Seful serviciului Control Trafic Frontiera din Inspectoratul Giurgiu, retinut pentru luare de mita: Trei pesti si o sticla de whisky

de R.M.     HotNews.ro
Vineri, 13 noiembrie 2015, 19:19 Dosare Anticoruptie


Seful serviciului Control Trafic Frontiera din cadrul Inspectoratului Giurgiu a fost retinut de procurorii DNA sub acuzatia de luare de mita, prin intermediul adjunctului sau.

Procurorii DNA Serviciul Teritorial Craiova au dispus retinerea a trei persoane in acest dosar:

Ionut Damian, comisar sef de politie, sef Serviciu Control Trafic Frontiera din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Giurgiu, acuzat de:
  • - abuz in serviciu,
  • - luare de mita,
  • - trafic de influent
Costel Simion. comisar sef de politie, adjunct al sefului Sectorului Teritorial al Politiei de Frontiera Calafat, acuzat de:
  • - instigare la abuz in serviciu,
  • - luare de mita,
  • - dare de mita, 
  • - cumparare de influenta,
Ovidiu Cotoi, agent de politie in cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Calafat, acuzat de dare de mita.

Care sunt acuzatiile procurorilor DNA:

In toamna acestui an, Costel Simion i-a solicitat sefului sau, Ionut Damian, sa efectueze o cercetare administrativa formala in cazul lui Ovidiu Cotoi.

"In urma efectuarii 'cercetarii' respective, inculpatului Cotoi Ovidiu Florinel i-a fost aplicata o sanctiune simbolica, desi faptele de care se facea vinovat acesta erau de o gravitate ridicata", afirma procurorii, intr-un comunicat publicat pe site-ul DNA.

In 11 noiembrie, pentru a 'recompensa' activitatea desfasurata de seful lor, Costel Simion i-a solicitat in mod direct agentului de politie sa-i remita unele bunuri pentru a le transmite in ziua urmatoare lui Ionut Damian, cu ocazia deplasarii in localitatea Giurgiu.

Astfel, Simion i-a cerut lui Cotoi Ovidiu produse alimentare (peste), pentru a le transmite, la randul sau mai departe, catre seful lor, aspect cu care agentul de politie a fost de acord. Totodata, in acelasi scop, acesta din urma i-a remis inculpatului Simion Costel, odata cu cei trei pesti si o sticla de whisky 0,7 l. 

Pe de alta parte, Costel Simion a promis si oferit lui Ionut Damian "bunuri procurate personal pentru ca acesta din urma sa intervina la inspectorul sef in favoarea sa, in sensul de a rezolva avansarea unei rude de-a lui in cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Calafat si posibil si alte aspecte privind propria cariera".

In 12 noiembrie 2015, in autoturismul de serviciu apartinand lui Costel Simion au fost gasite de procurorii anticoruptie bunuri alimentare si bauturi care urmau sa fie predate, in cursul aceleiasi zile, lui Ionut Damian, in zona Sectorului de Politie de Frontiera Vedea, conform intelegerii verbale dintre ei.

Acestia vor fi prezentati Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1916 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    Pai e ieftina Romania, vericule (Vineri, 13 noiembrie 2015, 20:24)

    Marian [anonim]

    Dau si eu doi pesti si-un whiskey la soferul lui Ponta sa-si faca stapanul scapat din mers in viteza in prima groapa de santier? Dar fara casca de motociclist pe cap.
  • 0 (0 voturi)    
    Rumanu (Vineri, 13 noiembrie 2015, 20:47)

    KostasP [utilizator]

    Pina nu fura nu se simte bine. La zdup cu ei.
  • +1 (1 vot)    
    Mita ! (Vineri, 13 noiembrie 2015, 20:54)

    Nae [anonim]

    Cred ca in acest caz se duce in derizoriu "activitatea de combatere a coruptiei " . Cred ca a costat mai mult deplasarea si cercetarea procurorilor decat " valoarea mitei " . Cred ca acel procuror ar trebui sa-si schimbe numele in PENIBIL ! ! !
  • +1 (1 vot)    
    Bravo (Vineri, 13 noiembrie 2015, 22:14)

    ipolitic [utilizator]

    Cunosc si eu un caz absolut revoltator, un sef de serviciu care a pretins si primit in mai multe randuri, sub forma continuata, cate o tigara de la subordonati, cu scopul de a suspenda controlul asupra desfasurarii actiunilor acestora pe perioada pauzei de tigara. Fapte de coruptie de o gravitate extrem de ridicata, care cer arestarea pe 30 de zile a faptuitorului si trimiterea lui in judecata.
    E de laudat ca dupa ce justitia a rezolvat TOATE cazurile in care s-au furat sute de milioane din averea statului, se ocupa si de aceste fardelegi.
  • 0 (0 voturi)    
    Hoti (Vineri, 13 noiembrie 2015, 23:50)

    miohaiham [utilizator]

    Iar hoți si șpăgari .


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by