Mircea Govor a fost eliberat din arest

de G.S.     HotNews.ro
Vineri, 22 ianuarie 2016, 10:49 Dosare Anticoruptie


Mircea Govor
Foto: Mediafax
Liderul PSD Satu Mare, Mircea Govor, vicepresedintele suspendat al Consiliului Judetean, a fost eliberat din arest si va fi cercetat sub control judiciar, in dosarul in care este acuzat de interventii la ANAF pentru numirea unor persoane propuse de el la Administratia Judeteana a Finantelor Publice, transmite Mediafax.

Govor a fost eliberat din arestul Politiei Bihor, dupa miezul noptii, la implinirea termenului de 30 de zile de arest preventiv. 

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a respins definitiv, luni, cererea procurorilor DNA de prelungire a masurii arestului preventiv pentru Mircea Govor. 

Acesta a fost arestat pe 23 decembrie, dupa ce, din 17 decembrie, a stat in arest la domiciliu. El va fi cercetat sub control judiciar pana la 21 martie. 

Potrivit anchetatorilor, in perioada august-octombrie 2013, Mircea Vasile Govor, folosindu-se de influenta si autoritatea functiilor detinute, prin intermediul lui Andrei Dolineaschi, deputat PSD si fost secretar general al PSD Botosani, a intervenit la persoane din conducerea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, pentru a obtine numirea, detasarea, imputernicirea sau mentinerea in functii de conducere sau de executie in cadrul nou infiintatei Administratii Judetene a Finantelor Publice Satu Mare a unor persoane obediente lui ori intereselor de partid, pe alte criterii decat cele profesionale.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























699 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by