UPDATE Sebastian Ghita, sub control judiciar pe cautiune stabilita la 13 milioane de euro

de R.M.     HotNews.ro
Joi, 31 martie 2016, 16:29 Dosare Anticoruptie


Sebastian Ghita
Foto: HotNews / DP
Procurorii DNA Ploiesti au dispus joi masura controlului judiciar pe cautiune fata de deputatul Sebastian Ghita, fiind stabilita suma de 13 milioane de euro, potrivit Agerpres.

'Inculpatul va depune, pana la data de 6 aprilie 2016, o cautiune in valoare de 59.417.133 lei (reprezentand 10% din valoarea bunurilor si lichiditatilor banesti - cu exceptia terenurilor si cladirilor neevaluate in bani - declarate de inculpat in ultima sa declaratie de avere inregistrata la Parlamentul Romaniei - Camera Deputatilor) ori va constitui o garantie reala mobiliara sau imobiliara in limita sumei de bani determinata, ce va fi consemnata pe numele inculpatului, la dispozitia Directiei Nationale Anticoruptie', se arata intr-un comunicat al DNA.

Procurorii au pus in miscare actiunea penala pe numele deputatului Sebastian Ghita pentru doua infractiuni de folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, doua infractiuni de dare de mita, santaj, cumparare de influenta si conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

'Masura a fost dispusa in scopul asigurarii bunei desfasurari a procesului penal, impiedicarii sustragerii inculpatului de la urmarirea penala si prevenirii savarsirii altor infractiuni, avand in vedere natura infractiunilor, in conditiile in care Parlamentul Romaniei - Camera Deputatilor a respins cererea de incuviintare a retinerii si arestarii preventive a inculpatului Ghita Sebastian Aurelian', se arata in comunicat.

Pe timpul cat se afla sub control judiciar, Sebastian Ghita trebuie sa se prezinte la DNA Ploiesti ori de cate ori este chemat, sa informeze de indata DNA cu privire la schimbarea locuintei, sa se prezinte la Inspectoratul Judetean de Politie Prahova conform programului de supraveghere intocmit de organul de politie sau ori de cate ori este chemat, sa nu paraseasca teritoriul Romaniei decat cu incuviintarea prealabila a procurorului competent, sa nu se apropie de inculpatii din prezenta cauza si de persoanele mentionate in ordonanta si sa nu comunice cu acestia, direct sau indirect, sa nu se deplaseze la sediile unor societati anume mentionate in ordonanta, sa nu faca declaratii publice in mass-media referitoare la obiectul cauzei si sa nu detina, sa nu foloseasca si sa nu poarte arme.

'Inculpatului i se atrage atentia ca, in caz de incalcare cu rea-credinta a obligatiilor care ii revin, masura controlului judiciar se poate inlocui cu masura arestului la domiciliu sau masura arestarii preventive', precizeaza DNA.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























3923 vizualizari

  • +13 (17 voturi)    
    calculati singru Furaciunea P$D de 25 (Joi, 31 martie 2016, 16:32)

    un domn [utilizator]

    ani...adaugati si eventuale dobanzi...si ajungeti la cel putin 50 % din datoria publica si private a Romaniei
    • +6 (8 voturi)    
      maruntis pentru taranul ghita... (Joi, 31 martie 2016, 17:16)

      cartofil [utilizator] i-a raspuns lui un domn

      Toate, dar absolut toate contractele IT cu statul sunt umflate baban. Cea mai usoara cale de furat. Cu bordurile, cu panselutele este mai greu, ele exista, pot fi numarate, poate fi comparat pretul dar la un program informatic ce vezi? Si daca are si o denumire astfel incat sa nu poate fi comparat cu ceva existent poti sa pui de 100 x pretul, caci nu te poate prinde nimeni. Asta-i reteta de succes a tovarasului lui ponta, de aia se considera derbedeul artist.
    • +4 (6 voturi)    
      Comment sters de user (Joi, 31 martie 2016, 17:19)

      Pastrati-l pe Conta [anonim] i-a raspuns lui un domn

  • +4 (6 voturi)    
    Va contesta ca nu are banii la lumina ! (Joi, 31 martie 2016, 17:29)

    Plagarus [utilizator]

    Ce crede lumea, ca a furat en-gros acest nevinovat PSDerbedeu ?
  • +2 (4 voturi)    
    Gura bate fundul iar DNA taxeaza prompt ! (Joi, 31 martie 2016, 17:35)

    Susufler0 [utilizator]

    Prima care a avut mancarimi pe limba: Nuti. Urmarea? O cautiune de 5 milioane (cca 1,1 milioane euro).
    Al doilea, (pe asta l-a mancat in cur de-a dreptul si ca sa-i treaca, a dat din gura), a fost Ghita. I-a venit si lui decontul : cica vreo 13 milioane de euro (aprox. 3 milioane de euro).

    PS. Eu unul ma indoiesc ca e vorba de suma asta . Poate 13, dar nu euro ci lei. Si asa daca o sa fie o sa fie perfect. Nu mai zic daca sursele or fi serioase !
    • 0 (0 voturi)    
      n-ati citit (Joi, 31 martie 2016, 19:01)

      nahir [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

      textul?
      e vorba de vreo 59,4 milioane lei noi, RON, adica vreo 13 mil. euro.
  • +4 (6 voturi)    
    de unde... (Joi, 31 martie 2016, 17:38)

    vizirul [utilizator]

    si cum a reusit acest individ sa adune asa o avere la asa o varsta "frageda" si ce calitati il recomanda pentru asa zisele afaceri pe care le-a derulat de-alingul timpului?
  • -2 (8 voturi)    
    si daca nu plateste? (Joi, 31 martie 2016, 18:17)

    Gustav666 [utilizator]

    Se cere din nou Parlamentului arestarea preventiva?
    C'mon....
    • 0 (2 voturi)    
      Rahova Bakery Resort (Joi, 31 martie 2016, 19:01)

      un domn [utilizator] i-a raspuns lui Gustav666

      il asteapta...cu portile deschise !
    • +3 (3 voturi)    
      ce-mi plac (Joi, 31 martie 2016, 19:05)

      nahir [utilizator] i-a raspuns lui Gustav666

      comentariile unora care nu citesc textul dar isi dau cu parerea :

      "'Inculpatului i se atrage atentia ca, in caz de incalcare cu rea-credinta a obligatiilor care ii revin, masura controlului judiciar se poate inlocui cu masura arestului la domiciliu sau masura arestarii preventive', precizeaza DNA."

      deci, bulau taticu, fara a mai fi nevoie de aprobarea parlahotilor.
      • +1 (1 vot)    
        aiurea... (Vineri, 1 aprilie 2016, 0:52)

        Gustav666 [utilizator] i-a raspuns lui nahir

        Oricat v-ati da cu fundul de pamant, Ghita nu poate fi arestat preventiv decat cu aprobarea Parlamentului.
  • +2 (2 voturi)    
    e bestiala poza asta! (Joi, 31 martie 2016, 20:10)

    cititoare [utilizator]

    Asa mi-l si imaginez la aflarea vestii!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by