Fostul senator PSD Catalin Voicu a fost eliberat conditionat dupa ce a scris 6 carti in penitenciar

de Alina Neagu     HotNews.ro
Sâmbătă, 13 februarie 2016, 10:24 Dosare Anticoruptie


Catalin Voicu (foto arhiva)
Foto: Hotnews
Fostul senator PSD Catalin Voicu a fost eliberat conditionat dupa ce a ispasit 4 ani si o luna din cei 7 ani de inchisoare la care a fost condamnat si a scris 6 carti in perioada detentiei, a decis, vineri, Tribunalul Dambovita. Instanta de la Tribunalul Dambovita a respins, vineri, ca nefondata contestatia formulata de catre Ministerul Public - Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - Directia Nationala Anticoruptie impotriva sentintei penale data de Judecatoria Gaesti, care a decis, in noiembrie 2015, eliberarea fostului senator Catalin Voicu, anunta Mediafax.

Comisia Penitenciarului Gaesti este cea care a recomandat eliberarea conditionata a fostului senator. Catalin Voicu a scris in inchisoare sase carti in baza carora a solicitat o scurtare a pedepsei cu 180 de zile.

Alte 116 zile le-a obtinut la eliberare ca urmare a muncii prestate in penitenciar, iar la perioada de detentie se adauga si peste un an in care fostul senator a stat in arest.

In fata instantei, Catalin Voicu a vorbit, vineri, despre cartile scrise in penitenciar, sustinand ca acestea au un clar caracter stiintific. ''Toata activitatea mea profesionala se pliaza pe lucrarile mele stiintifice'', a spus Catalin Voicu.

Fostul senator a fost condamnat in 2013 la sapte ani de inchisoare, fiind acuzat ca a primit bani de la oamenii de afaceri Costel Casuneanu si Marius Locic, pentru a interveni la magistrati, prin intermediul fostului judecator Florin Costiniu, pentru a obtine decizii favorabile in unele dosare penale.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























5037 vizualizari

  • +33 (35 voturi)    
    multumim justitia romana (Sâmbătă, 13 februarie 2016, 10:34)

    coloneze [utilizator]

    v ati facut treaba si de data aceasta. nu le vad pe doamnele de la asociatiile de magistrati sarind in aer ca niste escoric smecheresc satul. ati ramas la dioscutia cu acoperitii in justitie madam baltag si garbovan ori natalia roman
    • +16 (18 voturi)    
      O sa-si consume, in liniste, prada...... (Sâmbătă, 13 februarie 2016, 17:17)

      cartofil [utilizator] i-a raspuns lui coloneze

      Toate /// astea au adunat din greu averi, casele lor sunt ca niste depozite cu lucruri de valoare. Fac 2-3 ani si raman cu 2-3 milioane de E, care le ajunge sa traiasca in lux atat ei cat si urmasii lor, vreo 3 generatii. Iar toate averile astea sunt din banii romanilor. Pai unde-i dreptatea, ce fel de stat vrem sa construim??? Progeniturile si rudele sunt infipte in posturi caldute si bine platite, gen ANAF, ASF, justitie, notariate, militie sau servicii iar prostii muncesc in continuare sa le asigure un trai lipsit de griji tuturor acestor ///. Care reprezinta de fapt o clasa sociala - casta hotilor cu staif.
  • +29 (31 voturi)    
    Parca... (Sâmbătă, 13 februarie 2016, 10:36)

    Atoatestiutorul [utilizator]

    ...se daduse ordonanta pana'n toamna.
    • +12 (14 voturi)    
      Atoatestiutorule si atotcunoscatorule, (Sâmbătă, 13 februarie 2016, 18:05)

      manusha [utilizator] i-a raspuns lui Atoatestiutorul

      ordonanta n-a fost publicata imediat in Monitorul Oficial. Au asteptat sa poata iesi din inchisoare acest academiciandoctoringiner, Catalin Voicu in toiul noptii. O
      • +5 (7 voturi)    
        individul (Sâmbătă, 13 februarie 2016, 20:19)

        vizirul [utilizator] i-a raspuns lui manusha

        eliberat in mare graba si-a platit daunele materiale catre stat?
  • +31 (33 voturi)    
    Sper (Sâmbătă, 13 februarie 2016, 10:49)

    aniod [utilizator]

    sa-i scuipe lumea pe strada pe acesti hoti.
  • +36 (38 voturi)    
    Abia așteaptă televiziunile (Sâmbătă, 13 februarie 2016, 10:50)

    MyGame1 [utilizator]

