Senatoarea Doina Tudor afla vineri daca va fi arestata preventiv

de Alina Neagu     HotNews.ro
Vineri, 26 februarie 2016, 8:26 Dosare Anticoruptie


Doina Anca Tudor
Foto: senat.ro
Senatoarea Doina Tudor, retinuta joi de procurorii DNA in dosarul in care este de acuzata de complicitate la luare de mita, va fi prezentata vineri la Inalta Curte de Casatie si Justitie cu propunere de arestare preventiva, anunta Agerpres.

"Luand cunostinta de rezultatele supunerii la vot, de catre plenul Senatului, la data de 24 februarie 2016, a cererii (...) de incuviintare a retinerii si a arestarii preventive, procurorii (...) au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand de la data de 25 februarie 2016, a inculpatei Tudor Doina Anca, pentru complicitate la infractiunea de luare de mita. (...) La data de 26 februarie 2016, inculpata Tudor Doina Anca urmeaza a fi prezentata la Inalta Curte de Casatie si Justitie cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile", se arata intr-un comunicat al DNA.

Doina Tudor a fost retinuta in dosarul in care fostul sau sot, Daniel George Tudor, la data faptei presedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, ulterior vicepresedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara, este anchetat in stare de arest la domiciliu pentru luare de mita. Tot in arest la domiciliu se afla si Ovidiu Marian, la data faptei secretar general al Senatului, cu privire la savarsirea infractiunii de trafic de influenta.

DNA sustine ca, in perioada martie-mai 2013, Doina Tudor l-a ajutat in mod direct pe Daniel Tudor sa primeasca suma de 200.000 de euro (din suma totala de 300.000 de euro primita de acesta), pentru ca el, in calitate de presedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, sa favorizeze o firma de asigurari care facuse obiectul unor activitati de control. "In urma sumelor remise cu titlu de mita, la data de 26 aprilie 2013, inculpatul Daniel George Tudor a emis o decizie prin care s-au ignorat in totalitate constatarile controlului respectiv (care atentiona asupra gradului de risc ridicat al societatii) si a impus remedierea unor deficiente minore si nesemnificative in raport cu situatia financiara precara a societatii", au retinut procurorii.

Potrivit DNA, in perioada martie - mai 2013, in contextul efectuarii unui control la o societate de asigurari, Daniel Tudor, in calitate de presedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, ulterior vicepresedinte al ASF, a primit de la administratorul firmei respective, denuntator in cauza, prin intermediul lui Ovidiu Marian, suma de 300.000 euro pentru ca rezultatul verificarilor sa fie unul favorabil omului de afaceri. "De precizat este faptul ca initial inculpatul Tudor a pretins de la omul de afaceri, prin acelasi intermediar, suma de 3 milioane de euro", arata procurorii.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























965 vizualizari

  • 0 (2 voturi)    
    Cu toate recomandarile UE, (Vineri, 26 februarie 2016, 10:59)

    xrogo [utilizator]

    prin care se cere statelor componente sa nu incatuseze si sa nu arate opiniei publice suspectii aflati in cercetare incatusati,pentru a intari perceptia succesului luptei impotriva coruptiei in chiar ziua bilantului DNA,spectacolul degradant continua!!!
    Oare cand o sa devenim si noi un stat care respecta prezumtia de nevinovatie si demnitatea umana?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by