Perchezitii la biroul primarului din Braila. Aurel Simionescu a fost dus la sediul DNA Galati. In dosar ar fi vorba de licitatia pentru modernizarea unui bulevard

de G.S.     HotNews.ro
Miercuri, 3 februarie 2016, 9:11 Dosare Anticoruptie


Primarul municipiului Braila, Aurel Gabriel Simionescu, vizat de perchezitiile efectuate miercuri de DNA, ar fi favorizat un consortiu de firme la o licitatie pentru modernizarea unui bulevard, au declarat pentru Agerpres surse judiciare. 

UPDATE 12.08 Primarul municipiului Braila Aurel Simionescu a fost ridicat miercuri de anchetatori si a fost transportat cu o duba a jandarmeriei la sediul DNA Galati pentru audieri. 'Nu stiu despre ce este vorba. Mi-au fost cerute mai multe documente', a declarat primarul.

Faptele asimilate celor de coruptie ar fi fost comise cu concursul mai multor functionari publici din subordinea edilului, precum si al reprezentantilor firmelor interesate in obtinerea contractelor de lucrari publice, conform acelorasi surse. 

Potrivit acestora, pentru fraudarea procedurilor de atribuire a licitatiilor publice, reprezentantii firmelor agreate au decis, in complicitate cu unii angajati din administratia locala, fie sa ofere pretul cel mai mic, fie sa se incadreze in anumite criterii tehnice considerate esentiale pentru realizarea proiectelor vizate. 

In cazul proiectului de modernizare a bulevardului Dorobanti, derulat in cadrul Programului Operational Regional 2007-2013, oferta initiala a asocierii careia i-a fost incredintat contractul in conditii suspecte ar fi fost majorata ulterior cu peste 50%, au explicat sursele. Majorarea s-ar fi facut prin cresterea tarifelor din oferta initiala, fara nicio justificare. 

Potrivi surselor judiciare, diferenta dintre cele doua oferte a fost de peste 40 de milioane de lei, suma care ar reprezenta prejudiciu adus fondurilor administrate de administratia locala. 
------
Miercuri DNA Galati a efectuat perchezitii in doua locatii din Braila, inclusiv la sediul unei institutii publice, informeaza Directia Anticoruptie. In acest dosar este vorba de infractiuni asimilate celor de coruptie, comise in 2010.  

Perchezitiile efectuate miercuri dimineata de procurorii anticoruptie in Braila il vizeaza pe primarul municipiului, Aurel Simionescu, au declarat surse judiciare pentru Agerpres. 

Procurorii fac verificari in biroul primarului. Potrivit acelorasi surse, ar mai fi vizat si directorul economic. 

In acest dosar se fac cercetari cu privire la infractiuni de abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul si fraudare de fonduri europene. 

Ar fi vorba de obtinere de fonduri europene pentru modernizarea bulevardului Dorobanti iar prejudiciul s-ar ridica la aproape 10 milioane de euro, au mentionat sursele citate. 


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

2017 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by