UPDATE 2: Bombonica Prodana (fosta Dragnea), urmarita penal intr-un dosar de coruptie al DNA

de G.S.     HotNews.ro
Joi, 24 martie 2016, 10:24 Dosare Anticoruptie


DNA
Foto: AGERPRES
(Articol actualizat ora 11.40) Bombonica Prodana, fosta sotie a lui Liviu Dragnea, a fost audiata joi la sediul Directiei Nationale Anticoruptie. Ea are calitatea de suspecta intr-un dosar de coruptie, potrivit unui comunicat al DNA. Ea este acuzata de procurorii DNA de abuz in serviciu.

Astfel, procurorii sustin ca, in calitate de coordonator al Complexului de servicii destinate copilului și familiei și șef serviciu Secretariat din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Teleorman, Bombonica Prodana (fosta Dragnea) nu ar fi luat masurile necesare pentru sanctionarea a doua angajate ale institutiei care nu veneau la serviciu, dar continuau sa-si incaseze salariul. Procurorii sustin ca Bombonica Dragnea stia ca cele doua subordonate pur si simplu nu se prezentau la munca in perioada 2008 - 2010.

Bombonica Dragnea a ajuns, joi dimineata, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie. 

Comunicatul oficial al DNA:


ALESU FLOAREA, la data faptelor director general al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman și DUMITRU JENICA, la data faptelor șef Serviciu Resurse Umane, Juridic și Contencios din cadrul aceleiași instituții, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de:
- abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată,
- instigare la fals intelectual, în formă continuată,

BALABAN CONSTANTIN CLAUDIU, la data faptei șef al Complexului de servicii destinate copilului și familiei din mun. Alexandria și BOBOC REMUS IONUȚ, la data faptei șef al Serviciului Administrativ, Patrimoniu, Tehnic și Aprovizionare din cadrul D.G.A.S.P.C. Teleorman, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals intelectual, în formă continuată,

De asemenea, procurorii anticorupție au mai dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspecta

PRODANA (fostă Dragnea) BOMBONICA, coordonator al Complexului de servicii destinate copilului și familiei și șef serviciu Secretariat din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Teleorman, la data comiterii faptei, sub aspectul infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

Din ordonanțele întocmite de procurori a rezultat că există date și probe potrivit cărora:
În perioada iulie 2006 – 2013, inculpatele Alesu Floarea și Dumitru Jenica, în calitățile menționate mai sus, cu încălcarea atribuțiilor de serviciu, au dispus în mod ilegal menținerea în funcții și implicit plata drepturilor salariale pentru un număr de patru angajați din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman. Aceasta, în condițiile în care cunoșteau faptul că, deși cei patru au figurat în mod scriptic ca angajați în cadrul instituției respective, ei nu s-au prezentat efectiv la serviciu și nu au prestat vreo activitate.

Cei patru angajați au fost menținuți pe statul de funcții ale instituției, încasând astfel lunar sume necuvenite în cuantum total de peste 150.000 lei, prejudiciind astfel bugetul de stat și bugetul local.

În același context, în intervalul ianuarie – mai 2014, în scopul justificării salarizării activității a două dintre persoanele respective, inculpatele Alesu Floarea și Dumitru Jenica i-au determinat, direct și indirect, pe subordonații lor Balaban Constantin Claudiu și Boboc Remus Ionuț să falsifice diferite înscrisuri (pontaje lunare, state de plată, condici de prezență, fișe de prezență colective, rapoarte de activitate, rapoarte de evaluare, precum și alte documente justificative) cunoscând că, în acest fel, au fost atestate fapte sau împrejurări necorespunzătoare adevărului, în sensul justificării doar scriptice a activității acestora.

În perioadele 3 martie - 1 august 2008 și 3 iulie 2009 – 1 august 2010, suspecta Prodana Bombonica, în calitate de coordonator al Complexului de servicii destinate copilului și familiei și în calitate de șef Serviciu secretariat din cadrul DGASPC Teleorman, prin încălcarea cu știință atribuțiilor de serviciu, deși a cunoscut faptul că două subordonate, încadrate în funcția de referent la instituțiile pe care le conducea, nu s-au prezentat la serviciu și nu au respectat prevederile contractului individual de muncă și fișa postului, nu a întreprins nici un demers de sancționare a persoanelor respective.

Această conduită a permis celor două angajate să își încaseze în mod necuvenit drepturile salariale aferente perioadelor menționate.