    Abia aștepta televiziunile sa mai recicleze un rebut. Hai sa mizam care e prima. Eu pariez pe Romania TV.
  • +27 (31 voturi)    
    Era (Sâmbătă, 13 februarie 2016, 10:59)

    cu5clase [utilizator]

    si timpu. E prea valoros omul sa stea dupa gratii.
  • +34 (36 voturi)    
    În ce a mai devenit specialist? (Sâmbătă, 13 februarie 2016, 11:05)

    asavreau [utilizator]

    Cătălin Voicu era specializat în furt di bani publici și trafic de influență.Cărțile,din care domeniu au fost făcute studiile?În ce sa specializat Voicu în pușcărie?Eu cred-că au funcționat cunoștințele din justiție care sau grăbit să-l pună în libertate,simțind că se restrâng asemenea posibilități.Rămân cu părerea că nu-i corect ca o instanță inferioară să poată decide,atunci când încarcerarea a fost dată de ÎCCJ.Tot ÎCCJ ar trebui să decidă eliberarea condiționată.Rămân cu suspiciunea că se practică mita și că se dau bani mulți pentru astfel de eliberări.Un control al averilor unor judecători devine necesar.
  • +37 (39 voturi)    
    Incep sa ma gandesc serios... (Sâmbătă, 13 februarie 2016, 11:13)

    Motanul Incaltat [utilizator]

    Incep sa ma gandesc serios cum sa dau si eu un tun de cateva milioane de euro pentru ca indiferent la cati ani esti condamnat, scapi in 2 ani si ramai si cu banii...Plus ca poti face pe victima cu toate bolile posibile, inclusiv durerea in fund fatza de fraierii care se duc la vot...
  • +33 (35 voturi)    
    Trece vremea... (Sâmbătă, 13 februarie 2016, 11:24)

    Malone_M [utilizator]

    Si uite-asa noi tot cu munca iar ei tot cu agoniseala neatinsa de bratul ferm al justitiei. Agoniseala lor, din munca noastra, desigur.
    Ii transmit porkului sa aiba grija de sanatate ca de voturile ca sa fie reales au grija spalatii pe creier sa I le acorde.
    • +25 (27 voturi)    
      Dau ceva! (Sâmbătă, 13 februarie 2016, 13:32)

      asavreau [utilizator] i-a raspuns lui Malone_M

      Dau unde trebuie.Cred-că am dat prea multă putere unora care nu erau pregătiți pentru așa ceva.Cred-că se miră și ei,cum le-a //pus Dumnezeu mâna în cap//.Pe lângă politicieni mai trebuie deschis un capitol cu magistrați.Și unii zic să renunțăm la MCV,când ar trebui extins și băgați sub supraveghere cei care ar trebui să facă dreptate.
  • +31 (33 voturi)    
    Observatie pt CSM (Sâmbătă, 13 februarie 2016, 11:30)

    DomnuTrandafir [utilizator]

    Ciudat!
    Sunt cateva instante care elibereaza pe banda rulanta hotii neamului:
    - Judecatoria Medgidia & Constanta pentru toti smenarii din fotbal.
    Tonti au scris carti, cartulii si au fost eliberati fara recuperare de prejudiciu.
    Practic instantele le-au albit averile mai ales ca ANAF-ul care trebuia sa recupereze paguba adusa statului roman e la mare fratie cu interlopii.
    - Judecatoriile Gaesti,Targoviste sunt int-o situatie identica cu cele mai sus amintite referitor la pronuntarea unor sentinte favorabile marilor hoti.
    - urmatoarele pe lista: Ploiesti, Buzau?
    Intrebare: In cazul judecarii unor cauze cu mari prejudicii nu se poate cere de procurori stramutarea procesului spre alte instante?
    • +26 (28 voturi)    
      Eliberare senator Voicu (Sâmbătă, 13 februarie 2016, 13:08)

      tataialucian [utilizator] i-a raspuns lui DomnuTrandafir

      Puteti adauga Curtea de apel Bucuresti,care contine o multime de judecatori nereciclati,mosteniti din fostul regim
      • 0 (0 voturi)    
        Well ... Targovistea este prima in "aranjamente" (Luni, 15 februarie 2016, 8:01)

        MiticaPalarierul [utilizator] i-a raspuns lui tataialucian

        Well ... Targovistea este prima in "aranjamente", are o lunga traditie, atat de veche incat dupa primul razboi mondial aparuse vorba "avocat de Targoviste" (care indica un individ semidoct, insa gata de orice aranjament pentru a-i scapa pe hoti, caci pe "cremenal" nu lucre).

        Acum Targovistea a trecut la nivelul superior - are Universitate cu Facultate de Drept, condusa ce-i drept de un fost detinut de drept comun. (Asta este nivelul drepturilor in Targoviste).

