii si cum e unul atins de DNA cum tipa din gura de sarpe! Borcea nu l-a dat in gat pe ontanu pentru ca si-a dat brusc seama ca asa e moral, dar daca a vazut ca fratii lui de porcarii il lasa sa traga singur si nici carti nu mai poate scrie, a facut si el un denunt! Ca ei nu-s prieteni, sunt doar jeguri umane puse pe furat TOT! Si-au pus oamenii loc in toate functiile importante ca nimic sa nu ii atinga, dar uite ce ghinion, chiar si asa timid, niste oameni sunt corecti si isi fac meseria si nu pot fi dati afara in stilul comunisto-iliescian pentru ca ar iesi lumea in strada! Daca tot s-au apucat sa il scarmene pe jegul asta de ontanu, poate continua cu politia care ii e subordonata ca un catelus fidel, cu directorii de licee din sectorul 2 numiti pe criterii de prietenie si IQ asemanator cu primarul, cu investitorii strategici in imobiliare care au distrus toate spatiile verzi din sector... E mult de munca la atatea dosare, dar candva trebuie facuta curatenie ca pre as-a adunat jegul!
    • +7 (7 voturi)    
      corect (Joi, 31 martie 2016, 19:59)

      airbus [utilizator] i-a raspuns lui Natasa

      Foarte corect si pertinent in cateva randuri. Si totusi caracatita are nevoie sa fie lichidata TOTAL ,altfel da nastere la alti monstrii cu mai multe capete.
  • +7 (7 voturi)    
    Dictatorul (Joi, 31 martie 2016, 19:55)

    airbus [utilizator]

    Tovarasul General Ontanu a facut uniforma militara de ras. Precum el si alti asa zisi generali de carton submineaza interesul national


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by