Radu Ionescu, fost vicepresedinte al Consiliului Judetean Prahova, trimis in judecata de DNA pentru luare de mita

de Alina Neagu     HotNews.ro
Luni, 21 martie 2016, 16:17 Dosare Anticoruptie


Liviu Cezar Radu Ionescu, fost vicepresedinte al Consiliului Judetean Prahova, aflat in prezent in arest preventiv, a fost trimis in judecata de procurorii DNA Ploiesti pentru luare de mita. Radu Ionescu este acuzat ca, in anul 2006, in calitate de vicepresedinte al CJ Prahova, ar fi pretins si primit de la doi oameni de afaceri (denuntatori in cauza) un autoturism marca Volkswagen Golf, in valoare de 22.

347 euro, pentru a sprijini societatea unuia dintre acestia in derularea unor contracte de lucrari incheiate cu Consiliul Judetean Prahova si efectuarea la timp a platilor aferente, arata DNA intr-un comunicat.


Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Prahova, cu propunerea de a se mentine masurile preventive si asiguratorii dispuse in cauza.

Ce spune rechizitoriul procurorilor:


La sfarsitul lunii octombrie 2006, inculpatul Ionescu Cezar Liviu Radu, in calitate de vicepresedinte al Consiliului Judetean Prahova, a pretins si primit de la doi oameni de afaceri (denuntatori in cauza) un autoturism marca Volkswagen Golf, in valoare de 22.

347 euro, in scopul de a sprijini societatea unuia dintre acestia in derularea unor contracte de lucrari incheiate cu Consiliul Judetean Prahova si efectuarea la timp a platilor aferente.

Inculpatul a primit folosinta gratuita a autoturismului respectiv si ca recompensa pentru numirea si sustinerea unuia dintre cei doi oameni de afaceri in functia de presedinte in Consiliul de administratie al unei societati comerciale cu capital integral de stat.

Autoturismul a fost primit efectiv de catre inculpat la data de 01 februarie 2007 prin intermediul uneia dintre firme care, in perioada 22 decembrie 2006 - 11 mai 2009, a achitat ratele de leasing din sumele virate de societatea omului de afaceri ce derula contracte cu Consiliul Judetean Prahova, in baza unui contract fictiv incheiat intre cele doua societati, precum si celelalte cheltuieli aferente contractului de

leasing si intretinere a masinii in valoare totala de 101.340,55 lei.

In cauza, s-a dispus instituirea masurii asiguratorii a sechestrului asupra unui bun imobil ce apartine inculpatului Ionescu Radu Cezar Liviu, pana la concurenta sumei de 101.340,55 lei.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

435 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by