        Au introdus si o noua masura "judiciara" la tribunal - nu se mai numara banii din spaga, ci se cantaresc ! ca merge mai repede ...

        "Patria si Dreptul Meu!"
        .
  • +22 (24 voturi)    
    O fi terminat tot ce avea de scris dl. Voicu ? (Sâmbătă, 13 februarie 2016, 11:30)

    Susufler0 [utilizator]

    Dom' profesor Voinea se cunoaste de mult, de peste un sfert de veac, cu dom' doctor Voicu. E foarte posibil ca in 25 decembrie 1989, intr-o pauza de tigara, tanarul lt. Voicu sa-i fi spus superiorului sau in grad si in stiinta de carte (pe-atunci !) ce are de gand sa faca in viata, marturisindu-i ca va studia si va scrie carti stiintifice si de "utilitate publica". Cine stie, daca nu cumva tocmai persoana acuzatorului public l-a indemnat catre studiul dreptului ! In fine... Iata ce superb arc peste timp ! Dupa un sfert de veac,Domnul Voinea il recomanda calduros pe dl. Voicu. De... ca intre confrati intr-ale stiintei !
    l
  • +27 (29 voturi)    
    Extirpati judecatorii corupti din sistem!!!! (Sâmbătă, 13 februarie 2016, 11:56)

    1234mihai [utilizator]

    Parca guvernul a suspendat legea. Probabil ca judecatorii au luat spaga inainte de suspendare si s-au simtit obligati. In loca ca DNA sa-i prinda pe cei care abuzeaza de sistem, ar mai bine sa-si aloce resursele sa-i prinda pe cei care compromit sistemul, adica judecatorii corupti. Exista o patura imensa de judecatori corupti care trebuie extirpata.
  • +22 (24 voturi)    
    recuperat (Sâmbătă, 13 februarie 2016, 12:03)

    zot [utilizator]

    psd ul incepe sa recupereze un guvern care il reprezinta
  • +20 (22 voturi)    
    ha ha (Sâmbătă, 13 februarie 2016, 12:05)

    bancheru83 [utilizator]

    pina si .....asta scrie carti!daca ar mai trai caragiale ar avea mult mai multe personaje pt satire.
  • +27 (29 voturi)    
    Carti... (Sâmbătă, 13 februarie 2016, 12:10)

    Gelu007 [utilizator]

    Cum eliberati ma panarama asta? Voi aveti minte? Aaaa, poate vreti sa il bagati inapoi pt alt dosar, asa sunt de acord.
  • +25 (27 voturi)    
    un adevărat.... (Sâmbătă, 13 februarie 2016, 12:29)

    Whatsupdoc [utilizator]

    ...om de știința, se vede de la o poștă.
  • +23 (25 voturi)    
    Eu cred ca,mai degraba.... (Sâmbătă, 13 februarie 2016, 12:35)

    gigiN [utilizator]

    ...a dat 6-6 cu zarurile ! Oare cat de "reformata"este acea parte a justitiei care elibereaza anticipat un astfel de deseu uman???
  • +20 (22 voturi)    
    nu (Sâmbătă, 13 februarie 2016, 12:41)

    nahir [utilizator]

    degeaba se zice ca romanul s-a nascut poet, voicu fiind inca o dovada.
    ma intreb insa, de ce judecatorii care i-au aprobat iesirea conditionata nu au tinut cont de pierderile inestimabile pentru cultura romana si nu numai. cine stie ce viitor laureat Nobel zacea in voicu, judecatorii prin eliberarea acestuia, intrerupandu-i firul creator care i-ar fi adus laurii premiului. cartarescu e fericit.
    • +25 (27 voturi)    
      cine va verifica conturile judecatorilor (Sâmbătă, 13 februarie 2016, 12:58)

      linarel [utilizator] i-a raspuns lui nahir

      si a celor din comisia de la gaesti din acest caz va avea surpriza sa descopere niste bani in plus
  • +26 (28 voturi)    
    cu atatea lucrari stiintifice (Sâmbătă, 13 februarie 2016, 12:59)

    mos ion roata [utilizator]

    se paote inscrie in academia lui Gabriel Oprea.Astfel,va avea salariu de academician pe viata (cumulat cu pensia de inabusitor a revolutiei din 89,pensia de parlamentar si mai gaseste el ceva), aigurandu-si un trai ferice .
  • +24 (26 voturi)    
    Sa vedem (Sâmbătă, 13 februarie 2016, 13:00)

    CititorulComentator [utilizator]

    In cine isi baga asta cutitul...fata de cutitar mafiot.

