Sorin Rosca Stanescu, la iesirea de la DNA: Mi s-a schimbat incadrarea intr-una mai usoara

de G.S.     HotNews.ro
Joi, 14 ianuarie 2016, 14:50 Dosare Anticoruptie


Sorin Rosca Stanescu
Foto: Agerpres
Fostul senator Sorin Rosca Stanescu a declarat, joi, la iesirea de la DNA, ca i s-a comunicat schimbarea incadrarii faptelor de care este acuzat in dosarul creditelor frauduloase luate de la BRD, transmite Agerpres.

"Mi s-a schimbat incadrarea, spune avocatul meu, intr-una mai usoara. (...) Eu sper ca lucrurile se lamuresc repede si as dori sa se lamureasca astfel incat sa nu mai am nici macar calitatea de suspect", a afirmat fostul senator, adaugand ca i s-a acceptat depunerea unor documente la dosar in apararea sa. 

Referitor la dispunerea unei expertize in aceasta cauza, el a spus ca despre dosar nu poate sa vorbeasca pentru ca nu e corect fata de procuror, dar ca nu a auzit despre un asemenea demers. 

Rosca Stanescu a recunoscut ca nu ii este teama de acest dosar. "Mie nu mi-e teama de nimic decat de propria mea constiinta si de pierderea libertatii mele de exprimare si asta nu se va intampla", a precizat el.

Pe de alta parte, intrebat despre Ion Marin, cel care i-ar fi vizat lucrarile stiintifice, Sorin Rosca Stanescu a subliniat ca acesta lucreaza la o facultate care este acreditata si este profesor exact in domeniul in care a scris toate cele trei carti - presa. 

El a explicat ca a scris despre lucruri cu totul noi despre presa si analize care nu s-au mai facut pana in prezent, iar profesorul avea calitatea legala si abilitatea de a face o recomandare pentru acele carti. "Exact cum prevede legea. Nu a facut nici mai mult, nici mai putin", a completat Rosca Stanescu. 

Avocatul sau, Dan Chitic, a aratat ca s-a schimbat incadrarea, fiind vorba de constituire de grup infractional organizat intr-o forma mai simpla si cu o pedeapsa mai mica, cu un maxim de 5 ani. 

"In al doilea rand, ne-a fost adus la cunostinta ca nu mai suntem acuzati de inselaciune, fiind insa acuzati de complicitate la abuz in serviciu, sub acest aspect existand o pedeapsa mai mare decat prima infractiune, restul celorlalte acuzatii ramanand neschimbate in acest moment. Fata de noile incadrari am venit si am facut declaratii suplimentare care suntem convinsi ca vor ajuta organele de urmarire penala sa ajunga la concluzia ca al meu client - Sorin Rosca Stanescu - este nevinovat de faptele de care este acuzat", a aratat avocatul. 






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























3000 vizualizari

  • +9 (9 voturi)    
    Te asteptam la TV (Joi, 14 ianuarie 2016, 14:54)

    Je__ [utilizator]

    Sa ne dai lectii de cinste si morala!

    PUSCARIASULE!
    • 0 (0 voturi)    
      Hai DNA! (Joi, 14 ianuarie 2016, 21:15)

      andreitr [utilizator] i-a raspuns lui Je__

      Si la multi ani cu executare lui sorin rosca.stanescu!
  • +3 (3 voturi)    
    Aha (Joi, 14 ianuarie 2016, 15:20)

    nesuferitu [utilizator]

    Deci nu ti-ar mai trebui prea multe ''carti'' sa te scoti mai repede. Dar poate ti se va adauga ce n-ai facut in ''tura'' precedenta!
  • +3 (3 voturi)    
    din pupincurist in turnator !!! (Joi, 14 ianuarie 2016, 15:47)

    andreesanu [utilizator]

    SRS a inceput sa toarne conditionat !!!
    Vor incepe sa curga si alte dosare,la cat a santajat acest individ .
  • +3 (3 voturi)    
    i-au schimbat incadrarea (Joi, 14 ianuarie 2016, 16:21)

    mos ion roata [utilizator]

    din borfas in suspect-urmeaza- infractor


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by