Cristian Borcea a fost transferat din arestul Politiei Capitalei la Spitalul Penitenciarului Jilava

de Alina Neagu     HotNews.ro
Miercuri, 13 ianuarie 2016, 18:07 Dosare Anticoruptie


Cristi Borcea (foto arhiva)
Foto: AGERPRES
Cristian Borcea a fost transferat, miercuri, din Arestul Politiei Capitalei la Spitalul Penitenciar Jilava, pentru a putea sta sub supraveghere medicala, au declarat surse judiciare citate de Mediafax. Cristian Borcea, fost presedinte executiv al Clubului de fotbal Dinamo, a solicitat sa fie transferat din Arestul Capitalei la Penitenciarul Poarta Alba, insa nu a primit aviz favorabil, acesta fiind insa mutat la Spitalul Penitenciarului Bucuresti Jilava, unde poate sa primeasca ingrijiri medicale.

Borcea a fost internat, saptamana trecuta, pentru cinci zile, la Spitalul Floreasca din Capitala, unde a fost supus unor investigatii medicale, pe care trebuie sa le faca periodic, dupa ce a fost operat pe cord, in anul 2012.

Dupa ce a fost condamnat, in martie 2014, la sase ani si patru luni de inchisoare in dosarul transferurilor de jucatori, Cristian Borcea a fost incarcerat in Penitenciarul Poarta Alba. Recent, Borcea a fost transferat in Arestul Politiei Capitalei, pentru a putea fi prezernt in fata procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie care fac cercetari in dosarul privind mita data judecatorului Geanina Terceanu.

Potrivit procurorilor, in 24 februarie 2009, judecatorului Geanina Terceanu, de la Tribunalul Bucuresti, i-a fost repartizat spre judecare dosarul transferurilor de fotbalisti, cauza in care Ioan Becali, Victor Becali si Cristian Borcea, alaturi de alti cinci oameni de fotbal, fusesera trimisi in judecata pentru inselaciune si evaziune fiscala.

In 3 aprilie 2012, Geanina Terceanu a dispus achitarea tuturor celor opt inculpatii trimisi in judecata in legatura cu efectuarea de tranzactii ilegale la transferurile unor fotbalisti catre cluburi din strainatate, ceea ce a produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari in dauna statului si de peste zece milioane de dolari in dauna a patru cluburi de fotbal.

Judecatoarea a dispus achitarea pentru toate infractiunile retinute in sarcina celor opt oameni de fotbal, pe motiv ca "fapta nu exista".

In urma investigatiilor, procurorii DNA au stabilit ca, pentru a pronunta aceasta solutie de achitare, Geanina Terceanu a primit de la Ioan Becali, Victor Becali si Cristian Borcea, in mai multe transe, suma totala de 220.000 de euro, incepand din aprilie 2009 si pana in mai 2012.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1666 vizualizari

  • +4 (4 voturi)    
    .... sexul .... (Miercuri, 13 ianuarie 2016, 18:29)

    cbogdan [utilizator]

    Sexul salbatic dauneaza grav sanatatii puscariasilor.
  • +4 (4 voturi)    
    Eu cred (Miercuri, 13 ianuarie 2016, 18:47)

    comentatordiletant [utilizator]

    că vrea să-și recolteze sperma.
  • +4 (4 voturi)    
    Buhaiul comunal ! (Miercuri, 13 ianuarie 2016, 19:10)

    andreesanu [utilizator]

    Derbedeul nare nici pe dracu, a gasit coruptii care sa-l scape de bulau si merg pe drumul batatorit deja de celalalt bagabond Netoiu !!.
    Nu inteleg de ce ?,de unde atita atentie pentru niste puslamale.
    • +2 (2 voturi)    
      pai nu e vorba (Miercuri, 13 ianuarie 2016, 19:44)

      gopo111 [utilizator] i-a raspuns lui andreesanu

      de atentie, baietii au furat bani, acum atentia celorlalti este pe bani lor, cit dau ca sa iasa la spital sau mai stiu eu unde, cine le scrie cartile sau le aduce gagici la camera, totul se invirte in jurul banilor pe care golani din puscarie ii invirt ca sa le mearga bine
  • +4 (4 voturi)    
    Prea mult interes pușcăriașului Borcea! (Miercuri, 13 ianuarie 2016, 19:11)

    mircea [anonim]

    Borcea este un pușcăriaș care face escrocherii și în pușcărie,dar nu scrieți despre asta și-l scoateți erou.
  • +3 (3 voturi)    
    ACEST .... (Miercuri, 13 ianuarie 2016, 19:37)

    arheopterix [utilizator]

    Are si el un tel ... Sa umple tara de borcelusi !
    • +2 (2 voturi)    
      Dacă pentru o carte ai 30 de zile (Miercuri, 13 ianuarie 2016, 21:26)

      Con_stan_tin [utilizator] i-a raspuns lui arheopterix

      reducere de pedeapsă, fiecare copil conceput în pușcărie merită cel puțin 60 de zile. Aviz parlamentarilor!
  • +4 (4 voturi)    
    Se face vorbire (Miercuri, 13 ianuarie 2016, 20:28)

    rutger [utilizator]

    prea multa despre un golan si un derbedeu analfabet care stie doar cu "buteliile" !! HOTNEWS:Cautati subiecte despre oameni care spun si fac ceva in viata pentru oameni (si nu neaparat numai romani). Pentru cocalari lasati Click si Cancan !


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by