Dosarul in care Valcov este inculpat pentru luare de mita, declinat in favoarea Tribunalului Olt

de I.B.     HotNews.ro
Joi, 21 ianuarie 2016, 23:12 Dosare Anticoruptie


Magistratii Tribunalului Bucuresti au admis exceptia de necompetenta teritoriala invocata de fostul ministru al Finantelor, Darius Valcov, si au declinat in favoarea Tribunalului Olt competenta de solutionare a cauzei in care acesta este trimis in judecata pentru luare de mita, scrie Agerpres.

Potrivit incheierii publicata joi, in dosarul 43049/3/2015/a2, privind masuri si exceptii dispuse de judecatorul de camera preliminara, a fost admisa Exceptia de necompetenta teritoriala a Tribunalului Bucuresti, invocata de inculpatul Valcov Darius Bogdan si in consecinta (...) declina in favoarea Tribunalului Olt competenta de solutionare a cauzei privind pe inculpatul Valcov Darius Bogdan, trimis in judecata sub control judiciar prin Rechizitoriul nr. 91/P/2015 al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - Directia Nationala Anticoruptie sectia de combatere a coruptiei.

Solutia este fara cale de atac si a fost pronuntata pe 20 ianuarie in camera de consiliu.

Valcov va fi cercetat in continuare sub control judiciar, deoarece in dosarul nr. 439/3/2015/a2.1, privind verificarea unor masuri preventive, la termenul din 20 ianuarie, magistratii au constatat ''legalitatea si temeinicia masurii preventive a controlului judiciar'' luata fata de Darius Valcov in baza unei ordonante a DNA din 16 noiembrie 2015. Solutia data de magistratii Tribunalului Bucuresti in privinta cercetarii lui Valcov sub control judiciar poate fi contestata.

Valcov, fost ministru al Finantelor si fost primar al municipiului Slatina, este cercetat pentru fapte de coruptie in mai multe dosare privind infractiuni din perioada in care era primar cat si ulterior acelei perioade.

Darius Valcov este acuzat ca, in calitate de primar al municipiului Slatina, a primit diferite sume de bani de la oameni de afaceri pentru derularea unor contracte intre Primaria Slatina si firmele detinute de afaceristi. Contractele vizeaza reabilitarea termica a unor blocuri, reabilitarea centrului istoric al municipiului Slatina, extinderea si reabilitarea retelelor de apa si canalizare in judetul Olt.







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























343 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by