Ambasadorul SUA la Bucuresti: Lupta impotriva coruptiei este vitala pentru viitorul Romaniei

de R.M.     HotNews.ro
Joi, 25 februarie 2016, 14:00 Dosare Anticoruptie


Lupta impotriva coruptiei este "importanta si vitala" pentru Romania, spune ambasadorul SUA la Bucuresti, Hans Klemm, in opinia caruia fenomenul reprezinta "o otrava pentru orice democratie", potrivit Mediafax.

Hans Klemm a declarat, joi, la Cluj-Napoca, la o prelegere tinuta in fata studentilor de la Facultatea de Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii a Universitatii "Babes-Bolyai" (UBB), ca lupta impotriva coruptiei este o mare provocare si a felicitat Romania pentru ca lupta "din greu" impotriva acestui fenomen.

"Coruptia este o otrava pentru orice democratie, fie ca este in SUA sau in Romania si trebuie eliminata la toate nivelele vietii publice. Este o mare provocare si felicit Romania pentru ce a facut si pentru ca lupta din greu impotriva coruptiei, este o lupta care nu se termina niciodata si trebuie sustinuta. Aceasta lupta nu exista numai in Romania, inclusiv vecinii dumneavoastra se confrunta cu provocari serioase, cum ar Ucraina, Republica Moldova, dar si SUA are o problema cu coruptia, in conditiile in care au fost cazuri de fosti guvernatori si senatori anchetati, sau presedinti care au parasit functia din cauza coruptiei", a spus Klemm.

Acesta a afirmat ca anul trecut a fost martorul unor evenimente remarcabile in Bucuresti si alte orase mari din tara petrecute dupa tragedia de la Colectiv.

"Am vazut zeci de mii de oameni care s-au unit intr-o solidarizare pasnica impotriva coruptiei, am vazut sloganul <Coruptia ucide> si am fost impresionat de acei cetateni de pe strazile Bucurestiului. Multi dintre voi ati participat la aceste demonstratii si ati vazut un viitor luminos pentru Romania, unde legea domneste si lupta impotriva coruptiei este foarte mare", a spus diplomatul american.

Acesta si-a manifestat speranta ca multi dintre cei care au protestat vor vota la alegerile din iunie si decembrie lideri responsabili pentru tara si care se vor afla in slujba poporului.

"Sunteti noua generatie si va intreb daca veti contribui ca Romania sa ajunga in locul in care merita sa fie, o tara libera de coruptie si unde sa guverneze legea. Sa alegeti candidati corecti, care sa reprezinte poporul", i-a indemnat Hans Klemm pe studenti.

Ambasadorul american a mentionat ca, prin coruptie intelege furtul bunurilor publice si folosirea lor in scop personal, fie ca se petrece acest lucru in statul american Illinois sau in judetul Cluj.

¬Resursele trebuie sa fie folosite pentru educatie, sanatate, transport, pentru eficietizarea administratiei publice, dar aceste lucruri sunt luate si beneficiaza de aceste resurse doar un cetatean si familia sa. Acest lucru este furt, iar banii platitorilor de taxe trebuie alocate in folosul cetatenilor, pentru a le oferi o viata mai buna", a declarat diplomatul american.

Intrebat de catre studenti cum poate sa sprijine Romania, de la nivelul Ambasadei SUA, in lupta impotriva coruptiei, Klemm a spus ca Romania este cea care trebuie sa lupte, in conditiile in care resursele reprezentantei diplomatice americane sunt limitate.

"Avem la ambasada reprezentati ai mai multor institutii americane, cum ar fi FBI, Departamentul Justitiei, dar vorbim de cel mult zece persoane. Resursele directe pe care le putem oferi in acest parteneriat sunt limitate. Dar lucram la cazuri care privesc contraterorismul, crima organizata, traficul de droguri sau persoane si cand putem si suntem solicitati oferim asistenta DNA si altor institutii de aplicare a legii. (¬) Lupta impotriva coruptiei este una importanta si vitala pentru viitorul Romaniei", a raspuns Hans Klemm.

Ambasadorul SUA a sustinut, joi, la Facultatea de Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii a UBB prelegerea pe tema "Reflections on Presidents' Day", la care a asistat si ministrul Educatiei, Adrian Curaj.

Klemm va participa, vineri, la o dezbatere organizata de Grupul de Reflectie "Citadel" la Facultatea de Studii Europene a UBB, cu tema "Amenintari de securitate actuale in spatiul euro-atlantic", alaturi de fostul ministru de Externe, Bogdan Aurescu.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























989 vizualizari

  • +3 (9 voturi)    
    Mesaj clar pt. compromisul KiWI (Joi, 25 februarie 2016, 15:06)

    Plagarus [utilizator]

    Bate saua sa priceapa si schulerul
    • 0 (0 voturi)    
      Voi il vedeti "jucator" ca Basescu (Vineri, 26 februarie 2016, 11:30)

      ICosmin [utilizator] i-a raspuns lui Plagarus

      E tacut omul, dar Kovesi a fost reconfirmata. printre altele.
      Acum toata presa s-a luat de el, si de Ciolos, cu declaratiile nefericite despre ANAF, zile negre, bla bla... dar faptele arata ca nu s-a facut nici un blat.
      Am impresia ca romanului ii place mai mult gargara si spiritul de lupta decat sa se bucure, "in liniste", de rezultate. :)
  • +3 (3 voturi)    
    Nu zice (Joi, 25 februarie 2016, 15:28)

    Ochii_pe_voi [utilizator]

    Nu ne spune Excelenta sa cine sa se lupte cu coruptia? Parlamentul de hoti? Justitia care ii lasa cu averile furate intregi? Guvernele puse de diverse partice cre sunt ele insele grupuri de crima organizata? Cine poate lupta cu coruptia intr-o tara de hoti?
    • +6 (6 voturi)    
      O sa dureze cateva decade (Joi, 25 februarie 2016, 16:02)

      Kaladin [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

      Important e sa ai influenta americana in tara, nu mujica. Si nici UE, ca aia de la Brusel au luat-o razna.
  • 0 (2 voturi)    
    Cine vorbeste? (Joi, 25 februarie 2016, 16:05)

    Pep1 [utilizator]

    Eu tot citesc cum, în SUA, Donald Trump câstiga alegerile prin nu stiu ce state. Se pare ca SUA reprezinta un stat cu o democratie sanatoasa, care propune numai oameni valorosi, iar cetatenii stiu ce sa aleaga.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by