Senator UNPR, condamnat la doi ani si sase luni de inchisoare cu suspendare, intr-un dosar privind falsuri si inselaciune pentruobtinerea unui credit. Decizia nu e definitiva

de G.S.     HotNews.ro
Marţi, 15 decembrie 2015, 12:22 Dosare Anticoruptie


Ionel Agrigoroaei
Foto: cdep.ro
Senatorul UNPR Ionel Agrigoroaei a fost condamnat de judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie la doi ani, sase luni si 20 de zile inchisoare cu suspendare, fiind obligat sa presteze 80 de zile de munca in folosul comunitatii, intr-un dosar in care a fost trimis in judecata in 2014 pentru savarsirea infractiunilor de fals in inscrisuri sub semnatura privata, uz de fals, inselaciune si complicitate la inselaciune, in legatura cu obtinerea unui credit, transmite Agerpres.

Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu apel. 

Potrivit deciziei instantei, Ionel Agrigoroaei a primit un an inchisoare pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata in forma continuata, opt luni inchisoare pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, sase luni pentru uz de fals, un an si sase luni pentru inselaciune si un an inchisoare pentru complicitate la inselaciune. La pedeapsa cea mai grea de un an si sase luni se adauga un spor de 1/3 din totalul celorlalte pedepse, rezultand o pedeapsa finala de doi ani, sase luni si 20 de zile inchisoare. 

Instanta a dispus suspendarea executarii pedepsei, cu un termen de patru ani sub supraveghere, perioada in care senatorul va presta munca neremunerata in folosul comunitatii pentru 80 de zile in cadrul Directiei Locale de Evidenta a Persoanelor Iasi - Serviciul de Evidenta a Persoanelor sau in cadrul Bibliotecii Judetene "Gh. Asachi". 

De asemenea, el este obligat sa frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare sociala derulate de serviciul de probatiune de pe langa Tribunalul Iasi sau organizate in colaborare cu institutii din comunitate. 

In acelasi dosar, Antonela Agrigoroaei (sotia senatorului) a fost condamnata la doi ani si patru luni inchisoare cu suspendare si 80 de zile munca in cadrul Spitalului Clinic de Pneumologie Iasi sau la Caminul de Pensionari "Sf. Cuv. Parascheva" Iasi. Danut Agrigoroaei (fratele senatorului) a primit doi ani inchisoare cu suspendare si 80 de zile munca in folosul comunitatii. 

Alte condamnari: Laura Agrigoroaei - un an si patru luni inchisoare cu suspendare, Stelian Bors - un an si cinci luni cu suspendare, Lacramioara Bors - un an si trei luni cu suspendare, Dana Mihaela Duduc - un an si noua luni cu suspendare. 

Instanta a mai dispus ca senatorul Ionel Agrigoroaei sa plateasca impreuna cu sotia si fratele lui echivalentul in lei al sumei de 406.469 franci elvetieni, reprezentand despagubiri civile, urmare conventiei de credit catre partea civila Rabon Credit Solutions Romania SRL si suma de 19.243,28 euro catre SC Kredyt Inkaso Portfolio Investments Luxemburg SA. 

Procurorii de la Parchetul General sustin ca, in perioada 2003 - 2009, Dana Mihaela Duduc a fost angajata la SC Aya Sports SRL Iasi, administrata de Antonela Agrigoroaei, unde a desfasurat activitati de contabilitate primara, pe linie de resurse umane. 

Cu toate ca nu era angajata, Mihaela Duduc a desfasurat astfel de activitati si la SC Aya Sports Design SRL Iasi si SC Aya Construct Design SRL Iasi, ambele administrate de senatorul Ionel Agrigoroaei. 

Printre activitatile de contabilitate primara realizate de Mihaela Duduc s-a numarat si intocmirea statelor de plata in format electronic, cate un exemplar de pe acestea fiind inaintat Inspectoratului Teritorial de Munca Iasi. 

