Codrut Seres ar putea afla luni decizia definitiva in dosarul Hidroelectrica. In prima instanta a fost condamnat la patru ani de inchisoare

de G.S.     HotNews.ro
Luni, 4 ianuarie 2016, 9:00 Dosare Anticoruptie


Codrut Seres ar putea afla, astazi, decizia definitiva in dosarul Hidroelectrica, transmite Digi 24. Fostul ministru al Economiei a fost condamnat pe 31 martie 2015, de instanta suprema, la patru ani de inchisoare cu executare pentru complicitate la abuz in serviciu, in dosarul "Hidroelectrica", decizia nefiind definitiva.

Seres a fost trimis in judecata de procurorii DIICOT in septembrie 2011 pentru ca ar fi ascuns activitatile ilegale ale conducerii SC Hidroelectrica SA, in urma carora s-au adus prejudicii de aproximativ 165 de milioane de dolari. 

Completul de trei judecatori de la instanta suprema a decis achitarea lui Codrut Seres pentru constituire de grup infractional organizat si condamnarea fostului ministru la patru ani de inchisoare cu executare si doi ani interzicerea dreptului de a exercita functii publice pentru complicitate la abuz in serviciu in forma calificata.

Decizia a fost luata cu opinie majoritara, respectiv doi din cei trei judecatori au hotarat condamnarea lui Seres pentru complicitate la abuz in serviciu in forma calificata, in vreme ce un al treilea judecator a hotarat condamnarea acestuia pentru fapta de favorizare a infractorului.

Si fostii sefi din Hidroelectrica Eugen Pena, Victoria Geormaneanu, George Asan, Nicolae Opris, Traian Oprea si Georgeta Iosif au fost achitati pentru constituire de grup infractional organizat.

In cazul acuzatiei de abuz in serviciul in forma calificata, instanta a dispus condamnarea lui Eugen Pena, Traian Oprea si George Asan la cinci ani de inchisoare cu executare si trei ani interdictie de a ocupa functii publice, iar a lui Nicolae Opris la patru ani de inchisoare cu executare si doi ani interdictie de a ocupa functii publice.

Totodata, Victoria Geormaneanu si Georgeta Iosif au fost condamnate la patru de inchisoare cu suspendare, cu termene de incercare de sapte si, respectiv, sase ani.

Completul de judecata a fost format din presedintele Maricela Cobzariu si judecatorii Lucian Sandel Macavei si Sofica Dumitrascu, cea care a decis condamnarea lui Omar Hayssam.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1276 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    Seres si DIP demolatorii economiei romanesti (Luni, 4 ianuarie 2016, 10:14)

    andreesanu [anonim]

    Dezastrul economic inceput de DIP pe vremea lui Nastase a fost finalizat pe vremea lui Seres ,rezultatul = Romania din punct de vedere economic o epava .
  • 0 (0 voturi)    
    . (Luni, 4 ianuarie 2016, 13:55)

    gigi [anonim]

    Mi se par niste pedepse demne de Cascadorii rasului
  • 0 (0 voturi)    
    Si ? (Luni, 4 ianuarie 2016, 14:32)

    Gladiatorul [utilizator]

    Alti baieti "destepti" nu mai sunt in acest dosar? Alde DIP, Videanu, Vosga?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by