    Deci de la 7 ani s-au facut 3 ani...ce tara e asta?
  • +15 (17 voturi)    
    Propunere; (Sâmbătă, 13 februarie 2016, 13:19)

    MichiuStefan1 [utilizator]

    Propun ca eliberarile conditionate, in cazul marilor corupti, sa fie judecate doar de ICCJ!Altfel, stam la mana unor judecatori anonimi carora le pasa in cot de ordonantele Guvernului!.Evident, Romania este o tara unica!Un escroc, condamnat la 7 ani de abia face aproape 3 ani si ramane si cu agonisela.Clar, suntem o tara din doua categorii:escroci si prosti!Sa traiasca!
  • +18 (20 voturi)    
    :)) (Sâmbătă, 13 februarie 2016, 13:28)

    I [utilizator]

    iar maine va vota legi in Parlament....
    • +3 (5 voturi)    
      Vot in parlament (Sâmbătă, 13 februarie 2016, 17:12)

      CititorulComentator [utilizator] i-a raspuns lui I

      Cred ca a votat si pana acum :)
  • +19 (21 voturi)    
    CSM (Sâmbătă, 13 februarie 2016, 13:29)

    svejk [utilizator]

    CSM nu se poate aotosesiza si sa vada cum au incalcat legea judecatorii?
    Eliberaea pentru carti "stiintifice" scrise in detentie era suspendata la data eliberarii acestuia
    • +14 (16 voturi)    
      Nu, pt ca-s frati de cruce si se apara (Sâmbătă, 13 februarie 2016, 14:36)

      linarel [utilizator] i-a raspuns lui svejk

      unii pe altii, doar nu crezi ca exista dreptate in sistemul de justitie.
      Care judecatori? indivizii aia care inchid ochii la toate infractiunile: furt, omor, vot multiplu pt 2 fire de cabanos ? toate condamnarile sint cu suspendare

      In RO avem Haznele in loc de tribunale si judecatorii.
      Pina cind sistemul asta numit de justitie nu se schimba din temelii, infractorii sint la loc de cinste.
  • +18 (20 voturi)    
    pai nu se suspendase? (Sâmbătă, 13 februarie 2016, 13:30)

    LucianBaciu1 [utilizator]

    nu se suspendase legea? se pare ca cineva a amanat publicarea in monitorul oficial special ca sa iasa guzganul asta

    http://www.evz.ro/image-original-605-388/cache/2015-04/catalin-voicu-465x390.jpg
  • +17 (19 voturi)    
    la naiba (Sâmbătă, 13 februarie 2016, 13:56)

    Maica Reteza [utilizator]

    Pramatia asta n-a citit 6 carti toata viata lui, cum naiba sa scrie?
    Stie sa scrie?
  • +13 (15 voturi)    
    Mituiala la tribunal! (Sâmbătă, 13 februarie 2016, 14:13)

    muvis [utilizator]

    Gretosul asta o mai fi scris ceva inainte de opera stiintifica din puscarie?
    • +5 (5 voturi)    
      A scris ! (Sâmbătă, 13 februarie 2016, 22:39)

      adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui muvis

      Note informative la Securitate .
  • 0 (12 voturi)    
    Dupa ce se aplica legea defaimarii, (Sâmbătă, 13 februarie 2016, 16:03)

    xrogo [utilizator]

    toti postacii de mai sus vor fi amendati cu sume bunicele pentru defaimarea judecatorilor ,CSM-lui si a comiisiilor de eliberare!!!
    • +3 (7 voturi)    
      te bucuri, nu? (Sâmbătă, 13 februarie 2016, 17:13)

      nesuferitu [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

      .
  • +8 (12 voturi)    
    judecatorii la DNA! (Sâmbătă, 13 februarie 2016, 17:34)

    adeh [utilizator]

    Este momentul ca DNA sa intre si in judecatori! Nu am vazut niciun judecator trimis la inchisoare, desi este clar ca, fara aportul lor, nu aveam atatia nesimititi corupti!

    Ar fi momentul sa ajumga si judecatorii acolo unde le este locul: la puscarie
  • +1 (3 voturi)    
    NU CRED!!!! (Sâmbătă, 13 februarie 2016, 17:46)

    mr_mojo [utilizator]

    .
  • +1 (1 vot)    
    Unde putem asista (Luni, 15 februarie 2016, 6:32)

    CititorulComentator [utilizator]

    La conferintele sustinute de Catalin Voicu dupa modelul Nastase? :(

    Toti puscariasii dau lectii de moralitate. Urmeaza si barabula asta...


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by