In acest context, Mihaela Duduc a completat, in cursul lunii noiembrie 2007, patru adeverinte in care au fost consemnate date nereale in legatura cu veniturile realizate de Ionel Agrigoroaei si sotia acestuia, Antonela Agrigoroaei, semnate de cei doi. 

Prin prezentarea inscrisurilor la momentul incheierii de catre cei doi soti a unui contract de credit, acestia au indus in eroare reprezentantii unei banci - Sucursala Iasi, cu privire la veniturile realizate, obtinand astfel un imprumut in valoare de 335.000 franci elvetieni (echivalentul a 202.596 euro), suma cu care unitatea bancara a fost prejudiciata. 

Totodata, in cursul lunilor octombrie 2007 si martie 2008, Danut Agrigoroaei (fratele senatorului) si sotia acestuia, Laura Agrigoroaei, au indus in eroare reprezentantii aceleiasi banci, prin prezentarea unor adeverinte in care au fost consemnate date nereale in legatura cu veniturile realizate, inscrisuri necesare pentru incheierea unui contract de imprumut acordat acestora si prin care au prejudiciat unitatea bancara cu sumele de 250.000 franci elvetieni (echivalentul a 148.996 euro) si, respectiv, 51.700 franci elvetieni (echivalentul a 32.553 euro).






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1210 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    Cu suspendare??? (Marţi, 15 decembrie 2015, 12:38)

    Ion [anonim]

    Mie mi se pare ca asta e pericol public.
    • 0 (0 voturi)    
      nu te ambala, stimabile (Marţi, 15 decembrie 2015, 13:13)

      ... [anonim] i-a raspuns lui Ion

      Nu vazusi ca decizia nu e definitiva? Urmeaza condamnarea la doi ani si sase luni de inchisoare cu suspendare, scuze, despagubiri pentru prejudicierea imaginii si felicitari.
  • +1 (1 vot)    
    fals, uz de fals, inselaciune si complicitate la . (Marţi, 15 decembrie 2015, 12:43)

    lili [anonim]

    Adica, fapte PENALE, care se sanctioneaza cu puscarie!
    De ce cu suspendare, tuseste daca e cu EXECUTARE!
    Senator initial de la PPDD, apoi la UNPRul penalilor lui Gabita Oprea, adica Parlamentar al Romaniei si isi baga picioarele in LEGE iar voi ii dati CU SUSPENDARE!
    Dati-i cu EXECUTARE, sa se invete minte toti cei care fac asa!
    Mai mult, asta CU SUSPENDARE ii permite sa ramana Senator, ca si in cazul Dragnea, Liviu Dragnea este condamnat cu suspendare, dar este inca Deputat bine mersi!
    Ce naiba legi sunt astea, penalii astia au condamnari si raman in Parlament!
    Sila, legi de kko pentru voi, hotilor!
  • 0 (0 voturi)    
    Incredibil! (Marţi, 15 decembrie 2015, 13:08)

    EllenaSt [utilizator]

    Astia au furat in gasca si primesc pedepse cu suspendare! In perioada ceausista ar fi fost condamnati pe viata! De aceea s-a dorit democratie? Ca sa se fure in voie, stiindu-se ca vor primi pedepse formale?
  • 0 (0 voturi)    
    Are dreptul si la pensie speciala (Marţi, 15 decembrie 2015, 13:26)

    L. [utilizator]

    Acest infractor are dreptul si la pensie speciala de parlamentar, pentru ca asa prevede legea pe care ei au votat-o!
  • 0 (0 voturi)    
    UNPR (Marţi, 15 decembrie 2015, 21:45)

    albert [anonim]

    UNPR nu are legatura cu faptele enuntate mai sus, o persoana este raspunzatoare de faptele sale, si pedepsita prin lege.
  • 0 (0 voturi)    
    Justitie (Miercuri, 16 decembrie 2015, 0:14)

    Mihai [anonim]

    Atat timp cat avem o justitie care isi face treaba, ar trebui lasata sa isi faca treaba in continuare, nu sa facem fel si fel de asocieri.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by