Primarul din Sfantu Gheorgeh Antal Arpad isi ia concediu fara plata in perioada cat va fi sub control judiciar

de I.C.     HotNews.ro
Joi, 18 februarie 2016, 19:57 Dosare Anticoruptie


Primarul municipiului Sfantu Gheorghe, Antal Arpad, care este cercetat de DNA intr-un dosar legat de atribuirea unor contracte de modernizare a infrastructurii orasului, a declarat joi ca isi va lua concediu fara plata pentru cele 60 de zile cat se afla sub control judiciar, informeaza Agerpres.

'In urmatoarele 60 de zile nu pot intra in Primarie, deci nu-mi pot desfasura activitatea de primar, prin urmare am decis ca de maine sa imi iau concediu fara plata, pentru ca, daca nu pot munci, nu mi se pare corect sa iau salariu. Control judiciar inseamna ca nu pot parasi tara, nu am dreptul sa ma intalnesc cu ceilalti colegi din Primarie, cu reprezentantii BERD si ai firmelor implicate in contract (...) Vreau sa ii rog pe colegii mei din Primarie (...) sa fie si mai eficienti decat pana acum, (...) am incredere in ei, stiu ca sunt oameni corecti, cinstiti si muncitori si aceasta comunitate are nevoie de ei acum mai mult decat oricand', a declarat Antal Arpad, in cadrul unei conferinte de presa.

El a mai spus ca creditul luat de la Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare (BERD), care face obiectul dosarului, a fost utilizat conform contractului si asteapta ca procurorii DNA sa se edifice asupra acestui lucru. 'Practic, din creditul de aproape 12 milioane de euro am utilizat mai putin de jumatate, iar fiecare eurocent a fost cheltuit pe ce s-a contractat, nu se pune problema sa fi fost folositi pentru altceva. Si nici nu aveam aceasta posibilitate, pentru ca BERD a monitorizat fiecare miscare in ce priveste acest contract', a mai spus Antal Arpad.

Primarul a mentionat ca, din pacate, din cauza anchetei in desfasurare, contractul nu va putea fi dus mai departe, iar orasul si cetatenii vor pierde 'cateva milioane de euro' ce ar fi urmat sa fie investiti in infrastructura.

Antal a mai mentionat ca a fost impresionat de numarul mare de oameni din tara si strainatate care l-au sustinut in aceste zile si a dorit sa le multumeasca public pentru acest lucru.

Procurorii DNA au dispus miercuri seara punerea sub control judiciar a primarului Antal Arpad, anchetat intr-un dosar legat de atribuirea unor contracte de modernizare a unor strazi si trotuare, realizarea de piste pentru biciclisti si iluminat public, printr-un credit de la BERD.

Procurorii au dispus masura controlului judiciar pentru 60 de zile, interdictia de a-si exercita functia, de a parasi tara si de a intra in contact cu angajati ai Primariei. El este acuzat de utilizare in alte scopuri a creditelor garantate din fonduri publice sau care urmeaza sa fie rambursate din fonduri publice, daca fapta este savarsita in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























636 vizualizari

  • +2 (2 voturi)    
    o pozitie (Joi, 18 februarie 2016, 21:36)

    g01an [utilizator]

    mi se pare o pozitie echitabila. daca voia sa dovedeasca onoare, trebuia sa ia acest curs de actiune din momentul in care a fost anuntat de inceperea urmaririi penale, nu dupa punerea sub control judiciar.
  • -1 (1 vot)    
    proces echitabil? nu cred (Vineri, 19 februarie 2016, 7:19)

    eucomentez [utilizator]

    Primarul din Miercurea Ciuc si cel din Gheorgheni sunt suspendati de un an. Ei au fost alesi de populatie si nu au voie sa-si faca datoria de primar. Asta da justitie care suspenda primarii dupa alegeri pe baza unor acuzatii oarecare si ii tine in proces pe tot mandatul lor si pe timpul alegerilor care urmeaza. De ce mai alegem primarii de ce nu-i desemneaza direct DNA-ul sau judecatorii?
  • +1 (1 vot)    
    aoleooo (Vineri, 19 februarie 2016, 10:49)

    spy [utilizator]

    o dat cinstea in el, boala mortala la un politician/ functionar public/ demnitar/ etc


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by