Patru directori si sefi din sucursala Targu Mures a Romgaz, retinuti de DNA 

de G.S.     HotNews.ro
Joi, 28 ianuarie 2016, 13:03 Dosare Anticoruptie


DNA Targu Mures a dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore a directorului Pantelimon Avram si a directorului tehnic Ioan Stefande de la sucursala locala a Romgaz si a alti doi sefi de sectie - Emil Mincan si Ioan Olaru - pentru abuz in serviciu, informeaza un comunicat al Directiei.

Potrivit procurorilor, in primavara anului 2014, Avram Pantelimon impreuna cu Mincan Emil Valentin, Stefan Ioan si Olaru Ioan Tiberiu, invocand existenta unor presupuse defecte si emanatii de gaze, au hotarat ca o lucrare de deviere a unor conducte de aductiune de la trei sonde, ce trebuia executata de catre o asociere din care facea parte si Primaria Targu Mures, in conditiile construirii unui cartier de locuinte pe raza orasului, sa fie realizata din bugetul propriu al societatii nationale. 

Acest lucru a fost posibil prin incalcarea, de catre cei patru inculpati, a normelor legale privind disciplina financiara si in constructii, a legislatiei specifice din domeniul gazelor naturale si mai mult, fara sa existe o justificare tehnico-economica, sustine DNA.  

Prin inregistrarea acestor cheltuieli nejustificate in contabilitatea SNGN Romgaz - Sucursala Targu Mures s-a produs un prejudiciu in bugetul acestei societati in suma de 146.637 lei, concomitent cu obtinerea unui folos necuvenit in favoarea Asocierii care trebuia sa execute lucrarea respectiva, arata DNA.  

Joi, Olaru Ioan Tiberiu, Stefan Ioan, Mincan Emil Valentin si Avram Pantelimon urmeaza sa fie prezentati Tribunalului Mures cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

3579 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by