Perchezitii la o firma medicala privata, suspectata de evaziune fiscala / Surse - clinica vizata este Sanador

de R.M.     HotNews.ro
Joi, 28 ianuarie 2016, 12:28 Dosare Anticoruptie


O firma medicala privata este suspectata de o evaziune fiscala de 1,172 milioane lei dupa ce ar fi achizitionat servicii in valoare de peste 3 milioane de lei de la o societate cu comportament de firma fantoma, anunta Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti.

Surse juridice citate de Agerpres afirma ca este vorba de clinica privata Sanador.

Procurorii, impreuna cu ofiteri din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane - Directia de Investigare a Criminalitatii Economice, efectueaza 6 perchezitii domiciliare in Bucuresti, in vederea ridicarii de inscrisuri de  la sediul social  si de la punctele de lucru ale firmei medicale suspectat de de evaziune fiscala.

"Din cercetarile efectuate pana in prezent, a rezultat faptul ca, in perioada august-decembrie 2013, in contabilitatea firmei medicale au fost inregistrate achizitii de servicii in valoare de 3.075.604 lei de la o societate comerciala despre care sunt indicii ca are comportament de tip fantoma, prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind estimat la suma 1.172.650 lei reprezentand impozit pe profit si impozit pe dividente", se arata in comunicatul citat.

In prezent, in cauza se efectueaza acte de cercetare specifice fazei de urmarire penale inceputa cu privire la fapta.

Potrivit unor surse citate de Dig24, patronii lantului sunt banuiti ca au facut evaziune fiscala, sub pretextul tratarii mai multor victime ale razboiului din Libia.

Potrivit anchetatorilor, insa, pacientii respectivi nu au ajuns in Romania, iar patronii clinicii s-ar fi folosit de datele lor pentru a deconta tratamente.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























4599 vizualizari

  • +3 (3 voturi)    
    ce firma e? (Joi, 28 ianuarie 2016, 12:48)

    un om [utilizator]

    majoritatea firmelor de servicii medicale, daca nu fac afaceri cu ANAF fac cu CASMB-ul ;) Verificati-le pe toate, si o sa gasiti o gramada de scheleti in dulap!
  • +2 (2 voturi)    
    Medas (Joi, 28 ianuarie 2016, 14:46)

    vlad.pe [utilizator]

    Asa va dati seama cum rezista sediul Medas de pe strada Gabroveni, centrul vechi al Bucurestiului, aici medicii sunt obligati sa parafeze buletine de trimitere in numele unor fosti pacienti, se deconteaza milioane de euro.
  • +1 (1 vot)    
    ... vs evaziunea CNAS (Joi, 28 ianuarie 2016, 15:23)

    Acestnicknameestedejainregistrat [utilizator]

    Oricat este evaziunea acestei firme, este cu siguranta mizilic fata de evaziunea care se intampla la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate!

    Astia FURA 10,7% din venitul oricarui roman (5.5 angajatul si 5.2 firma) si tot se plang ca n-au bani!

    In clipa in care mafiotii de la guvernare vor permite infiintarea Caselor de Asigurare de Sanatate private, astia vor disparea in 3 zile!
  • 0 (0 voturi)    
    STOP (Vineri, 29 ianuarie 2016, 22:50)

    FlorinelyFloryn1 [utilizator]

    TOATE CLINICILE PRIVATE CU ALE LOR ANEXE DE FARMACII SAU DEPOZITE MA REFER LA MARILE LANTURI PRACTICA ACEEASI METODA ACCEPTATA DE CONDUCERILE CASELOR DE SANATATE STRUCTURI ATASATE POLITIC LA SUPT BANUL PUBLIC OBLIGAND MEDICII SA SCRIE FRAUDULOS MEDICAMENTE SAU BILETE ACESTIA FIIND CONSTRANSI CEI CARE AU MAI RAMAS IN ROMANIA///////////RUSINE FENOMEN CUNOSCUT DE PREFECTI IN TOATE JUDETELE


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by