UPDATE Sebastian Ghita a parasit sediul DNA Ploiesti: Inca nu am inteles cine, cum, scoate informatiile din dosare. / Ma simt interzis. Nu stiu care va fi cursul vietii mele

de Alina Neagu     HotNews.ro
Joi, 31 martie 2016, 15:11 Dosare Anticoruptie


Sebastian Ghita
Foto: Hotnews
Deputatul Sebastian Ghita s-a prezentat din nou, joi, la sediul DNA Ploiesti, unde a fost chemat de procurori, la o zi dupa ce plenul Camerei Deputatilor a respins cererile DNA privind retinerea si arestarea sa in dosarul in care Ghita este acuzat de dare de mita, folosire, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, santaj, cumparare de influenta, dar si de conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

Ora 17:10: Sebastian Ghita a parasit sediul DNA Ploiesti. El le-a spus jurnalistilor ca nu are voie sa dea declaratii despre ancheta in cazul sau si ca se simte "interzis". Intrebat daca se gandeste sa candideze, fiind an electoral, Ghita a raspuns: "In situatia mea nu pot sa va spun care va fi cursul vietii mele".

Chestionat de jurnalisti in legatura cu faptul ca CSM a sesizat Inspectia Judiciara in legatura cu declaratiile sale in acest caz, Sebastian Ghita a spus ca "Sunt multe chestiuni de discutat in plenul CSM de catre Inspectia Judiciara legat de aceasta situatie de la Prahova. Inca nu am inteles cine, cum, scoate informatiile din dosare."

Vicepresedintele Consiliului Superior al Magistraturii, procurorul Luminita Palade, a sesizat joi Inspectia Judiciara in legatura cu declaratiile pe care Sebastian Ghita le-a facut despre dosarul in care este cercetat de Directia Nationala Anticoruptie. Sesizarea vicepresedintelui CSM vizeaza afirmatiile facute de Sebastian Ghita "in cadrul interviului difuzat in cadrul Stirilor postului de televiziune B1 TV in data de 29 martie 2016 la orele 22:00, precum si cele cuprinse in discursul sustinut in sedinta Plenului Parlamentului Romaniei in data de 30 martie 2016".

Procurorul Luminita Palade a sesizat Inspectia Judiciara "in vederea efectuarii de verificari, potrivit competentelor legale, pentru a stabili daca si in ce masura prin afirmatiile lansate in spatiul public de catre domnul deputat Sebastian Ghita a fost adusa atingere independentei procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie si sistemului judiciar in ansamblul sau", se arata intr-un comunicat al CSM.

Sebastian Ghita a facut referire, in discursurile sale, la modalitate in care se desfasoara ancheta, la faptul ca au aparut in spatiul public date din dosar si a sustinut ca procurorii i-au cerut, indirect, sa faca denunturi impotriva fostului premier Victor Ponta.

Numele fostului premier apare si el in dosarul lui Sebastian Ghita, in declaratia inculpatului Liviu Tudose, care le-a spus procurorilor ca Victor Ponta i-ar fi oferit functii la Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor si la Departamentul de Lupta Antifrauda.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























2953 vizualizari

  • +9 (9 voturi)    
    Ieri, cand ameninta statul de la tribuna (Joi, 31 martie 2016, 15:19)

    Maniu [utilizator]

    piratmentului, parca era gangsterul din "Some Like It Hot". Va apune si epoca tupeului si lacomiei fara limite in Romania. Hai Romania! Jos oligarhia!
    • +1 (1 vot)    
      -nu stiu care va fi cursul vietii mele-- (Joi, 31 martie 2016, 18:34)

      andreitr [utilizator] i-a raspuns lui Maniu

      Dar milioanele de romani umiliti si ucisi pentru ca nu au medicamente, invatamant, pensii sau locuri de munca si care au murit incet, fara publicitate, in timp ce matale "faceai" 100 milioane de euro? Pentru tine mersul la puscarie e raul cel mai mic... La multi ani!
  • +10 (10 voturi)    
    Sigur ca da... (Joi, 31 martie 2016, 15:23)

    Cataleya [utilizator]

    Ghita nu-si face probleme ca a fost prins cu hotia, el e revoltat ca afacerile sale au ajuns in presa. Ca daca nu era presa, el s-ar fi descurcat fara probleme cu procurorii si judecatorii....
  • +3 (3 voturi)    
    Fii linistit ,bey Ghitza vei merge la portitza ! (Joi, 31 martie 2016, 17:35)

    Plagarus [utilizator]

    Bineinteles singurul mare Nevinovat din cele 4 milioane de cercetati penali,dupa tartacutza ta inforMATA.
  • +1 (1 vot)    
    Ce nu înțelege Ghiță? (Joi, 31 martie 2016, 17:56)

    asavreau [utilizator]

    Banii înapoi care au fost furați și pedeapsa pentru infracțiunea făcută.Adică pușcărie.Și după aceia nimeni nu-l oprește să muncească cinstit.
  • +1 (1 vot)    
    Cursul vieții lui (Joi, 31 martie 2016, 18:19)

    mr_mojo [utilizator]

    Trebuie sa conțină bulău in viitorul apropiat. Pe urma alifie si liniște.
  • +2 (2 voturi)    
    Mi se pare evident ca Marele Ghita, nu actioneaza (Joi, 31 martie 2016, 18:40)

    Susufler0 [utilizator]

    dupa un plan anume. Mai curand actiunile sale sunt haotice, fiind dictate doar de spaima ca ar putea intra cativa ani in puscarie. In orice caz, e departe de acel Ghita, stapan pe el, sigur ca e la butoane, de acum cateva luni. Chestia asta pe mine ma incanta pt ca, nu stiu cum ati resimtit voi achitarea lui in dosarul "Tracia-Asesoft", dar pe mine m-a ofticat teribil. A fost, daca pot spune asa, ca o infrangere personala in fata tuturor jigodiilor penale din Parlament si nu numai. Asa ca, astept cu nerabdare clipele cand il voi vedea intrand pe poarta de la Rahova.
    • 0 (0 voturi)    
      exact asa (Luni, 4 aprilie 2016, 23:22)

      TunG [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

      e panicat, ii fuge pamantul de sub picioare...
      La cum progreseaza lucrurile in Romania sa nu va mirati daca vom deveni model de lupta anticoruptie si pentru democratiile traditionale.
      Se cheama supracompensare... da Doamne, ma fac si religios daca intrevad vreo posibilitate sa traiesc intr-o tara unde sa vorbim despre coruptie ca despre cancer: o boala care exista dar la a carei perspectiva oamenii se cutremura ..


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by