Fostul deputat Mihail Boldea, condamnat la sase ani de inchisoare cu executare

de I.C.     HotNews.ro
Vineri, 26 februarie 2016, 13:26 Dosare Anticoruptie


Mihail Boldea
Foto: cdep.ro
Magistratii Curtii de Apel Brasov l-au condamnat vineri la sase ani de inchisoare cu executare pe fostul deputat de Galati Mihail Boldea, informeaza Agerpres. Decizia nu este definitiva, ea poate fi contestata. Procurorii DNA l-au trimis in judecata pe fostul deputat Mihail Boldea pentru mai multe fapte de coruptie, printre care si santaj si spalare de bani.

Sentinta poate fi contestata in termen de 10 zile de la primirea acesteia, a precizat purtatorul de cuvant al Curtii de Apel Brasov, judecatorul Razvan Dicu.

Procurorii DNA l-au trimis in judecata pe fostul deputat Mihail Boldea pentru mai multe fapte de coruptie, printre care si santaj si spalare de bani.

In acelasi dosar a fost trimis in judecata si Costache Rosca, fost Rosca Caloenescu, prim-procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Galati, Valentina Cojocaru si Matei Oprea, administratori la SC Fitoplant 2007 SRL Bucuresti, Mircea Marosy, administrator la SC Delconi SRL si SC Derek 1 SRL Galati, Ionel Mihaila, persoana fizica autorizata la Cabinetul individual de contabilitate ''Mihaila Ionel'' Galati.

DNA sustine ca, in perioada mai 2000 - mai 2007, Matei Oprea, de profesie pilot aeronave, si Valentina Cojocaru, in calitate de asociati si administratori ai SC Fitoplant si ulterior ai SC Fitocom Serv, s-au asociat in scopul savarsirii de infractiuni, avand ca rezultat obtinerea in mod fraudulos a suprafetei de 39,61 ha, situata in extravilanul comunei Vanatori, jud. Galati, apartinand SC Aviatia Utilitara Tuzla SA, in vederea valorificarii acestui teren.

Acestia au fost sprijiniti in demersurile lor de Mihail Boldea, Mircea Marosy si Costache Rosca, acesta din urma inlesnindu-le dobandirea si valorificarea prin dezmembrare a terenului. Prejudiciul stabilit in acest caz este de peste 21 milioane euro.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























2832 vizualizari

  • +5 (5 voturi)    
    Vi-l amintiti ? (Vineri, 26 februarie 2016, 13:48)

    Susufler0 [utilizator]

    Tipul care plecase in safari in Kenya. Pana la urma a impuscat totusi ceva : 6 ani cu executare.
    PS. Oricum, insul este indreptatit sa scrie carti stiintifice din domeniul geografiei, gen "Nilul tasneste din Africa" si altele asemenea.
    • -1 (3 voturi)    
      Important este prejudiciul (Vineri, 26 februarie 2016, 14:42)

      Alor [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

      care niciodata nu se recupereaza, nici macar partial. Iar puscaria o face tot pe banii nostri ai contribuabililor. Iar despre cei 6 ani nu avea grije ca v-a face maximum 3, despre care v-a spune ca a dus-o mai bine acolo decat multi alti romani in libertate. Banii desigur v-a ramane cu ei .


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by