Gelu Stefan Diaconu sustine ca ANAF nu s-a constituit parte in procesul Turceni-Rovinari impotriva lui Ponta, DNA publica numarul adresei Fiscului

de R.M.     HotNews.ro
Luni, 15 februarie 2016, 17:17 Dosare Anticoruptie


Gelu Stefan Diaconu
Foto: Agerpres
DNA precizeaza, intr-un raspuns la solicitarea HotNews.ro, ca ANAF s-a constituit ca parte civila in Dosarul "Turceni- Rovinari", in care au fost trimisi in judecata fostul premier Victor Ponta si senatorul PSD, Dan Sova, si precizeaza si numarul acestei adrese, in conditiile in care fostul sef al Fiscului, Gelu Stefan Diaconu, a sustinut ca procurorii anti-coruptie au "dat eronat comunicat ca ANAF s-a facut parte civila" in acest dosar, impotriva lui Victor Ponta.

UPDATE Surse juridice au declarat pentru HotNews.ro ca aceasta constituire in parte civila a ANAF ii vizeaza atat pe Dan Sova cat si pe Victor Ponta, in conditiile in care raspunderea este solidara intre autor si complice.

"Ce denunt sa-i fac lui Ponta? Am avut decenta. Am tacut, desi poate a fost o greseala, dar m-am gandit sa nu implic ANAF in scandaluri, atunci cand DNA a dat eronat comunicat ca ANAF s-a facut parte civila in dosarul Ponta-Sova impotriva lui Ponta. Sau daca s-a facut, sub nici o forma sub semnatura mea, poate o fi semnat vreun portar de la ANAF", a afirmat Diaconu, intr-un interviu acordat economica.net.

HotNews.ro a intrebat DNA daca exista vreo adresa oficiala prin care ANAF a comunicat DNA ca s-a constituit parte civila in acest dosar.

"La solicitarea  dvs. din data de 15 februarie 2016, Biroul de Informare si Relatii Publice este abilitat sa va comunice urmatoarele:

La data de 14 septembrie 2015, prin adresa cu nr. A-AJR38806, Agentia Nationala de Administrare Fiscala a comunicat ca se constituie parte civila in dosarul penal la care faceti referire in cererea dvs.

In cuprinsul aceleiasi adrese, Agentia Nationala de Administrare Fiscala a solicitat, printre altele, instituirea masurilor asiguratorii, iar in cazul in care acestea au fost dispuse, mentinerea lor"
, se arata in raspunsul transmis de Biroul de informare si relatii publice al DNA.

Fostul premier Victor Ponta a fost trimis in judecata de DNA pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata (17 infractiuni), complicitate la evaziune fiscala, in forma continuata, si spalarea banilor, fapte savarsite in calitate de avocat, reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat ''Ponta Victor-Viorel''. 

In dosar mai sunt trimisi in judecata senatorul Dan Sova, avocat coordonator al Societatii Civile de Avocati ''Sova si Asociatii'', Laurentiu Ciurel, la data faptelor avand calitatea de director general al SC Complexul Energetic Rovinari SA, Dumitru Cristea, la data faptelor director general al Complexului Energetic Turceni, si Octavian Laurentiu Graure, la data faptelor director economic al Complexului Energetic Turceni. 

Procurorii sustin ca, in perioada octombrie 2007 - decembrie 2008, Victor Ponta, prin cabinetul individual de avocatura, a obtinut de la SCA ''Sova si Asociatii'' suma de peste 181.000 lei, pentru presupuse activitati efectuate in conlucrare, dar care, in realitate, nu s-au efectuat.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























3780 vizualizari

  • +18 (22 voturi)    
    abureli (Luni, 15 februarie 2016, 17:28)

    jeanvaljeanro [utilizator]

    pregatiti celula! trebuie trasa apa dupa acest uselist de frunte!
  • +7 (9 voturi)    
    Tipic comportament de sluga obedienta (Luni, 15 februarie 2016, 17:34)

    Plagarus [utilizator]

    Diaconu model scoala de arivism, in functiile importante din institutiile importane ale statului.
    • +2 (4 voturi)    
      mai da interviuri ???? (Luni, 15 februarie 2016, 21:55)

      cartofil [utilizator] i-a raspuns lui Plagarus

      Ar trebui sa se ocupe de apare, ca in curand numai de procese o sa aiba parte. Si cred ca ar trebui sa se apuce de scris !!!!!
  • +3 (5 voturi)    
    Ce importanta mai are ce declara Diaconu ? (Luni, 15 februarie 2016, 17:50)

    andreesanu [utilizator]

    Cei care pun paie pe foc habar nu au ce fac,dupa demiterea lui Diaconu declaratia lui nu are nici o valoare ,or Diaconu se baga singur in RAHAT !!!,cum sa declari tu fost sef al fascului ca nu te-ai constituit parte in procesul Turceni -Rovinari impotriva lui Sova +Ponta ,asta inseamna favorizarea infractorului !!!,te acuzi singur de neglijenta or de asociere !.
    Puneti si alte capete de acuzare pentru stimabilul ca sa se trezeasca !
  • +4 (6 voturi)    
    Diaconu se lăuda că aplică legea. (Luni, 15 februarie 2016, 17:56)

    asavreau [utilizator]

    Acum spune că nu aplica legea,ci că făcea favoruri unora cum ar fi Ponta,Șova,Voiculescu,Voicu,Păun și lista continuă.Zilele următoare vom avea lista complectă cu care Gelu Diaconu a fost părtaș de hoții.
  • +3 (5 voturi)    
    "m-am gandit sa nu implic ANAF in scandaluri"? (Luni, 15 februarie 2016, 20:03)

    tarantella [utilizator]

    Pai, dom' fost sef, anafu asta e firma pe care ti-a dat-o tac'tu mostenire, ca sa-ti permiti "sensibilitati" din astea? Si, in timp ce te ingretosa recuperarea unui prejudiciu de sute de mii de euro (ca sa nu te implici in scandal, nu?), iti asmuteai hoardele de inspectori sa amendeze comerciantii pentru 2-3 lei diferente la casa de marcat? Va muma-n cur de jigodii!!
  • 0 (2 voturi)    
    Sunt curios cine a semnat adresa, (Marţi, 16 februarie 2016, 9:58)

    xrogo [utilizator]

    ca daca a semnat portarul,cum sustine Diaconu,atunci e clar,prejudiciul e naspa!!!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by