Inculpaților și suspectei li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 și 307 Cod de procedură penală.

Precizăm că inculpata Alesu Floarea a fost trimisă în judecată de procurorii anticorupție cu privire la săvârșirea infracțiunii de trafic de influență. (comunicat 1314/VIII/3 din 19 septembrie 2014 ).

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale, respectiv punerea în mișcare a acțiunii penale reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Bombonica Dragnea a mai fost cercetata pentru evaziune fiscala, dar cazul a fost clasat in 2014. 

Presa centrala a relatat ca ancheta in acest caz a fost inceputa in anul 2011 de Parchetul de pe langa Tribunalul Teleorman, dosarul fiind declinat apoi la Parchetul General in decembrie 2012, dupa ce Liviu Dragnea a fost numit vicepremier. 

Dosarul a fost deschis in urma unei sesizari de la ANAF, care reclama faptul ca firma SC Hotel Turris SA, care opereaza un hotel cu acelasi nume in orasul Turnu Magurele, nu a platit taxe catre bugetul de stat, datoriile ridicandu-se la aproximativ 31 milioane lei.  

De asemenea, inspectorii fiscali au identificat si alte nereguli in legatura cu o decizie a Adunarii Generale a Actionarilor Hotelului Turris din 2009 prin care cladirea hotelului si terenul aferent au fost transferate catre Bombonica Dragnea, actionarul majoritar al firmei, pentru suma de 214.320 lei, desi valoarea reala a imobilelor era de 110 milioane de lei.

Anul trecut in media au aparut speculatii ca Liviu Dragnea s-ar fi despartit de Bombonica, dar liderul PSD a raspuns jurnalistilor la intrebarile pe aceasta tema ca "este o chestiune strict personala".

Averea sotilor Dragnea, Liviu si Bombonica

Potrivit unei analize Hotnews despre liderul PSD din iulie 2015, familia Dragnea detine 3 terenuri intravilane, unul in Alexandria, dobandit in perioada 2002-2009, (4036 mp), unul in Busteni din 2007 (1314mp) si un altul de, achizitionat in 2009, cu o suprafata de aproape 3000 de mp, potrivit declaratiei de avere completata de deputat in iunie 2015.

Liviu si Bombonica Dragnea detin un apartament cu o suprafata de 80 de mp, in Turnu Magurele, din 1997 si un complex hotelier, restitui printr-o hotarare judecatoreasca sotiei presedintelui interimar PSD, in 2009. Acesta are o suprafata construita la sol de 1.527 de mp. 

In 2009, Bombonica Dragnea a devenit actionar majoritar, cu peste 95% din actiuni, al societati comerciale Hotel Turris SA din Turnu Magurele. In acelasi an, Adunarea Generala a Actionarilor a societatii comerciale a decis sa-i restituie actionarul majoritar mai multe imobile apartinind Hotel Turris SA, printre care si cladirea unui hotel, principalul activ imobiliar al firmei. 

Conform declaratiei de avere completate de catre Liviu Dragnea in iunie 2009, valoarea imobilelor restituite sotiei era de 110.770.151,33 lei. Adica o suta zece milioane de lei, echivalentul a peste 25 de milioane de euro. 

Sotia lui Dragnea a mai primit pentru - compensarea partiala a datoriilor Hotel Turis S.A un autoturism Land Rover, din 2008.

In ultima declaratie de avere, Liviu Dragnea mai declarat ca detine o casa in Alexandria, fara a specifica insa suprafata, modul de dobandire sau numele propietarului, in aceasta zona a declaratiei fiind scris "in constructie". In noiembrie 2012, jurnalistii de la B1TV au scris despre casa lui Dragnea de la Alexandria si consemnau, de asemenea, lipsa din declaratia de avere de la aceea vreme a informatiilor despre aceasta imobil. Proprietatea acestuia ar avea peste 7.000 de metri patrati, piscina de lux si teren de tenis, potrivit B1TV.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

22205 vizualizari

 • +29 (31 voturi)    
  Lord Of Teleorman will Fall ? (Joi, 24 martie 2016, 10:27)

  un domn [utilizator]

