Directorul general al Centralei de la Cernavoda, pus sub control judiciar de procurorii DNA. Nuclearelectrica l-a suspendat din functie

de V.M.     HotNews.ro
Vineri, 19 februarie 2016, 19:18 Dosare Anticoruptie


Directorul general al Centralei Nuclearoelectrice Cernavoda, Ionel Bucur, a fost pus sub control judiciar de procurorii DNA, alaturi de alte persoane cu functii de conducere din cadrul societatii, fiind acuzat de abuz in serviciu si conflict de interese, informeaza Mediafax. Compania Nuclearelectrica (SNN) a anuntat ulterior l-a suspendat din functie pe directorul sucursalei CNE Cernavoda.

"Conducerea SNN a decis suspendarea din functie a Directorului Sucursalei CNE Cernavoda si a Directorului Economic al CNE Cernavoda pe durata aplicarii masurii controlului judiciar. Fata de celelalte persoane cu privire la care s-a pus in miscare actiunea penala, SNN va actiona in conformitate cu prevederile Codului Muncii. In vederea asigurarii continuitatii activitatii, conducerea SNN a decis ca dl. Marian Serban, Directorul Centralei CNE Cernavoda, sa preia atributiile functiei de Director al Sucursalei CNE Cernavoda, si dna. Titina Holobiuc sa preia atributiile functiei de Director Economic in cadrul CNE Cernavoda", arata compania intr-un comunicat.

"In perioada ianuarie 2008 - mai 2014, inculpatii Bucur Ionel, Negulici Elena-Marinela, Olteanu Madalina, Encica Ionel, Nicola Laurentiu-Theodor, in calitate de persoane cu functii de conducere din cadrul Societatii Nationale Nuclearelectrica (SNN) si a sucursalei CNE Cernavoda, prin actiuni sau inactiuni concertate, au indeplinit in mod defectuos sau nu au indeplinit acte ce tin de atributiile de serviciu, in mai multe randuri, in legatura cu atribuirea unui acord-cadru, avand ca obiect servicii specifice de protectie fizica si monitorizare pentru Centrala Nuclearoelectrica Cernavoda", au anuntat, vineri, procurorii DNA.

Potrivit DNA, actiunile suspectilor ar fi fost coordonate in vederea acordarii, in mod preferential, a serviciilor de protectie si monitoritzare catre o firma controlata de Victor Daramus, "prin eludarea legislatiei in domeniul atribuirii contractelor de achizitie publica si a legislatiei speciale in domeniul incheierii si derularii contractelor ce necesita autorizatii speciale din partea Oficiului Registrului National al Informatiilor Secrete de Stat (ORNISS), avand in vedere ca prin respectivul contract se gestionau informatii clasificate".


Aceasta, in conditiile in care firma respectiva nu intrunea conditiile necesare pentru negocierea si derularea acordului-cadru si a contractelor subsecvente, in lipsa autorizatiei de securitate industriala si a certificatului de securitate industriala emis ORNISS, sustin procurorii.

Activitatile celor vizati au condus la atribuirea contractului printr-o procedura neconcurentiala, discriminatorie si lipsita de eficienta in cheltuirea banilor publici, consecinta fiind un prejudiciu de 3.471.463 adus Societatii Nationale "Nuclearelectrica"/CNE Cernavoda, mai spune DNA.

In schimb, in perioada noiembrie 2010 - mai 2014, Bucur Ionel Negulici Elena-Marinela si Encica Ionel ar fi beneficiat gratuit de servicii de paza din partea firmei lui Victor Daramus la locuintele pe care acestia le aveau in municipiul Constanta.

De asemenea, in perioada aprilie 2012 - noiembrie 2015, Bucur Ionel, Encica Ionel si Negulici Elena-Marinela ar fi incheiat un alt acord-cadru de prestari servicii de paza civila intre SNN/CNE Cernavoda si o alta firma de paza, in acord fiind incluse si servicii de paza la Centrul de Control al Urgentelor Alternativ, al carui sediu este situat intr-un imobil unde locuiau cei trei.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1724 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by