ANI a sesizat procurorii DNA in cazul primarului din Tg Jiu, Florin Carciumaru, suspectat de coruptie si conflict de interese

de R.M.     HotNews.ro
Luni, 22 februarie 2016, 14:09 Dosare Anticoruptie


Agentia Nationala de Integritate a sesizat Directia Nationala Anticoruptie cu privire la cazul primarului municipiului Targu Jiu, Florin Carciumaru, suspectat de coruptie si de conflict de interese. Acesta, potrivit ANI, a semnat mai multe contracte in beneficiul unei firme de la care fiica sa a cumparat un apartament cu 200.000 de lei mai ieftin decat valoarea de achizitie.

In calitate de ordonator de credite, primarul a semnat trei programe de investitii din bugetul local, prin care s-au alocat fonduri pentru lucrarea "Retea canalizare menajera str. Constantin Dobrogeanu Gherea, Mun. Targu Jiu", precum si un contract de lucrari incheiat intre Primaria Mun. Targu Jiu si S.C. PRES SANITAS S.R.L. (11 documente intocmite pe parcursul  procedurii de achizitie, premergatoare semnarii contractului de lucrari, un act aditional la acest contract, 6 documente intocmite pe parcursul procedurii premergatoare semnarii actului aditional precum si 6 ordonantari de plata).

Valoarea totala a beneficiului obtinut de catre  S.C. PRES SANITAS S.R.L. a fost de 133.509,7 lei (aprox. 29.446,3 euro).

In perioada 2005 - 2010, S.C. PRES SANITAS S.R.L. a incheiat cu Primaria Targu Jiu mai multe contracte in valoare totala de 35.000.000 de lei (aprox. 7.719.453 euro).

De la aceasta companie, fiica primarului, Eugenia Florinela Calionoiu (fosta Carciumaru), a achizitionat, in anul 2010, prin mandatar Florin Carciumaru, un imobil la pretul de 70.200 Lei. Imobilul fusese achizitionat in 2007 de catre aceasta societate comerciala cu pretul de 270.000 lei.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

933 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by