  Raitaru teve de la Ploieshti, Hontzanu de la "2", avocata lui Dottore...o mare Hora se desfasoara, la un loc Grozav....Brutaria !
  • +17 (17 voturi)    
   pe bune? (Joi, 24 martie 2016, 12:34)

   minos [utilizator] i-a raspuns lui un domn

   Asa o cheama, Bombonica? :)))))))) si-au batut joc parintii de ea.
   • +6 (6 voturi)    
    :) (Joi, 24 martie 2016, 14:42)

    neo13 [utilizator] i-a raspuns lui minos

    Fa Bombonico, du-i o mentosana lu' Bombonel!
    Astia de la PSD sunt de groaza!!!
    • +5 (5 voturi)    
     Crezi că Diamanta sau Mercedesa era mai bine? (Joi, 24 martie 2016, 15:18)

     Harald [utilizator] i-a raspuns lui neo13

     Așa se dau numele la ei, doar nu vrei să renunțe oamenii la tradiție. Am avut o colegă de școală pe care o chema Diamanta.
     • 0 (0 voturi)    
      cel putin aceste nume (Joi, 31 martie 2016, 17:28)

      Ellias [utilizator] i-a raspuns lui Harald

      "evocate" de tine..stie toata lumea ca sunt folosite la tzigani...dar...domnul dragnea...sa fii fost oare insurat cu o tziganca??El???
   • +4 (4 voturi)    
    raspuns minos (Joi, 24 martie 2016, 17:24)

    LiviuDrula1 [anonim] i-a raspuns lui minos

    N u trebuie s te miri Bombonica este un nume gipic rrom deci parintii nu au gresit
  • +9 (9 voturi)    
   No, she will not fall !!!! (Joi, 24 martie 2016, 13:41)

   darkdragon [utilizator] i-a raspuns lui un domn

   Bai nu vedeti ce nedreptate e aici?

   E Bombonica Prodana, nu e Bombonica Dragnea
   Este pur si simplu o confuzie, este o persoana cu alt NUME!

   Oamenilor, v-ati pierdut mintile, nu realizati ce incalcare a demintatii se petrece aici?

   Cum se poate sa acuzi o persoana noua, cu o identitate noua, cu o viata noua, cu tot trecutul spalat si alb-imaculat?

   Ia sa vorbesc la Antena 3 si RTV sa se puna de o emisiune si sa se discute problema asa cum am mentionat-o eu.

   Cei de la DNA incalca legea!
   Nu se mai poate trai asa in aceasta tara cu dictatura de la ambasade!
   • +2 (2 voturi)    
    stai usor (Joi, 24 martie 2016, 14:28)

    nesuferitu [utilizator] i-a raspuns lui darkdragon

    ca aia deja ''o coc'' - hantenele cu ''soc si groaza - maine ploua''!
 • +29 (31 voturi)    
  Bombonica (Joi, 24 martie 2016, 10:39)

  mitg [utilizator]

  Ce nume duios si elegant. Cum sa fure Bombonica?! Sotia preaiubitului Dragnea? Nu se poate!
  • +12 (12 voturi)    
   dupa modelul Rizea aflam de (Joi, 24 martie 2016, 11:42)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui mitg

   Lovitura de Stat din 2012 ? probabil ca da
  • +11 (11 voturi)    
   Hai ca-i BUNA ata ... (Joi, 24 martie 2016, 12:32)

   titiacs [utilizator] i-a raspuns lui mitg

   am trait s-o vad si pe asta sa schimbati titlul articolului ( probabil dupa ceva amenintari telefonice ) ! Titlul initial era bombonica dragnea si nu Prodana . Sa fim seriosi , sunt DIVORTATI asa pentru prostime. Ce sunt primii care au divortat cand au simtit ceva iz de mucegai ( dar nu de la brinza ). Deja e fumat "artificul". Lista e prea lunga dar spicuim Patriciu , Adamescu, Cozma etc etc.
   • +3 (3 voturi)    
    raspuns titiacs (Joi, 24 martie 2016, 17:34)

    LiviuDrula1 [anonim] i-a raspuns lui titiacs

    Corect multi divorteaza de forma atunci cand sunt anchetati penal si marile averi obtinute prin furt sunt in pericol de a fi confiscate Este un mod golnesc de a pune la adapost furtul. Este si cazul familiei Dragnea cu a avere nesimtit de mare in cel mai sarac judet
 • +32 (34 voturi)    
  sugar (Joi, 24 martie 2016, 10:40)

  AttilaKiss1 [anonim]

