Tudor Daniel George, fost vicepresedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara, a fost retinut de DNA pentru luare de mita

de Alina Neagu     HotNews.ro
Joi, 18 februarie 2016, 13:48 Dosare Anticoruptie


Daniel Tudor, fost presedinte CSA si vicepresedinte ASF
Foto: AGERPRES
Tudor Daniel George, fost vicepresedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara, a fost retinut joi de procurorii DNA intr-un dosar in care este acuzat ca ar fi primit mita pentru a maslui rezultatele unui control desfasurat la Carpatica Asigurari, anunta Realitatea Tv.

Tudor Daniel George a parasit incatusat sediul Directiei Nationale Anticoruptie.

Daniel Tudor a demisionat in octombrie 2013 din functia de vicepresedinte al ASF, invocand motive personale si incompatibilitatea intre membrii Consiliului ASF si membrii Parlamentului Romaniei, dupa ce sotia sa a fost aleasa parlamentar.

Fostul vicepresedinte ASF mai are un dosar penal din 2014, atunci cand procurorii DNA au inceput urmarirea penala fata de Daniel George Tudor, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de abuz in serviciu contra intereselor publice. Procurorii au aratat ca exista indicii temeinice potrivit carora: In perioada mai - iunie 2013, inculpatii Carabulea Ilie, Mirzac Marian, Mustatea Radu, impreuna cu alte persoane, au constituit o asociere in vederea savarsirii de infractiuni.


In acelasi dosar, procurorii DNA au inceput urmarirea penala fata de Ovidiu Marian, secretar general al Senatului la data faptelor, pentru trafic de influenta si senatoarea Doina Anca Tudor, pentru complicitate la luare de mita.

De ce ii acuza procurorii pe cei patru:


In perioada martie - mai 2013, in contextul efectuarii unui control la o societate de asigurari, inculpatul Tudor Daniel George, in calitate de presedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, ulterior vicepresedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara, a primit de la administratorul firmei respective (denuntator in cauza), prin intermediul inculpatului Marian Ovidiu, suma de 300.000 euro pentru ca rezultatul controlului sa fie unul favorabil omului de afaceri, sustin procurorii DNA.

Suma de bani amintita mai sus a fost remisa inculpatului Tudor Daniel George in trei transe de cate 100.000 euro, o prima transa, in mod direct, iar urmatoarele doua transe, in mod indirect, prin intermediul sotiei sale Tudor Doina Anca, senator in Parlamentul Romaniei, persoana care cunostea, la momentul intermedierii sumelor de bani, atat provenienta cat si scopul pentru care erau remise aceste sume de bani.

De precizat este faptul ca initial, inculpatul Tudor Daniel George a pretins de la omul de afaceri, prin acelasi intermediar, suma de 3 milioane de euro.

In urma sumelor remise cu titlu de mita, la data de 26 aprilie 2013, inculpatul Tudor Daniel George a emis o decizie prin care s-au ignorat in totalitate constatarile controlului respectiv (care atentiona asupra gradului de risc ridicat al societatii) si a impus remedierea unor deficiente minore si nesemnificative in raport cu situatia financiara precara a societatii.

Inculpatilor si suspectei li s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 309 si 307 Cod de procedura penala.

La data de 19 februarie 2016, inculpatul Tudor Daniel George urmeaza sa fie prezentat Inaltei Curti de Casatie si Justitie cu propunere de luare a masurii arestului preventiv pentru 30 de zile.

La aceeasi data, inculpatul Marian Ovidiu urmeaza sa fie prezentat Inaltei Curti de Casatie si Justitie cu propunere de luare a masurii arestului la domiciliu pentru 30 de zile.

In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea SRI.

Facem precizarea ca efectuarea urmaririi penale, respectiv punerea in miscare a actiunii penale reprezinta etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitati care nu pot, in nici o situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























2311 vizualizari

  • +2 (2 voturi)    
    O spaguta.... (Joi, 18 februarie 2016, 14:33)

    Johanis [utilizator]

    ce mai inseamna azi 300.000 de euro. si cat rau a provocat masluind rezultatele unui control.
    Pai Curtea de conturi ce face? Nu masluieste?
    Privatul este controlat de stat.
    Statul este controlat de stat.
    Despre ce vorbim?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by