CSM a sesizat Inspectia Judiciara dupa ce Sebastian Ghita a sustinut ca procurorii DNA i-au cerut indirect sa il denunte pe Victor Ponta

de Alina Neagu     HotNews.ro
Joi, 31 martie 2016, 11:43 Dosare Anticoruptie


Sebastian Ghita
Foto: AGERPRES
Vicepresedintele Consiliului Superior al Magistraturii, procurorul Luminita Palade, a sesizat joi Inspectia Judiciara in legatura cu declaratiile pe care Sebastian Ghita le-a facut despre dosarul in care este cercetat de Directia Nationala Anticoruptie, anunta Mediafax. Sesizarea vicepresedintelui CSM vizeaza afirmatiile facute de Sebastian Ghita "in cadrul interviului difuzat in cadrul Stirilor postului de televiziune B1 TV in data de 29 martie 2016 la orele 22:00, precum si cele cuprinse in discursul sustinut in sedinta Plenului Parlamentului Romaniei in data de 30 martie 2016".

Procurorul Luminita Palade a sesizat Inspectia Judiciara "in vederea efectuarii de verificari, potrivit competentelor legale, pentru a stabili daca si in ce masura prin afirmatiile lansate in spatiul public de catre domnul deputat Sebastian Ghita a fost adusa atingere independentei procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie si sistemului judiciar in ansamblul sau", se arata intr-un comunicat al CSM.

Sebastian Ghiţă a făcut referire, în discursurile sale, la modalitate în care se desfăşoară ancheta, la faptul că au apărut în spaţiul public date din dosar şi a sustinut că procurorii i-au cerut, indirect, să facă denunţuri împotriva fostului premier Victor Ponta.

Numele fostului premier apare si el în dosarul lui Sebastian Ghiţă, în declaraţia inculpatului Liviu Tudose, care le-a spus procurorilor că Victor Ponta i-ar fi oferit funcţii la Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor şi la Departamentul de Luptă Antifraudă.

Plenul Camerei Deputaţilor a respins miercuri cererile DNA privind reţinerea şi arestarea parlamentarului Sebastian Ghiţă în dosarul în care acesta este acuzat de dare de mită, folosire, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, şantaj, cumpărare de influenţă, dar şi de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























2037 vizualizari

  • +2 (4 voturi)    
    Ghita face legea (Joi, 31 martie 2016, 11:48)

    Frank777 [utilizator]

    si complicii lui parlamentari.Degeaba se agita DNA.Ghita e Stat in Stat.Are buget mai mare ca Ministerul Justitiei.
    • 0 (2 voturi)    
      Mai are si comisari'' ! (Joi, 31 martie 2016, 14:23)

      pedepsitorul [utilizator] i-a raspuns lui Frank777

      Mai are si informatii din institutiile care transpire!
  • +5 (7 voturi)    
    Da, si? (Joi, 31 martie 2016, 11:53)

    Cataleya [utilizator]

    V-ati trezit acum ca sa...ca sa ce? Sa declarati dupa o sedinta ca "Ghita a adus prejudicii de imagine justitiei".
    Nu v-ar fi rusine!
    Prejudiciul de imagine vi l-ati adus voi, acum o saptamana cand ati batjocorit-o public pe judecatoarea Camelia Bogdan care v-a cerut ajutorul tocmai in fata haitei conduse de Ghita.
    Acum va faceti de tot ra-hatul cu plansetele voastre la adresa lui Ghita. Nu va intereseaza deloc ca acest Ghita este inca Nr.2 in comisia parlamentara care supravegheaza si controleaza SRI!
    Sau asta nu conteaza?
  • 0 (2 voturi)    
    Constat ca...noul CSM ....., (Joi, 31 martie 2016, 13:04)

    gigiN [utilizator]

    ..(.mai curat,mai uscat),reactioneaza tot mai des si mai prompt la ...sesizarile psd-ului !!
  • +3 (3 voturi)    
    CSM luati o masina noua de spalat !!! (Joi, 31 martie 2016, 13:20)

    andreesanu [utilizator]

    La cate rufe murdare sunt prin justitia romaneasca trebuie sa va cumparati o masina noua de spalat si tone de albitori optici !!!,poate asa se mai schimba imaginea despe modul de a face justitie in Romania.
    Cat despre Ghita e greu sa-l albiti !!!, are pempersii plini
    se scapa des pe el ,da pe gura la fel !!.
  • +1 (1 vot)    
    CSM... jalnic, CSM ! (Joi, 31 martie 2016, 20:03)

    Susufler0 [utilizator]

    Indiferent cati procurori si judecatori veti apara de-acum incolo, nu veti putea sa va recapata onoarea pierduta in ziua in care ati refuzat sa va aparati colega, pe Camelia Bogdan. Cu exceptia celor 4 care au votat in favoarea ei, restul sunteti niste NIMICURI !


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by