  Pesede e plin de bomboane.. Miroase a diabet !
  • +6 (8 voturi)    
   se vor trata cu medicamentu de la Masha (Joi, 24 martie 2016, 10:53)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui AttilaKiss1

   si nu se leaga diabetul de ei...masha fiind sharapova aka sherpova
  • +13 (13 voturi)    
   nu stiu de ce dar mie psd imi miroase mai (Joi, 24 martie 2016, 11:25)

   snowflake [utilizator] i-a raspuns lui AttilaKiss1

   pestilential nu a diabet
 • +28 (28 voturi)    
  acadica (Joi, 24 martie 2016, 10:45)

  gica pantalon [utilizator]

  cum sa te cheme bombonica? :))
  o fi de etnie neprecizata?
  • +11 (11 voturi)    
   Iti dai seama cum aratau personajele de la botez? (Joi, 24 martie 2016, 11:24)

   pedepsitorul [utilizator] i-a raspuns lui gica pantalon

   Numai oamenii prosti dau nume mirositoare copiilor lor: Bombonica, Nora, Energia, Fulgerica, Pasat etc...
   • +2 (6 voturi)    
    Da' cu Nora ce-ai, frate? (Joi, 24 martie 2016, 13:09)

    comentatordiletant [utilizator] i-a raspuns lui pedepsitorul

    Poate oamenilor le place Ibsen...
  • +7 (7 voturi)    
   o fi ruda cu (Joi, 24 martie 2016, 13:42)

   nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui gica pantalon

   ..sulfinica, zambilica.... >!
   satul saielele, de bastina pt. fiul de melitzean, liviu, este jumatate sat de rudari. instariti, renumiti gradinari.
 • +17 (19 voturi)    
  Liviu, baga repede divort... ca ramai fara avere (Joi, 24 martie 2016, 10:45)

  pedepsitorul [utilizator]

  Liviule, vezi cum faci ca a prins-o pe Bombinica cu japca in timpul serviciului!

  Mai bine bagi divort ca a inceput cu recuperare extinsa a prejudiciului, si daca incepe sa adune DNA-ul ramai in slip ...

  Dar nu mai bine pleci in Brazilia si ne lasi pe noi sa calcam linistiti pe gatul PSD-ului ?
  • +16 (16 voturi)    
   prea târziu (Joi, 24 martie 2016, 10:58)

   silviust [utilizator] i-a raspuns lui pedepsitorul

   Sfatul e bun, dar vine cam târziu. Se pare că sunt deja câteva luni de când a divorţat.
   • +11 (15 voturi)    
    pentru Dosar e ok ca sunt divortati (Joi, 24 martie 2016, 11:08)

    un domn [utilizator] i-a raspuns lui silviust

    declaratiile...sunt tocmai bune acum !
    • +10 (10 voturi)    
     dar pe vremea cand comitea abuzuri (Joi, 24 martie 2016, 11:33)

     snowflake [utilizator] i-a raspuns lui un domn

     erau insurati?
  • +1 (1 vot)    
   rspuns pedepsitorul (Joi, 24 martie 2016, 17:42)

   LiviuDrula1 [anonim] i-a raspuns lui pedepsitorul

   Corect Dar sa vedem si partea buna Dragnea Ponta Sarbu etc etc prin prostie hotie si minciuna a facut ca PSD sa ajuga in cadere libera care se va vedea la alegeri.
   Dumnezeu sa-i trezeasca si sa le dea minte pe ulmtii romani adormiti
 • +18 (20 voturi)    
  Sigur nu-i Nastase? (Joi, 24 martie 2016, 10:48)

  banatul e fruncea [utilizator]

  Bombonica lui Dragnea si mai e si corupt deasupra... hmmm... cine o fi oare?
 • +19 (23 voturi)    
  Astia sunt! (Joi, 24 martie 2016, 11:04)

  Martinezu [utilizator]

  Cei mai apreciati de ramani. Pe astai ii voteaza de 25 de ani incoace. Socialistii care " ne dau si noua ceva, chiar daca fura si ei". Ei iata, ei doar fura. Fura fara limita. S-a ajuns la zeci si sute de milioane euro per operatiune. Contribuabililor li se mai adauga doar 2-3 taxe in plus la cele existente.
  Totul a plecat de la sloganul celebru cu vanzarea de tara. Au castigat, si si-au impartit-o bucatica cu bucatica.
  Daca se va studia istoria noastra in viitor cred ca se vor intreba atunci cum dracu erau atit de prosti romanii sa ii suporte pe ciocoi.
 • +1 (7 voturi)    
  Ceva nou sub soare? (Joi, 24 martie 2016, 11:11)

  miohaiham [utilizator]

