Madalin Voicu scapa de cautiune si control judiciar. Decizia este definitiva

de I.C.     HotNews.ro
Miercuri, 24 februarie 2016, 15:25 Dosare Anticoruptie


Madalin Voicu
Foto: Agerpres
Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis miercuri plangerea deputatului Madalin Voicu prin care acesta contesta masura controlului judiciar si cautiunea de 500.000 de lei instituite de DNA impotriva lui, in dosarul in care este cercetat pentru trafic de influenta, fals in declaratii si spalare de bani, informeaza Agerpres. Decizia este definitiva.

Judecatorii au desfiintat ordonanta procurorilor si au revocat masura preventiva a controlului judiciar pe cautiune in ceea ce il priveste pe Madalin Voicu.

Decizia este definitiva.

Pe 18 februarie, procurorii DNA au dispus luarea masurii controlului judiciar pe cautiune fata de Madalin Voicu, dupa ce Camera Deputatilor a respins cererea de retinere si arestare preventiva a acestuia. Tot atunci, Madalin Voicu a fost anuntat ca are la dispozitie 10 zile pentru a depune o cautiune de 500.000 de lei.

Deputatul a contestat decizia procurorilor la instanta, avand castig de cauza.

In cadrul procesului desfasurat marti, deputatul le-a spus magistratilor ca el este un sustinator al dreptatii, insa trebuie sa indure o rusine, desi nu este vinovat.

Avocatii deputatului au aratat ca Madalin Voicu nu are bani sa plateasca cautiunea stabilita de DNA pentru ca depaseste cu mult veniturile realizate de acesta. In plus, Madalin Voicu are cinci copii in intretinere.

Pe de alta parte, avocatul Lucian Bolcas a spus ca aceasta cautiune pare o masura de razbunare din partea DNA, dupa ce procurorii nu au reusit sa obtina in Parlament incuviintarea pentru retinerea si arestarea lui Madalin Voicu.

Lucian Bolcas a facut o paralela intre situatia lui Madalin Voicu si fabula "Greierele si furnica": "A cantat toata vara, dar are conturile goale".

"Nu am nimic sa adaug la ce au spus avocatii mei. Poate intereseaza starea mea si rusinea pe care trebuie sa o indur, desi eu nu am nicio vina. Sunt nevinovat. Eu sunt un sustinator al dreptatii", le-a spus marti Madalin Voicu judecatorilor.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























2647 vizualizari

  • +8 (8 voturi)    
    A ciripit 'hartistul? (Miercuri, 24 februarie 2016, 15:40)

    pedepsitorul [utilizator]

    Gata Scorpionule, parnaia nu mai conteaza deloc... dar vezi ca la banii de la UE e cu recuperare de prejudiciu... nu e ca la banii de buget!

    Raman copii pe drumuri, in caruta cu coviltir!
  • -10 (12 voturi)    
    Mai da si DNA rateuri, (Miercuri, 24 februarie 2016, 15:43)

    xrogo [utilizator]

    chiar toti sa faca sluj in fata sa!
  • +2 (2 voturi)    
    Dreptate pana la capat (Miercuri, 24 februarie 2016, 15:49)

    Sati [utilizator]

    Sa mai spuna cineva ca justitia nu functioneaza.
  • +8 (10 voturi)    
    Legea nu-i una pentru toți? (Miercuri, 24 februarie 2016, 16:03)

    asavreau [utilizator]

    De ce să fie scutit de cauțiune?Dacă se demonstra că este nevinovat primea banii înapoi și Mădălin Voicu o face pe prostu că a făcut trafic de influență din bunătate,a vrut să ajute,dar a ajutat pe cine trebuie și a dat bani.Mădălin Voicu și-a bătut joc de minoritatea pe care o reprezintă,în loc să-i educe ,să învețe o meserie și să aibă un loc de muncă,le-a furat banii și ia lăsat de izbeliște.Ba mai trebuiau să plătească și impozite pe ce au furat Voicu și Păun.Voicu a crezut că dacă el trăiește ca un împărat, țiganii se vor bucura.Ar trebui să afle toate minoritățile că nu românii îi discriminează ci reprezentanții lor îi fură și-i mint.Ar trebui să li se interzică organizarea în caste cu bulibașă,regi și împărați și să se organizeze alegeri democratice pentru stabilirea reprezentanților.Așa vor dispare borfași ca Păun,Voicu,Bercea mondial și alte clanuri.
    • +5 (5 voturi)    
      .... foarte adevarat .... (Miercuri, 24 februarie 2016, 16:31)

      cbogdan [utilizator] i-a raspuns lui asavreau

      Din pacate la asa minoritate asa conducatori.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by