Sefii Romgaz Targu Mures raman sub control judiciar

de Alina Neagu     HotNews.ro
Marţi, 2 februarie 2016, 10:05 Dosare Anticoruptie


Sefii sucursalei Targu Mures a SNGN Romgaz - Avram Pantelimon, directorul sucursalei, Stefan Ioan, directorul tehnic, Mincan Emil Valentin, seful Sectiei de Productie si Olaru Ioan Tiberiu, seful Serviciului Proiectare - raman sub control judiciar, dupa ce Curtea de Apel Targu Mures a respins, marti, exceptiile invocate si contestatiile formulate la o decizie anterioara a Tribunalului Mures, anunta Agerpres.

Dosarul privind propunerea Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Targu Mures de arestare preventiva pentru 30 de zile a sefilor Sucursalei Targu Mures a SNGN Romgaz a ajuns la Tribunalul Mures pe data de 28 ianuarie, judecatorul pentru drepturi si libertati stabilind masura preventiva a controlului judiciar.

Procurorii DNA au dispus, pe 27 ianuarie, punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, a inculpatilor Avram Pantelimon, directorul Sucursalei Targu Mures a SNGN Romgaz, Stefan Ioan, directorul tehnic al sucursalei, Mincan Emil Valentin, seful Sectiei de Productie si Olaru Ioan Tiberiu, seful Serviciului Proiectare al Sucursalei Targu Mures a SNGN Romgaz, cu privire la savarsirea infractiunii de abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Potrivit unui comunicat de presa al DNA, in primavara anului 2014, Avram Pantelimon impreuna cu Mincan Emil Valentin, Stefan Ioan si Olaru Ioan Tiberiu, invocand existenta unor presupuse defecte si emanatii de gaze, au hotarat ca o lucrare de deviere a unor conducte de aductiune de la trei sonde, ce trebuia executata de catre o asociere din care facea parte si Primaria Targu Mures, in conditiile construirii unui cartier de locuinte pe raza orasului, sa fie realizata din bugetul propriu al societatii nationale.

''Acest lucru a fost posibil prin incalcarea, de catre cei patru inculpati, a normelor legale privind disciplina financiara si in constructii, a legislatiei specifice din domeniul gazelor naturale si mai mult, fara sa existe o justificare tehnico-economica. Prin inregistrarea acestor cheltuieli nejustificate in contabilitatea SNGN Romgaz - Sucursala Targu Mures s-a produs un prejudiciu in bugetul acestei societati in suma de 146.637 lei, concomitent cu obtinerea unui folos necuvenit in favoarea Asocierii care trebuia sa execute lucrarea respectiva', precizeaza documentul.

In acelasi dosar, in data de 21 ianuarie, reprezentantii Serviciului Teritorial Targu Mures a Directiei Nationale Anticoruptie au descins la Primaria Targu Mures si la filiala Romgaz din oras, de unde au ridicat documente referitoare la o serie de lucrari efectuate de Societatea Nationala de Gaze Naturale Romgaz in Cartierul Belvedere.

Descinderile de la Primaria Targu Mures au vizat Directia Arhitect sef, precum si Compartimentul de investitii, pentru a se stabili modul in care Romgaz a efectuat lucrarile constand in devieri de conducte, in zona cartierului Belvedere din Targu Mures.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























471 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by