  De se vrea e chestie doar de timp sa l prajeasca pe iubitul conducator!!!
 • +18 (22 voturi)    
  Bombonica :) (Joi, 24 martie 2016, 11:13)

  evoque [utilizator]

  Cum sa te cheme: Bombonica, ha, ha, ha. Scuze, dar este ...... A avut psd-ul un Bombonel acum nevasta de sef de psd este o Bombonica?! ha, ha, ha.... si ce inclinatii spre meleoane au bombonei astia, wow.
  • +8 (8 voturi)    
   ai schimbat macazul ? erai P$D taliban (Joi, 24 martie 2016, 12:02)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui evoque

   acum ii tachinezi ?
 • +8 (8 voturi)    
  ... (Joi, 24 martie 2016, 11:31)

  pathfinder [utilizator]

  Bombonica?!?
  Ha! Ha! Ha! Ha! Ha!

  Initial am crezut ca-i o gluma.
  Oare ce parinti are Bombonica asta?!?
  Ha! Ha! Ha! Ha! Ha!
 • +10 (10 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Joi, 24 martie 2016, 11:57)

  [anonim]

 • +15 (15 voturi)    
  Bombonica de_menta ! (Joi, 24 martie 2016, 12:22)

  Susufler0 [utilizator]

  Sa devi actionar majoritar al unei societati de stat privatizate dupa 1989, si sa-ti...restituie (ce frumos suna cuvantul asta pt sute de mii de romani carora inca nu li s-a restituit nimic) ceilalti actionari bunuri imobile (dar nu numai !) in valoare de cca 110 milioane de lei ! Pai cum sa nu te considere sotul o bombonica?
  PS. In realitate, situatia, ca multe altele, pare "schizofrenica", dementa. Cumperi cu cateva mii, hai zeci de mii de lei pachetul majoritar de actiuni si apoi te trezesti cu o avere de peste 25 de milioane de euro !
  PPS. Ce inseamna managementul (de inalta clasa) politic !
 • +10 (10 voturi)    
  Oh my frickin' god! (Joi, 24 martie 2016, 12:45)

  rrat [utilizator]

  bombonica...no comment! mi-a fost greu sa ma dezlipesc de titlu...astept generatia mcdonald si alte isaure...ne ducem de râpa!
 • +7 (7 voturi)    
  brav barbat (Joi, 24 martie 2016, 13:22)

  revo [utilizator]

  Galant domnu' Dracnea, n-am ce zice. I-a lasat hotelul cu probleme legale sotiei, iar el s-a multumit cu bombonica de vila din Brazilia, plus maghernita din Alexandria.
 • +4 (4 voturi)    
  O fi vreo-un român în PSD? (Joi, 24 martie 2016, 14:10)

  asavreau [utilizator]

  Când sunt chemați pentru declarații la DNA,membrii de vază ai PSD se comportă tot mai frecvent ca minoritatea romă.Studiată genealogia și numele acestora sigur sunt romi și se face o discriminare prin acordarea de funcții și alte posibilități de șmanglire.Sigur este o chestie politică,șmanglirea fiind ceva tradițional la romi și nu-i vina lor.Vinovați suntem noi că votăm astfel de indivizi la conducerea treburilor statului.
 • +4 (4 voturi)    
  :) (Joi, 24 martie 2016, 14:39)

  neo13 [utilizator]

  Mai e una in LasFierbinti de-i zice Aspirina :)
 • +3 (3 voturi)    
  Bombonica va divortza acum pe bune de Liviu? (Joi, 24 martie 2016, 14:42)

  Plagarus [utilizator]

  Curaj cocoana, exerseaza ceva Theta Healing,caci poti fi ProDaNA,asa ca uita ca ai fost 28 de ani si Dragnea, viitorul Gratia !
 • +3 (3 voturi)    
  Comentariu (Joi, 24 martie 2016, 17:27)

  LiviuDrula1 [anonim]

  Dosrul Bombonica dovedeste ca provine intr-o familie de hoti aparati de maârele Dragnea cu dosar penal care vrea sa instaureze o noua dictatura PSD - nu va avea niciun succes
 • +2 (2 voturi)    
  mda (Joi, 24 martie 2016, 19:45)

  Xorciser [utilizator]

  Bombonel si Bombonica / S-au vazut la mititica.
 • +1 (1 vot)    
  E bombonica de pe coliva (Vineri, 25 martie 2016, 9:26)

  Bogdan_100 [utilizator]

  politica a lui "dracnea"


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by